Soltan Dallal M, Yazdi M, Aghaamiri S, Haghighat Khajavi S, Abedi Mohtasab T, Amin Harati F et al . Antimicrobial Effect of
Zataria multiflora and
Rosemarinus officinalis on Antibiotic-resistant
Staphylococcus aureus Strains Isolated from Food. J. Med. Plants 2014; 13 (52) :41-47
URL:
http://jmp.ir/article-1-869-fa.html
سلطاندلال محمدمهدی، یزدی محمدحسین، آقاامیری سولماز، حقیقت خواجوی شبنم، پیمانه عابدی محتسب ترانه، امین هراتی فرزانه و همکاران.. ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانسهای گیاهی آویشن شیرازی و رزماری بر سویههای استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتیبیوتیک ایزوله شده از مواد غذایی. فصلنامه گياهان دارویی. 1393; 13 (52) :41-47
URL: http://jmp.ir/article-1-869-fa.html
1- استاد، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، msoltandallal@gmail.com
2- استادیار، مرکز توسعه فرآیندهای بیوتکنولوژی، انستیتوپاستور ایران، تهران، ایران
3- دانشجوی دکتری تخصصی، گروه بیوتکنولوژی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
4- استادیار، گروه صنایع غذایی، دانشکده علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران
5- کارشناس ارشد، گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
6- مرکز تحقیقات میکروبیولوژی مواد غذایی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده: (9756 مشاهده)
مقدمه: استافیلوکوکوس اورئوس یکی از مهمترین پاتوژنهای منتقل شده از راه غذا میباشد که گستردگی وسیعی در محیط و جوامع انسانی و حیوانی، هم به عنوان پاتوژن و هم به عنوان فلور نرمال دارد. حضور استافیلوکوکوس اورئوس در پوست و مخاط تنفسی انسان و حیوانات خونگرم، امکان انتقال این ارگانیسم از انسان یا حیوان به مواد و فرآوردههای غذایی را فراهم میآورد. از طرفی مقاومت آنتیبیوتیکی استافیلوکوکی، یک مسأله مهم بهداشتی در اکثر کشورها محسوب میشود. هدف: با توجه به خواص مختلف گیاه درمانی و آنتیباکتریال گیاه آویشن شیرازی و رزماری، این تحقیق با هدف بررسی این خواص وتعیین اثرات سینرژیستی این اسانسها با آنتیبیوتیکهای تتراسایکلین، اریترومایسین، تری متوپریم- سولفامتوکسازول و متی سیلین بر استافیلوکوکوس اورئوس انجام گرفت. روش بررسی: در این مطالعه که به روش In vitro انجام شد، اثر ضدمیکروبی به همراه حداقل غلظت مهارکننده رشد (MIC) و حداقل غلظت کشنده باکتری (MBC) اسانسهای آویشن شیرازی و رزماری بر استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به تتراسایکلین، اریترومایسین، تری متوپریم - سولفامتوکسازول و متیسیلین مورد بررسی قرار گرفت. در محله بعد اثر سینرژیستی هر اسانس با هر آنتیبیوتیک به روش Paper disk مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: نتایج ما نشان میدهد که اسانسهای آویشن شیرازی و رزماری بر استافیلوکوکوس اورئوسهای مقاوم به تتراسایکلین، اریترومایسین، تری متوپریم - سولفامتوکسازول و متیسیلین ایزوله شده از مواد غذایی اثرات خوبی دارد. نتیجهگیری: با ساخت داروی مناسب با منشاء گیاهی و عوارض کمتر دارویی میتوان به درمان عفونتهای استافیلوکوکی امیدوار بود.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1392/1/21 | پذیرش: 1393/4/4 | انتشار: 1393/11/8