سال 21، شماره 83 - ( 6-1401 )                   سال 21 شماره 83 صفحات 46-35 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghafourian S, Ghafourian E, Zarei S M, Jalilian F, Hosseinzadeh L, Ali Z, et al . Bioassay-guided isolation of phenolic apoptosis inducer anticancer agents from Berberis vulgaris fruits. J. Med. Plants 2022; 21 (83) :35-46
URL: http://jmp.ir/article-1-3336-fa.html
غفوریان سبحان، غفوریان احسان، زارعی سیدمحمد، جلیلیان فرشته، حسین زاده لیلا، علی ذوالفقار، و همکاران.. جداسازی ترکیب‌های فنولی ضدسرطان القاکننده آپوپتوز از میوه‌های گیاه زرشک با کمک روش سنجش زیستی. فصلنامه گياهان دارویی. 1401; 21 (83) :35-46

URL: http://jmp.ir/article-1-3336-fa.html


1- مرکز تحقیقات میکروب‎شناسی بالینی، دانشگاه علوم پزشکی ایلام، ایلام، ایران
2- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
3- گروه فارماکوگنوزی و داروسازی سنتی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله(عج)، تهران، ایران ، sm.zarei@bmsu.ac.ir
4- مرکز تحقیقات علوم دارویی، پژوهشکده سلامت، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران
5- مرکز ملی تحقیقات ترکیبات طبیعی، دانشگاه می‌سی‌سی‌پی، آکسفورد، ایالت می‌سی‌سی‌پی، آمریکا
6- پژوهشکده گیاهان دارویی ریک اسکالزو، دانشگاه طب طبیعی جنوب غرب، تمپی، ایالت آریزونا، آمریکا
چکیده:   (1824 مشاهده)
مقدمه: سرطان پدیده پیچیده‌ای است که عوامل طبیعی القا کننده آپوپتوز مانند ترکیب‌های فنولی می‌توانند در پیشگیری و درمان آن نقش موثری داشته باشند. از این رو اثر القا کنندگی آپوپتوز توسط میوه‌های گیاه زرشک که منبعی غنی از ترکیبات طبیعی فنولی هستند مورد توجه و مطالعه قرار گرفته است. هدف: این مطالعه با هدف ارزیابی اثر میوه گیاه زرشک بر القای آپوپتوز در سلول‌های سالم و سرطانی و میزان بیان ژن‌های p53 ،Bax و 2-Bcl ، بررسی مکانیسم احتمالی اثر ضد سرطان و شناسایی ترکیب موثر ضد سرطان صورت گرفت. روش بررسی: عصاره اتانولی میوه‌های گیاه زرشک به روش خیساندن تهیه گردید که با استفاده از روش کروماتوگرافی به فراکسیون‌های مختلف تقسیم و ساختار ترکیب موثر خالص شده بوسیله تشدید مناطیسی هسته‌ای تعیین گردید. همچنین تاثیر فراکسیون‌های منتخب بر علیه رده‌های سلولی 3T3 و 7-MCF و نیز mRNA ژنهای تنظیم کننده آپوپتوز مانند p53 ،Bax و 2-Bcl متعاقبا بررسی گردید. نتایج: عصاره اتانولی میوه گیاه زرشک در سلول‌های سرطانی سطح mRNA ژن‌های p53 و Bax را افزایش و سطح mRNA ژن 2-Bcl را کاهش داد و ساختار ترکیب خالص شده نیز 3ـکافوئیل کینیک اسید (کلروژنیک اسید) تشخیص داده شد. نتیجه‌گیری: میوه‌های گیاه زرشک در محیط برون تنی دارای اثر ضد نئوپالسم هستند که با تحریک آپوپتوز سلولی بواسطه افزایش پروتئین‌های p53 و Bax و کاهش پروتئین 2-Bcl اعمال می‌شود. همچنین این میوه‌ها حاوی کلروژنیک اسید هستند که یک ترکیب طبیعی فنولی بوده و می‌تواند در اثر ضد سرطان مشاهده شده نقش داشته باشد.
متن کامل [PDF 513 kb]   (1124 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1401/2/18 | پذیرش: 1401/5/30 | انتشار: 1401/7/9

فهرست منابع
1. Kumar M, Kaur V, Kumar S and Kaur S. Phytoconstituents as apoptosis inducing agents: strategy to combat cancer. Cytotechnol. 2016; 68(4): 531-563. [DOI:10.1007/s10616-015-9897-2]
2. Gali-Muhtasib H, Hmadi R, Kareh M, Tohme R and Darwiche N. Cell death mechanisms of plant-derived anticancer drugs: beyond apoptosis. Apoptosis. 2015; 20(12): 1531-1562. [DOI:10.1007/s10495-015-1169-2]
3. Camins A, Sureda FX, Junyent F, Verdaguer E, Folch J, Beas-Zarate C and Pallas M. An overview of investigational antiapoptotic drugs with potential application for the treatment of neurodegenerative disorders. Expert Opin. Investig. Drugs. 2010; 19(5): 587-604. [DOI:10.1517/13543781003781898]
4. Pfeffer CM and Singh ATK. Apoptosis: a target for anticancer therapy. Int. J. Mol. Sci. 2018; 19(2). [DOI:10.3390/ijms19020448]
5. Lin D, Xiao M, Zhao J, Li Z, Xing B, Li X, Kong M, Li L, Zhang Q, Liu Y, Chen H, Qin W, Wu H and Chen S. An overview of plant phenolic compounds and their importance in human nutrition and management of type 2 diabetes. Molecules (Basel, Switzerland). 2016; 21(10). [DOI:10.3390/molecules21101374]
6. Aguilera Y, Martin-Cabrejas MA and González de Mejia E. Phenolic compounds in fruits and beverages consumed as part of the mediterranean diet: their role in prevention of chronic diseases. Phytochem. Rev. 2016; 15(3): 405-423. [DOI:10.1007/s11101-015-9443-z]
7. Mozaffarian V. A Dictionary of Iranian plant names: Latin-English-Persian. Seventh ed., Tehran: Farhang Moaser; 2013.
8. Mozaffarian V. Plant Systematics. Tehran: Nashr Danesh Emrouz; 1994, 372.
9. Rahimi-Madiseh M, Lorigoini Z, Zamani-Gharaghoshi H and Rafieian-Kopaei M. Berberis vulgaris: specifications and traditional uses. Iran. J. Basic Med. Sci. 2017; 20(5): 569-587.
10. Ghafourian E, Sadeghifard N, Pakzad I, Valizadeh N, Maleki A, Jafari F, Ghiasvand N, Abdi J, Shokoohinia Y and Ghafourian S. Ethanolic extract of Berberis vulgaris fruits inhibits the proliferation of MCF-7 breast cancer cell line through induction of apoptosis. Infect. Disord. Drug Targets. 2017; 17(3): 192-198. [DOI:10.2174/1871526517666170531113759]
11. Mansouri M, Moallem SA, Asili J and Etemad L. Cytotoxic and apoptotic effects of Scrophularia umbrosa Dumort extract on MCF-7 breast cancer and 3T3 cells. Rep. Biochem. Mol. Biol. 2019; 8(1): 79-84.
12. Islam MS, Yoshimoto M, Yahara S, Okuno S, Ishiguro K and Yamakawa O. Identification and characterization of foliar polyphenolic composition in sweetpotato (Ipomoea batatas L.) genotypes. J. Agric. Food Chem. 2002; 50(13): 3718-3722. [DOI:10.1021/jf020120l]
13. Simões-Pires CA, Queiroz EF, Henriques AT and Hostettmann K. Isolation and on-line identification of antioxidant compounds from three Baccharis species by HPLC-UV-MS/MS with post-column derivatisation. Phytochem. Anal. 2005; 16(5): 307-314. [DOI:10.1002/pca.826]
14. Salehi B, Selamoglu Z, Sener B, Kilic M, Kumar Jugran A, de Tommasi N, Sinisgalli C, Milella L, Rajkovic J, Flaviana BM-BM, C FB, J ER, H DMC, Oluwaseun Ademiluyi A, Khan Shinwari Z, Ahmad Jan S, Erol E, Ali Z, Adrian Ostrander E, Sharifi-Rad J, de la Luz Cádiz-Gurrea M, Taheri Y, Martorell M, Segura-Carretero A and Cho WC. Berberis plants-drifting from farm to food applications, phytotherapy, and phytopharmacology. Foods (Basel, Switzerland). 2019; 8(10). [DOI:10.3390/foods8100522]
15. El Khalki L, Tilaoui M, Jaafari A, Ait Mouse H and Zyad A. Studies on the dual cytotoxicity and antioxidant properties of Berberis vulgaris extracts and its main constituent berberine. Adv. Pharmacol. Sci. 2018. [DOI:10.1155/2018/3018498]
16. Gupta S, Afaq F and Mukhtar H. Involvement of nuclear factor-kappa B, Bax and Bcl-2 in induction of cell cycle arrest and apoptosis by apigenin in human prostate carcinoma cells. Oncogene. 2002; 21(23): 3727-3738. [DOI:10.1038/sj.onc.1205474]
17. Yang JS, Liu CW, Ma YS, Weng SW, Tang NY, Wu SH, Ji BC, Ma CY, Ko YC, Funayama S and Kuo CL. Chlorogenic acid induces apoptotic cell death in U937 leukemia cells through caspase- and mitochondria-dependent pathways. In Vivo (Athens, Greece). 2012; 26(6): 971-978.
18. Jin UH, Lee JY, Kang SK, Kim JK, Park WH, Kim JG, Moon SK and Kim CH. A phenolic compound, 5-caffeoylquinic acid (chlorogenic acid), is a new type and strong matrix metalloproteinase-9 inhibitor: isolation and identification from methanol extract of Euonymus alatus. Life Sci. 2005; 77(22): 2760-2769. [DOI:10.1016/j.lfs.2005.02.028]
19. Santana-Gálvez J, Villela Castrejón J, Serna-Saldívar SO and Jacobo-Velázquez DA. Anticancer potential of dihydrocaffeic acid: a chlorogenic acid metabolite. CYTA J. Food. 2020; 18(1): 245-248. [DOI:10.1080/19476337.2020.1743762]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb