سال 8، شماره 30 - ( 3-1388 )                   سال 8 شماره 30 صفحات 152-156 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahimifard N, Pakzad S, Shoeibi S, Hedayati M, Hajimehdipour H, Motaharinia V, et al . Effects of Essential oil and Extract of Thymus vulgaris, Zataria multiflora and Eugenia caryophilata on Vero, Hela, HepII cell lines by MTT Assay. J. Med. Plants. 2009; 8 (30) :152-156
URL: http://jmp.ir/article-1-376-fa.html
رحیمی فرد ناهید، پاکزاد سعیدرضا، شعیبی شهرام، هدایتی محمدحسین، حاجی‌مهدی‌پور هما، مطهری‌نیا وحیده، و همکاران.. بررسی اثرات عصاره و اسانس آویشن باغی Thymus vulgaris))، آویشن شیرازی Zataria multiflora)) و میخک (Eugenia caryophilata)بر روی سلول‌های Vero, Hela, Hep2 در محیط کشت سلولی با روش MTT. فصلنامه گياهان دارویی. 1388; 8 (30) :152-156

URL: http://jmp.ir/article-1-376-fa.html


1- دانشیار، اداره کل آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو و مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو- وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی
2- استادیار اداره کل آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو وزارت بهداشت و درمان
3- مربی واحد کنترل کیفیت انیستیتو پاستور
4- دکتری داروسازی واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی
5- دانشیار مرکز تحقیقات گیاهان دارویی ، دانشکده داروسازی ، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، piralihm@tums.ac.ir
چکیده:   (4909 مشاهده)
مقدمه: با افزایش کاربرد اسانس‌ها و عصاره‌ها در فرآورده‌های غذایی، دارویی مختلف به همان نسبت می‌بایستی تاثیر کاربرد وسیع آنها از نظر سلامت نیز ارزیابی شود. هدف: کاربرد نگهدارنده‌های صنعتی و شیمیایی در فرآورده‌های غذایی، دارویی و محصولات آرایشی و بهداشتی رو به افزایش است. به دلیل اثرات جانبی و موتازنی این ترکیبات و مطالعه در مورد مواد طبیعی که قابلیت جایگزین شدن با نگهدارنده‌های شیمیایی را داشته باشند ضروری به نظر می‌رسد. در این مطالعه درصد viability سلول‌های Vero, hep2 ,Hela در مواجه با رقت‌های انتخابی از عصاره و اسانس آویشن باغی و شیرازی و میخک در زمان‌های 24، 48 و 72 ساعت و با روش MTT تعیین و مقایسه شده است. عصاره‌ها با روش پر کولاسیون و به کار بردن متانول به عنوان حلال و اسانس‌ها با دستگاه کلونجر تهیه شدند. عصاره‌ها سانتریفیوژ شده و سریال رقتی از عصاره و اسانس با غلظت‌های 1875/0، 375/0، 75/0، 5/1، 3، 6، 12 و 24 ppm تهیه و سپس با رده‌های سلولی Vero, Hela, hep2 در محیط کشت مجاور شدند. نتایج: تمام اسانس‌ها و عصاره‌های مورد بررسی در غلظت‌های خاصی اثر سایتوپاتولوژیک بر روی هر سه رده سلولی نشان دادند. مقادیر این غلظت‌ها از حداقل 04/0 تا حداکثر 3 میکروگرم در میلی‌لیتر را شامل می‌شد. نتیجه‌گیری: از نتایج این تحقیق پیشنهاد می‌شود که در کاربرد اسانس‌ها در فرآورده‌های غذایی، دارویی و محصولات آرایشی و بهداشتی توجه به ایمنی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.
متن کامل [PDF 1145 kb]   (1901 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1387/12/7 | پذیرش: 1388/3/5 | انتشار: 1388/3/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb