سال 20، شماره 79 - ( English 1400 )                   سال 20 شماره 79 صفحات 47-58 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Motiee M, Abdoli M. Changes in essential oil composition of peppermint (Mentha x piperita L.) affected by yeast extract and salicylic acid foliar application. J. Med. Plants. 2021; 20 (79) :47-58
URL: http://jmp.ir/article-1-3115-fa.html
مطیعی مرتضی، عبدلی محمد. تغییرات اجزای اسانس نعناع فلفلی تحت تأثیر محلول پاشی با عصاره مخمر و سالیسیلیک اسید. فصلنامه گياهان دارویی. 1400; 20 (79) :47-58

URL: http://jmp.ir/article-1-3115-fa.html


1- گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران
2- گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر، ملایر، ایران ، Abdoli_m@malayeru.ac.ir
چکیده:   (186 مشاهده)
مقدمه: نعناع فلفلی (Mentha x piperita L.) یکی از مهم‌ترین گیاهان دارویی است که در صنایع غذایی، دارویی، عطرسازی و طعم‌دهنده‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. هدف: این پژوهش، با هدف بررسی اثر محلول پاشی سالیسیلیک اسید و عصاره مخمر بر افزایش تولید اجزای ارزشمند اسانس نعناع فلفلی انجام شد. روش بررسی: این تحقیق به صورت طرح کاملاً تصادفی با 9 تیمار شامل سالیسیلیک اسید (40، 80، 160 و 320 میلی‌گرم در لیتر)، عصاره مخمر (0/25، 0/75، 1 و 1/5 گرم در لیتر) و آب مقطر (شاهد) در سه تکرار تحت شرایط گلخانه‌ای انجام شد. نتایج: در مجموع، 40 ترکیب در ساختار هوایی نعناع فلفلی شناسایی شد. اجزای اصلی اسانس به ترتیب منتون، منتول، پیپریتون، ایزوپولگول و گاماترپینن بودند. منتون و منتول به ترتیب با 16/69 و 14/39 درصد، ترکیب‌های اصلی اسانس بودند. محرک‌های سالیسیلیک اسید و عصاره مخمر باعث افزایش تولید منتون، نئومنتول، پیپریتون، گاماترپینن و ایزومنتول استات (به ترتیب 42، 60، 39، 59 و 34 درصد) نسبت به گیاهان شاهد شدند. محلول‌پاشی با تیمار 320 میلی‌گرم در لیتر سالیسیلیک اسید، بهترین تیمار برای افزایش درصد ترکیبات عمده اسانس گیاهان تیمار شده بود. نتایج همبستگی بین اجزای اسانس نشان داد که میزان نئومنتول همبستگی مثبت معنی‌داری با منتون (**0/865 =r)، گاما ترپینن (**0/848 =r) و همبستگی منفی با ایزوپولگول (**0/886- = r) داشت. نتیجه‌گیری: کیفیت اسانس نعناع فلفلی تحت تأثیر غلظت‌های مناسب سالیسیلیک اسید و عصاره مخمر بود. برای تولید منتون، نئومنتول، گاما ترپینن و پیپریتون، 320 میلی‌گرم در لیتر سالیسیلیک اسید تیمار مناسبی بود.
متن کامل [PDF 742 kb]   (147 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: گياهان دارویی
دریافت: 1400/3/1 | پذیرش: 1400/5/19 | انتشار: 1400/6/10

فهرست منابع
1. Deepthi S and Satheeshkumar K. Enhanced camptothecin production induced by elicitors in the cell suspension cultures of Ophiorrhiza mungos Linn. Plant Cell Tissue Organ Cult. 2016; 124: 483-493. [DOI:10.1007/s11240-015-0908-y]
2. Edris AE. Pharmaceutical and therapeutic potentials of essential oils and their individual volatile constituents: a review. Phytother. Res. 2007; 21 (4): 308-323. [DOI:10.1002/ptr.2072]
3. Mahendran G and Rahman LU. Ethnomedicinal, phytochemical and pharmacological updates on peppermint (Mentha piperita L.) A review. Phytother. Res. 2020; 1-52. [DOI:10.1002/ptr.6664]
4. Rita P and Animesh DK. An updated overview on peppermint (Mentha piperita L.). Int. Res. J. Pharm. 2011; 2: 1-10.
5. Brahmi F, Khodir M, Mohamed C and Pierre D. Chemical Composition and Biological Activities of Mentha species. In: El-Shemy HA. Aromatic and Medicinal Plants - Back to Nature. Rijeka: IntechOpen; 2017: 47-80.
6. Sahib N, Anwar F, Gilani AH, Hamid AA, Saari N and Alkharfy KM. Coriander (Coriandrum sativum L.): a potential source of high‐value components for functional foods and nutraceuticals - a review. Phytother. Res. 2013; 27 (10): 1439-1456. [DOI:10.1002/ptr.4897]
7. Ahmadi S, Yadegari M and Hamedi B. Foliar application effects of salicylic acid and indole acetic acid on the essential oil composition of Mentha piperita L. and Melissa officinalis L. J. Plant Proc. Func. 2018; 7 (26): 251-262. [In Persian].
8. Golparvar AR and Hadipanah A. Chemical compositions of the essential oil from peppermint (Mentha piperita L.) cultivated in Isfahan conditions. J. Herb. Drug. 2013; 4 (2): 75-80.
9. Taherpour AA, Khaef S, Yari A, Nikeafshar S, Fathi M and Ghambari S. Chemical composition analysis of the essential oil of Mentha piperita L. from Kermanshah, Iran by hydrodistillation and HS/SPME methods. J. Anal. Sci. Technol. 2017; 8: 11. [DOI:10.1186/s40543-017-0122-0]
10. Soltani F, Sharifi M, Khajeh K and Yousefzadi M. Study of essential oil composition, menthone reductase activity and antimicrobial activity of Mentha piperita in two stages of growth. Iranian Journal of Biology 2009; 22 (1): 62-70. [In Persian].
11. Seif Sahandi M, Naghdi-Badi H, Mehrafarin A, Khalighi-Sigaroodi F and Sharifi M. Changes in essential oil content and composition of peppermint (Mentha piperita L.) in responses to nitrogen application. J. Med. Plants 2019; 18 (72): 81-97. [In Persian]. [DOI:10.29252/jmp.4.72.81]
12. Kamatou GPP, Vermaak I, Viljoen AM and Lawrence BM. Menthol: A simple monoterpene with remarkable biological properties. Phytochemistry 2013; 96: 15-25. [DOI:10.1016/j.phytochem.2013.08.005]
13. Kuzel S, Vydra J, Triska J, Vrchotova N, Hruby M and Cigler P. Elicitation of pharmacologically active substances in an intact medical plant. J. Agric. Food Chem. 2009; 57: 7907-7911. [DOI:10.1021/jf9011246]
14. Abbasi BH, Saxena PK, Murch SJ and Liu CZ. Echinacea biotechnology: challenges and opportunities. In Vitro Cell Dev. Biol.-Plant. 2007; 43: 481-492. [DOI:10.1007/s11627-007-9057-2]
15. Isah T, Umar S, Mujib A, Sharma MP, Rajasekharan PE, Zafar N and Frukh A. Secondary metabolism of pharmaceuticals in the plant in vitro cultures: strategies, approaches, and limitations to achieving higher yield. Plant Cell, Tissue Organ Cult. 2018; 132: 239-265. [DOI:10.1007/s11240-017-1332-2]
16. Gorelick J and Bernstein N. Chemical and physical elicitation for enhanced cannabinoid production in cannabis (Cannabis sativa L.). Botany and Biotechnology, Chandra S, Lata H and ElSohly MA. Eds.; Springer International Publishing: Cham. Switzerland, 2017, pp: 439-456. [DOI:10.1007/978-3-319-54564-6_21]
17. Szepesi A, Poor P, Gemes K, Horvath E and Tari I. Influence of exogenous salicylic acid on antioxidant enzyme activities in the roots of salt stressed tomato plants. Acta Biol. Szeged. 2008; 52 (1): 199-200.
18. Ghasemi Pirbalouti A, Nekoei M, Rahimmalek M and Malekpoor F. Chemical composition and yield of essential oil from lemon balm (Melissa officinalis L.) under foliar applications of jasmonic and salicylic acids. Biocatal. Agric. Biotechnol. 2019; [DOI:10.1016/j.bcab.2019.101144]
19. Saharkhiz MJ and Goudarzi T. Foliar application of salicylic acid changes essential oil content and chemical compositions of peppermint (Mentha piperita L.). J. Essent. Oil-Bear. Plants 2014; 17 (3): 435-440. [DOI:10.1080/0972060X.2014.892839]
20. Mehrpooya Zh, Abdoli M and Talebian MA. Effect of salicylic acid and yeast extract on caffeic acid derivatives production in Echinacea purpurea L. J. Med. Plants 2021; 20 (78): 36-47. [DOI:10.52547/jmp.20.78.36]
21. Loc NH, Anh NHT, Khuyen LTM and An TNT. Effects of yeast extract and methyl jasmonate on the enhancement of solasodine biosynthesis in cell cultures of Solanum hainanense Hance. J. BioSci. Biotechnol. 2014; 3: 1-6.
22. Kochan E, Szymczyk P, Kuźma Ł, Lipert A and Szymańska G. Yeast extract stimulates ginsenoside production in hairy root cultures of American ginseng cultivated in shake flasks and nutrient sprinkle bioreactors. Molecules 2017; 22 (6): 880. [DOI:10.3390/molecules22060880]
23. Adams RP. Identification of essential oil components by gas chromatography/ mass spectrometry. Carol Stream, IL: Allured Publishing Corporation; 2007: 456.
24. Argyropoulou C, Deferera D, Tarantilis PA, Fasseas C and Polissiou M. Chemical composition of the essential oil from leaves of Lippia citriodora H.B.K. (Verbenaceae) at two developmental stages. Biochem. Syst. Ecol. 2007; 35(12): 831-837. [DOI:10.1016/j.bse.2007.07.001]
25. Santos-Gomes PC and Fernandes-Ferreira M. Organ and season dependent variation in the essential oil composition of Salvia officinalis L. cultivated at two different sites. J. Agric. Food Chem. 2001; 49 (6): 2908-2916. [DOI:10.1021/jf001102b]
26. Rios-Estepa R, Turner GW, Lee JM, Croteau RB and Lange BM. A systems biology approach identifies the biochemical mechanisms regulating monoterpenoid essential oil composition in peppermint. Proc. Natl. Acad. Sci. USA. 2008; 105 (8): 2818-2823. [DOI:10.1073/pnas.0712314105]
27. Baenas N, Garcia-Viguera C and Moreno DA. Elicitation: A tool for enriching the bioactive composition of foods. Molecules 2014; 19(9): 13541-13563. [DOI:10.3390/molecules190913541]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb