سال 8، شماره 30 - ( 3-1388 )                   سال 8 شماره 30 صفحات 137-144 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahboubi M, Feizabadi M. The Antimicrobial Activity of Thyme, Sweet Marjoram, Savory and Eucalyptus oils on Escherichia coli, Salmonella typhimurium, Aspergillus niger and Aspergillus flavus. J. Med. Plants. 2009; 8 (30) :137-144
URL: http://jmp.ir/article-1-374-fa.html
محبوبی محدثه، فیض‌آبادی محمد‌مهدی. بررسی اثر ضدمیکروبی اسانس‌های آویشن، مرزنجوش، مرزه و اکالیپتوس بر باکتری‌های اشریشیاکلی، سالمونلا تیفی موریوم و قارچ‌های آسپرژیلوس نایجر، آسپرژیلوس فلاووس. فصلنامه گياهان دارویی. 1388; 8 (30) :137-144

URL: http://jmp.ir/article-1-374-fa.html


1- کارشناس ارشد میکروبیولوژی، بخش میکروب‌شناسی، شرکت داروسازی باریج اسانس، کاشان ، mahboubi@barijessence.com
2- دانشیار، گروه میکروب‌شناسی، دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران، تهران
چکیده:   (7317 مشاهده)
مقدمه: حضور پاتوژن‌های بیماری‌زا در مرغداری، سلامت طیور و انسان را تهدید می‌نماید. گیاهان آویشن ، مرزنجوش2، مرزه3 و اکالیپتوس4 از گیاهان دارویی با اثرات درمانی فراوان هستند. هدف: بررسی اثرات ضدمیکروبی هریک از این اسانس‏ها به صورت جداگانه و یا به صورت ترکیبی بر سوش‌های مختلف اشیریشیاکلی، سالمونلا تیفی موریوم، آسپرژیلوس نایجر و آسپرژیلوس فلاووس در شرایط آزمایشگاه می‏باشد. روش بررسی: در ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس‏های گیاهی بر سوش‏های میکروبی از دو روش انتشار در آگار و رقیق سازی لوله‌ای استفاده شد. نتایج: نشان داد اسانس‌های آویشن، مرزنجوش و مرزه از اسانس اکالیپتوس اثر ضد‌میکروبی بیشتری دارد. استفاده از اتانول به عنوان پایه حلال در مقایسه با دی متیل سولفوکساید اثر ضد‌میکروبی اسانس را افزایش می‏دهد. نوع حلال، تفاوت معنی‌داری در اثر بخشی اسانس ایجاد می‌نماید (001/0>p) و در روش انتشار در آگار، قارچ‌ها در مقایسه با باکتری‌ها وآسپرژیلوس نایجر از آسپرژیلوس فلاووس نسبت به اسانس‌های گیاهی حساس‌تر بودند. حساسیت باکتری‌ها نسبت به اسانس‌ها به نوع باکتری و نوع اسانس بستگی دارد. اسانس‌ها بر قارچ‌ها اثر مهاری دارند و اثر قارچ‌کشی اسانس‌های گیاهی از اثر باکتری‌کشی آن‌ها ضعیف‌تر است. نتیجه‌گیری: اثر ضدمیکروبی اسانس‌های مرزنجوش، آویشن و مرزه مربوط به جزء تیمول و کارواکرول به ویژه تیمول آن است. با توجه به نتایج به دست آمده و محدودیت استفاده از ترکیبات شیمیایی در مرغداری‌ها، ضرورت جایگزینی مواد شیمیایی با اسانس‌ها می‌تواند زمینه‌ساز مطالعات آتی، به منظور ساخت ضدعفونی‌کننده‌ها و مکمل‌های غذایی جهت کنترل بیماری‌های انسانی و حیوانی باشد.
متن کامل [PDF 182 kb]   (2742 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1386/9/11 | پذیرش: 1388/2/7 | انتشار: 1388/3/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb