Shahnazi S, Khalighi-Sigaroodi F, Ajani Y, Yazdani D, Ahvazi M, Taghizad-Farid R. Study on Chemical Composition and Antimicrobial Activity of the Essential Oil of
Thymus trautvetteri Klokov & Desj. – Shost.. J. Med. Plants 2007; 6 (23) :80-88
URL:
http://jmp.ir/article-1-594-fa.html
شهنازی سحر، خلیقیسیگارودی فرحناز، اجنی یوسف، یزدانی داراب، اهوازی مریم، تقیزادفرید رحیم. بررسی ترکیبهای شیمیایی و خواص ضدمیکروبی اسانس حاصل از گیاه آویشن تالشی (
Thymus trautvetteri Klokov & Desj. – Shost.). فصلنامه گياهان دارویی. 1386; 6 (23) :80-88
URL: http://jmp.ir/article-1-594-fa.html
1- مربی پژوهش، گروه بیوتکنولوژی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی ، Shahnazi@imp.ac.ir
2- استادیار پژوهش، گروه فارماکوگنوزی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
3- مربی پژوهش، گروه فارماکوگنوزی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
4- استادیار پژوهش، گروه بیوتکنولوژی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
5- مربی پژوهش، گروه کشت و توسعه، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
6- کارشناس شیمی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
چکیده: (6230 مشاهده)
مقدمه: جنس تیموس متعلق به خانواده Lamiaceae بوده و تقریباً 350 گونه مختلف از آن در سراسر جهان یافت میشود این جنس در ایران 14 گونه گیاه معطر و چند ساله دارد که از میان آنها 4 گونه انحصاری ایران هستند. هدف: شناسایی ترکیبهای موجود در اسانس آویشن تالشی و بررسی خواص ضدمیکروبی آن بود. روش بررسی: گیاه مورد بررسی از ارتفاعات استان اردبیل در خردادماه سال 85 جمعآوری و در سایه خشک گردید. سپس اسانس آن به روش تقطیر با آب توسط دستگاه کلونجر استخراج و توسط دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به شناساگر جرمی بررسی و اجزای آن شناسایی شد. جهت بررسی خواص ضدمیکروبی از روش دیسک – دیفیوژن، استفاده شد و MIC، MBC اسانس در مقایسه با آنتیبیوتیکهای مختلف تعیین گردید. نتایج: در اسانس مورد بررسی تعداد 49 ترکیب (76/99 درصد) شناسایی شد که در این میان تیمول (43/24 درصد)، بورنئول (36/11 درصد)، پاراسیمن (09/10 درصد)، گاماترپینن (78/7 درصد)، آلفاپینن (29/5 درصد) و کارواکرول (07/5 درصد) ترکیبهای عمده بودند. نتایج بررسی اثرات ضدباکتریایی اسانس این گیاه روی 7 باکتری نشان داد که حساسترین باکتری استافیلوکوک اورئوس با MIC برابر ml/gµ 125 است و اثرات مهارکنندگی و بازدارندگی رشد اسانس، روی باکتریهای گرم منفی و گرم مثبت بسیار خوب است. نتیجهگیری: شناسایی مواد متشکله اسانس این گونه نشان داد که ترکیب عمده اسانس این گیاه همانند سایر گونههای جنس تیموس، تیمول است و اثرات ضدمیکروبی اسانس این گونه، احتمالاً به دلیل وجود تیمول و سایر ترکیبهای ترپنوئیدی موجود در اسانس است.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1385/2/13 | پذیرش: 1385/11/29 | انتشار: 1386/6/31