سال 20، شماره 78 - ( English 1400 )                   سال 20 شماره 78 صفحات 47-36 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abdoli M, Mehrpooya Z, Talebian M R. Effect of salicylic acid and yeast extract on caffeic acid derivatives production in Echinacea purpurea L.. J. Med. Plants. 2021; 20 (78) :36-47
URL: http://jmp.ir/article-1-3064-fa.html
عبدلی محمد، مهرپویا ژیلا، طالبیان محمد رضا. تاثیر سالیسیلیک اسید و عصاره مخمر بر تولید مشتقات کافئیک اسید در سرخارگل. فصلنامه گياهان دارویی. 1400; 20 (78) :47-36

URL: http://jmp.ir/article-1-3064-fa.html


1- گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر ، abdoli_m@yahoo.com
2- گروه تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ملایر
چکیده:   (737 مشاهده)
مقدمه: گیاه سرخارگل (Echinacea purpurea L.)، مدت زیادی است که در درمان‌های گیاهی برای پیشگیری و درمان طیف وسیعی از بیماری‌ها مانند سرماخوردگی، سرفه، عفونت‌های ریوی، التهابات پوستی و بیماری‌های ناشی از نقص ایمنی استفاده می‌شود. هدف: این پژوهش، با هدف بررسی اثرات محلول پاشی برگی با سالیسیلیک اسید و عصاره مخمر بر تولید مشتقات کافئیک اسید در سرخارگل اجرا شد. روش بررسی: این تحقیق در شرایط گلخانه‌ای طی سال‌های 1397-1396 به صورت دو آزمایش فاکتوریل مجزا انجام شد. در آزمایش اول، اثر سالیسیلیک اسید (0، 80، 160 و 320 میلی‌گرم در لیتر) و هر کدام در چهار زمان برداشت (24، 48، 72 و 96 ساعت) بررسی شد. همچنین، در آزمایش دوم، اثر عصاره مخمر (0، 0/75، 1 و 1/5 گرم در لیتر) و هر کدام در چهار زمان مذکور بررسی شد. نتایج: نتایج نشان داد برای مقدار تولید مشتقات کافئیک اسید، بین غلظت‌های مختلف محرک‌ها، زمان‌های برداشت و اثر متقابل آنها اختالف معنی‌داری وجود دارد (0/01 < P). بیشترین مقدار شیکوریک اسید، کافتاریک اسید و اکیناکوزید، در تیمار 160 میلی‌گرم در لیتر سالیسیلیک اسید به مدت 96 ساعت به دست آمد. بیشترین میزان شیکوریک اسید (7/150 میلی‌گرم بر گرم ماده خشک) در تیمار 1/5 گرم در لیتر عصاره مخمر و مدت زمان 96 ساعت به دست آمد که نسبت به شاهد 3/58 برابر بیشتر بود. کمترین تولید مشتقات کافئیک اسید در گیاهان شاهد مشاهده شد. نتیجه‌گیری: محلول پاشی با سالیسیلیک اسید و عصاره مخمر، تأثیر مثبتی بر تولید مشتقات کافئیک اسید در سرخارگل دارد.
متن کامل [PDF 478 kb]   (323 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: گياهان دارویی
دریافت: 1399/12/6 | پذیرش: 1400/2/12 | انتشار: 1400/3/11

فهرست منابع
1. Pan ZG, Liu CZ, Zobayed SM A and Saxena PK. Plant regeneration from mesophyll protoplasts of Echinacea purpurea. Plant Cell Tiss Organ Cult. 2004; 77:251-255. [DOI:10.1023/B:TICU.0000018388.61332.52]
2. Barrett B. Medicinal properties of Echinacea: a critical review. Phytomedicine 2003; 10 (1): 66-86. [DOI:10.1078/094471103321648692]
3. Bauer R. Chemistry, pharmacology and clinical applications of Echinacea products. In: Mazza G, Oomah B (eds) Herbs, botanicals and teas. Technomic Publishing Company, Lancaster. 2000, 45-73.
4. Abdoli M, Moieni A and Badi HN. Morphological, physiological, cytological and phytochemical studies in diploid and colchicine-induced tetraploid plants of Echinacea purpurea (L.) Acta Physiol. Plant. 2013; 35: 2075-2083. [DOI:10.1007/s11738-013-1242-9]
5. Li L, Su C, Chen X, Wang Q, Jiao W, Luo H, Tang J, Wang W, Li S and Guo S. Chlorogenic Acids in Cardiovascular Disease: A Review of Dietary Consumption, Pharmacology, and Pharmacokinetics. J. Agric. Food Chem. 2020; 68: 6464-6484. [DOI:10.1021/acs.jafc.0c01554]
6. Murthy H, Lee EJ and Paek KY. Production of secondary metabolites from cell and organ cultures: strategies and approaches for biomass improvement and metabolite accumulation. Plant Cell, Tissue Organ Cult. 2014; 118: 1-16. [DOI:10.1007/s11240-014-0467-7]
7. Kuzel S, Vydra J, Triska J, Vrchotova N, Hruby M and Cigler P. Elicitation of pharmacologically active substances in an intact medical plant. J. Agric. Food Chem. 2009; 57: 7907-7911. [DOI:10.1021/jf9011246]
8. Oksman-Caldentey KM and Inze D. Plant cell factories in the post-genomic era: new ways to produce designer secondary metabolites. Trends Plant Sci. 2004; 9 (9): 433-440. [DOI:10.1016/j.tplants.2004.07.006]
9. Abbasi BH, Saxena PK, Murch SJ, Liu CZ. Echinacea biotechnology: challenges and opportunities. In Vitro Cell. Dev. Biol-Plant. 2007; 43: 481-492. [DOI:10.1007/s11627-007-9057-2]
10. Isah T, Umar S, Mujib A, Sharma MP, Rajasekharan PE, Zafar N and Frukh A. Secondary metabolism of pharmaceuticals in the plant in vitro cultures: strategies, approaches, and limitations to achieving higher yield. Plant Cell, Tissue Organ Cult. 2018; 132: 239-265. [DOI:10.1007/s11240-017-1332-2]
11. Szepesi A, Poor P, Gemes K, Horvath E and Tari I. Influence of exogenous salicylic acid on antioxidant enzyme activities in the roots of salt stressed tomato plants. Acta Biologica Szegediensis 2008; 52 (1): 199-200.
12. Ali B. Salicylic acid: An efficient elicitor of secondary metabolite production in plants. Biocatal. Agric. Biotechnol. 2020; 31: 101884. [DOI:10.1016/j.bcab.2020.101884]
13. Horvath E, Szalai G and Janda T. Induction of abiotic stress tolerance by salicylic acid signaling. J. Plant Growth Regul. 2007; 26: 290-300. [DOI:10.1007/s00344-007-9017-4]
14. Ghasemi Pirbalouti A, Nekoei M, Rahimmalek M and Malekpoor F. Chemical composition and yield of essential oil from lemon balm (Melissa officinalis L.) under foliar applications of jasmonic and salicylic acids. Biocatal. Agric. Biotechnol. 2019; [DOI:10.1016/j.bcab.2019.101144]
15. Giri CC and Zaheer M. Chemical elicitors versus secondary metabolite production in vitro using plant cell, tissue and organ cultures: recent trends and a sky eye view appraisal. Plant Cell, Tissue Organ Cult. 2016; 126: 1-18. [DOI:10.1007/s11240-016-0985-6]
16. Ramirez-Estrada K, Vidal-Limon H, Hidalgo D, Moyano E, Golenioswki M, Cusidó RM and Palazon J. Elicitation, an effective strategy for the biotechnological production of bioactive high-added value compounds in plant cell factories. Molecules 2016; 21:182. [DOI:10.3390/molecules21020182]
17. Loc NH, Anh NHT, Khuyen LTM and An TNT. Effects of yeast extract and methyl jasmonate on the enhancement of solasodine biosynthesis in cell cultures of Solanum hainanense Hance. J. Biosci. Biotechnol. 2014; 3: 1-6.
18. Kochan E, Szymczyk P, Kuźma Ł, Lipert A and Szymańska G. Yeast extract stimulates ginsenoside production in hairy root cultures of American ginseng cultivated in shake flasks and nutrient sprinkle bioreactors. Molecules 2017; 22 (6): 880. [DOI:10.3390/molecules22060880]
19. Udomsuk L, Jarukamjorn K Tanaka, H and Putalun W. Improved isoflavonoid production in Pueraria candollei hairy root cultures using elicitation. Biotechnol. Lett. 2011; 33: 369-374. [DOI:10.1007/s10529-010-0417-3]
20. Hasanloo T, Rahnama H, Sepehrifar R and Shams MR. The influence of yeast extract on the production of flavonolignans in hairy root cultures of Silybum marianum L. Gaertn. Biomedica. 2008; 21: 358-361. [DOI:10.1007/978-3-540-69139-6_91]
21. Brown PN. Determination of major phenolic compounds in Echinacea spp. raw materials and finished products by high-performance liquid chromatography with ultraviolet detection: single-laboratory validation matrix extension. J. AOAC Int. 2011; 94 (5): 1400-1410. [DOI:10.5740/jaoacint.11-142]
22. Baenas N, Garcia-Viguera C and Moreno DA. Elicitation: A tool for enriching the bioactive composition of foods. Molecules 2014; 19: 13541-13563. [DOI:10.3390/molecules190913541]
23. Ruiz-García Y and Gómez-Plaza E. Elicitors: a tool for improving fruit phenolic content. Agriculture 2013; 3: 33-52. [DOI:10.3390/agriculture3010033]
24. Ghasemzadeh A, Jaafar HZ, Karimi E and Ibrahim MH. Combined effect of CO2 enrichment and foliar application of salicylic acid on the production and antioxidant activities of anthocyanin, flavonoids and isoflavonoids from ginger. BMC Complement. Altern. Med. 2012; 12: 229. [DOI:10.1186/1472-6882-12-229]
25. Obinata N, Yamakawa T, Takamiya M and Tanaka N. Effects of salicylic acid on the production of procyanidin and anthocyanin in cultured grape cell. Plant Biotechnol. 2003; 20 (2): 105-111. [DOI:10.5511/plantbiotechnology.20.105]
26. Li WW and Barz W. Structure and accumulation of phenolics in elicited Echinacea purpurea cell cultures. Planta Med. 2006; 72: 248-254. [DOI:10.1055/s-2005-873201]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb