سال 19، شماره 76 - ( English 1399 )                   سال 19 شماره 76 صفحات 45-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 1396–1102
Ethics code: IR.MAZUMS.REC1398.113


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Azadbakht M, Davoodi A, Hosseinimehr S J, Emami S, Azadbakht M, Mirzaee F et al . Phytochemical, physicochemical and biological evaluation of Colchicum kurdicum (Bornm.) Stef.: a study on materia medica of Persian medicine. J. Med. Plants 2020; 19 (76) :36-45
URL: http://jmp.ir/article-1-2685-fa.html
آزادبخت محمد، داوودی علی، حسینی مهر سیدجلال، امامی سعید، آزادبخت مسعود، میرزائی فاطمه و همکاران.. ارزیابی فیتوشیمیایی، فیزیکوشیمیایی و بیولوژیکی گل حسرت کردی: یک مطالعه بر روی مفرده پزشکی در طب ایرانی. فصلنامه گياهان دارویی. 1399; 19 (76) :36-45

URL: http://jmp.ir/article-1-2685-fa.html


1- گروه فارماکوگنوزی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دانشکده داروسازی ساری، مازندران، ایران
2- گروه فارماکوگنوزی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دانشکده داروسازی ساری، مازندران، ایران ، adavoodi.pharm@gmail.com
3- گروه داروسازی هسته ای، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دانشکده داروسازی ساری، مازندران، ایران
4- گروه شیمی دارویی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دانشکده داروسازی ساری، مازندران، ایران
5- گروه سیستماتیک گیاهی، موسسه آموزش عالی سنا، مازندران، ایران
چکیده:   (3601 مشاهده)
مقدمه: گیاهان جنس سورنجان (Colchicum) ،گیاهانی تک لپه ای، گلدار و چند ساله بوده که بیش از 160 گونه در جهان دارد. همچنین، این گیاه در طب سنتی و مدرن کاربرد زیادی دارد. هدف: هدف از این مطالعه ارزیابی فیتوشیمیایی و فیزیکوشیمیایی، فعالیت های آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی بنه گل حسرت کردی می باشد. روش بررسی: مقادیر تام آلکالوئیدهای تروپولونی، فنول، تانن و فالونوئید با روش اسپکتروفتومتری تعیین شد. همچنین، آلکالوئیدهای تروپولونی با روش HPLC آنالیز شدند. خصوصیات فیزیکوشیمیایی شامل خواص ماکروسکوپیک و ارگانولپتیک، حاللیت، ماده خارجی، مقادیر خاکستر و فلزات سنگین بر اساس پروتکلهای فارماکوپه ای مورد بررسی قرار گرفتند. فعالیت های ضدالتهابی و آنتی اکسیدانی گیاه نیز تعیین شدند. نتایج: آلکالوئیدها، ترکیبات فنلی، فالونوئیدها، تانن ها، ترپنوئیدها و استروئیدها، کومارین ها، ساپونین ها و گلیکوزیدها در بنه سورنجان تشخیص داده شدند. علاوه بر این، میزان تام آلکالوئیدهای تروپولونی، فنل، تانن و محتوای کل فالونوئید بنه به ترتیب 0/021 ± 0/652، 0/034 ± 0/426، 0/005 ± 0/052 و 0/028 ± 0/325 گرم در 100 گرم محاسبه شد. در آنالیز   HPLC   N، -داستیل-N -فرمیل کلشی‌سین، کلشی‌فولین، کلشی‌کوزید و کورنیژرین بیشترین میزان محاسبه شدند. خصوصیات فیزیکوشیمیایی در محدوده مناسبی تعیین شد. علاوه بر این، فعالیت‌های ضدالتهابی و آنتی‌‌‌اکسیدانی در  10 میلی‌گرم در میلی‌لیتر عصاره متانولی به ترتیب 1/2 ± 84/7 و 1/8 ± 94/8  درصد تخمین زده شد. نتیجه‌گیری: بنه گل حسرت کردی حاوی ترکیبات فعال زیستی بود. همچنین، این ترکیبات دارای فعالیت‌های بیولوژیکی با ارزش بویژه فعالیت‌های ضدالتهابی و آنتی‌اکسیدانی بودند.
متن کامل [PDF 624 kb]   (1632 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1398/7/21 | پذیرش: 1399/4/29 | انتشار: 1399/9/11

فهرست منابع
1. Gulsoy-Toplan G, Goger F, Yildiz-Pekoz A, Gibbons S, Sariyar G and Mat A. Chemical constituents of the different parts of Colchicum micranthum and C. chalcedonicum and their cytotoxic activities. Nat. Pro. Commun. 2018; 13(5): 1-5. [DOI:10.1177/1934578X1801300506]
2. Alali FQ, El-Alali A, Tawaha K and El-Elimat T. Seasonal variation of colchicine content in Colchicum brachyphyllum and Colchicum tunicatum (Colchicaceae). Nat. Prod. Res. 2006; 20(12): 1121-8. [DOI:10.1080/14786410600857504]
3. Al-Fayyad M, Alali F, Alkofahi A and Tell A. Determination of colchicine content in Colchicum hierosolymitanum and Colchicum tunicatum under cultivation. Nat. Prod. Let. 2002; 16(6): 395-400. [DOI:10.1080/10575630290033178]
4. Khan H, Tariq SA and Khan MA. Biological and phytochemical studies on corms of Colchicum luteum Baker. J. Med. Plant. Res. 2011; 5(32): 7031-5. [DOI:10.5897/JMPR11.1159]
5. Shafiee F, Khoshvishkaie E, Davoodi A, Dashti Kalantar A, Bakhshi Jouybari H and Ataee R. The determination of blood glucose lowering and metabolic effects of Mespilus germanica L. hydroacetonic extract on Streptozocin-induced diabetic BALB/c mice. Medicines 2018; 5(1): 1-7. [DOI:10.3390/medicines5010001]
6. Davoodi A, Jouybari HB, Fathi H and Ebrahimnejad P. Formulation and physicochemical evaluation of medlar (Mespilus germanica L.) and oak (Quercus castaneifolia C.A.Mey.) Effervescent tablet. Inter. J. Pharmaceut. Sci. Res. 2018; 9(9): 3870-5.
7. Fakhri M, Davoodi A, Parviz M, Sadeghi Ghadi Z, Mousavinasab SN, Farhadi R, Azadbakht M and Azadbakht M. Characterization and HPLC analysis of manna from some cotoneaster species. Int. J. Pharma. Sci. Res. 2017; 8: 1000-06.
8. Pramparo M, Gregory S and Mattea M. Immersion vs. percolation in the extraction of oil from oleaginous seeds. J. Amer. Oil Chem. Soc. 2002; 79(10):955-60. [DOI:10.1007/s11746-002-0586-3]
9. Becer E, Hanoğlu DY, Kabadayı H, Hanoğlu A, Vatansever S, Yavuz DÖ, et al. The effect of Colchicum pusillum in human colon cancer cells via Wnt/β-catenin pathway. Gene. 2019; 686: 213-9. [DOI:10.1016/j.gene.2018.11.047]
10. Bayrak S, Sökmen M, Aytaç E and Sökmen A. Conventional and supercritical fluid extraction (SFE) of colchicine from Colchicum speciosum. Ind. Crop. Prod. 2019; 128: 80-4. [DOI:10.1016/j.indcrop.2018.10.060]
11. Ondra P, Válka I, Vičar J, Sütlüpinar N and Šimánek V. Chromatographic determination of constituents of the genus Colchicum (Liliaceae). J. Chrom. A. 1995; 704(2): 351-6. [DOI:10.1016/0021-9673(95)00185-P]
12. Organization WH. Quality control methods for medicinal plant materials. WHO Library Cataloguing in Publication Data. 1998; 1: 1-123.
13. Shokrzadeh M, Fathalinezhad F and Khoshvishkaie E. Concentrations of heavy metals (Cr, Cd, Pb) in three types of rice in Astaneh-Ashrafieh, Iran. J. Maz. Univ. Med. Sci. 2017; 26(146): 196-200.
14. Rahman H, Eswaraiah MC and Dutta A. In-vitro anti-inflammatory and anti-arthritic activity of Oryza sativa var. Joha rice (an aromatic indigenous rice of Assam). Am. Eurasian J. Agric. Environ. Sci. 2015; 15: 115-21.
15. Sharma OP and Bhat TK. DPPH antioxidant assay revisited. Food Chem. 2009; 113(4): 1202-5. [DOI:10.1016/j.foodchem.2008.08.008]
16. Senthilkumar M. Phytochemical screening and antibacterial activity of Gloriosa superba Linn. Inter. J. Pharmacogn. Phytochem. Res. 2013; 5(1): 31-6.
17. Pırıldar S, Sütlüpınar N, Atasever B, Erdem-Kuruca S, Papouskova B and Šimánek V. Chemical constituents of the different parts of Colchicum baytopiorum and their cytotoxic activities on K562 and HL60 cell lines. Pharmaceut. Biol. 2010; 48(1): 32-9. [DOI:10.3109/13880200903029373]
18. Suica-Bunghez I-R, Ion R-M, Teodorescu S, Sorescu A-A, Stirbescu R-M and Stirbescu N-M. Fitochemical and antioxidant characterization of autumn crocus (Colchicum autumnale) flowers and roots plant extracts. J. Sci. Art. 2017; 17(3): 539-46.
19. Sangster AW and Stuart KL. Ultraviolet spectra of alkaloids. Chem. Rev. 1965; 65(1): 69-130. [DOI:10.1021/cr60233a003]
20. Ebrahimzadeh MA, Enayatifard R, Khalili M, Ghaffarloo M, Saeedi M and Charati JY. Correlation between sun protection factor and antioxidant activity, phenol and flavonoid contents of some medicinal plants. IJPR. 2014; 13(3): 1041-7.
21. Ahmed SN, Ahmad M, Shinwari ZK and Shinwari S. Taxonomic, pharmacognostic and physicochemical authentication of Colchicum luteum baker (suranjantalkh) from its commercial adulterant. Pak. J. Bot. 2016; 48(5): 2039-45.
22. Silva RJ, de Aguiar-Dias AC, do CF Faial K and de Mendonca MS. Morphoanatomical and physicochemical profile of Piper callosum: valuable assessment for its quality control. Rev. Brasi. Farmacogn. 2017; 27(1): 20-33. [DOI:10.1016/j.bjp.2016.07.006]
23. Mohamad TAST, Naz H, Jalal RS, Hussin K, Rahman MRA, Adam A and Weber JFF. Chemical and pharmacognostical characterization of two Malaysian plants both known as Ajisamat. Rev. Brasil. Farmacogn. 2013; 23(5): 724-30. [DOI:10.1590/S0102-695X2013000500002]
24. Yazdinezhad A, Ramezanloo N and Mozaffari S. Pharmacognostic and phytochemical investigation of Heracleum persicum Desf. ex Fischer. Res. J. Pharmacogn. 2016; 3(2): 17-24.
25. Tüzen M. Determination of heavy metals in fish samples of the middle Black Sea (Turkey) by graphite furnace atomic absorption spectrometry. Food Chem. 2003; 80(1): 119-23. [DOI:10.1016/S0308-8146(02)00264-9]
26. Sivaperumal P, Sankar T and Nair PV. Heavy metal concentrations in fish, shellfish and fish products from internal markets of India vis-a-vis international standards. Food Chem. 2007; 102(3):612-20. [DOI:10.1016/j.foodchem.2006.05.041]
27. Williams LAD, O'Connar A, Latore L, Dennis O, Ringer S, Whittaker JA, Conrad J, Volger B, Rosner H and Kraus W. The in vitro anti-denaturation effects induced by natural products and non-steroidal compounds in heat treated (immunogenic) bovine serum albumin is proposed as a screening assay for the detection of anti-inflammatory compounds, without the use of animals, in the early stages of the drug discovery process. West Ind. Med. J. 2008; 57(4): 327-31.
28. Ramalingam R, Madhavi BB, Nath AR, Duganath N, Sri EU and Banji D. In-vitro anti-denaturation and antibacterial activities of Zizyphus oenoplia. Pharm. Lett. 2010; 2(1): 87-93.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb