سال 8، شماره 30 - ( 3-1388 )                   سال 8 شماره 30 صفحات 61-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Javanmard M, Ramazan Y. Application of Edible Coatings Incorporated Avishan-e Shirazi (Zataria multiflora) Alcoholic Extract for Inhibition of Aspergillus flavus Growth on the Pistachio Kernel. J. Med. Plants. 2009; 8 (30) :61-70
URL: http://jmp.ir/article-1-366-fa.html
جوانمرد مجید، رمضان یوسف. به کارگیری پوشش خوراکی (Edible Coating) حاوی عصاره الکلی آویشن شیرازی (Zataria multifora) در جلوگیری از رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس بر روی مغز پسته. فصلنامه گياهان دارویی. 1388; 8 (30) :61-70

URL: http://jmp.ir/article-1-366-fa.html


1- استادیار، گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، پژوهشکده صنایع شیمیایی، پژوهشگاه فناوری‌های نوین، سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران، تهران ، javanmard@irost.ir
2- دانشجوی کارشناسی‌ ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات، تهران
چکیده:   (6122 مشاهده)
مقدمه: بسته‌بندی ضدمیکروبی نوعی بسته‌بندی فعال محسوب شده که توانایی بهبود و افزایش ماندگاری غذا را داشته و موجب سلامت میکروبی این مواد جهت مصرف‌کنندگان می‌شود. به منظور کنترل میکروارگانیسم‌های ناخواسته بر روی سطوح غذاها، می‌توان عوامل ضدمیکروبی فرار و غیر فرار را در ساختار پلیمر‌ها وارد نمود. افزودن عصاره‌های گیاهی و سایر عوامل ضدقارچی در ترکیب پوشش‌ها و فیلم‌های خوراکی به عنوان بسته‌بندی ضدمیکروبی، توانایی مهار رشد قارچی بر روی پسته و عدم تولید آفلاتوکسین را دارا می‌باشند. هدف: هدف از این تحقیق بررسی فعالیت ضدقارچی عصاره آویشن شیرازی بر علیه قارچ آسپرژیلوس فلاووس و امکان استفاده از آن در پوشش خوراکی بر پایه کنسانتره پروتئین آب پنیر در مغز پسته بوده است. روش بررسی: اثر ضد‌قارچی عصاره آویشن شیرازی با بررسی مهار رشد قارچ در سطح محیط کشت انجام شد. از طریق تاثیر عصاره به طور مستقیم (روش چاهک) و هم‌چنین استفاده از دیسک‌هایی که از فیلم‌های پروتئین آب پنیر و حاوی رقت‌های 25/0، 5/0، 75/0، 1، 25/1، 5/1 و 2 (میکرولیتر در 100 میلی‌لیتر محلول پوشش دهی) از عصاره تهیه شده بودند، اثرات ضد‌قارچی عصاره بررسی شد. جهت بررسی اثر عصاره بر روی آسپرژیلوس فلاووس در مغز پسته از مقادیر 100، 500، 1000، 1500، 2000 و 2500 ppm عصاره در ترکیب پوشش خوراکی مغز پسته استفاده شده و میزان مهار گسترش رشد دیسک تلقیح شده حاوی کشت 9 روزه قارچ بر روی پسته‌های پوشش دیده اندازه‌گیری شد. نتایج: در شرایط آزمایشگاهی حداقل غلظت مهاری رشد عصاره آویشن شیرازی بر روی آسپرژیلوس فلاووس 90 ppm از غلظت 30 درصد عصاره الکلی تعیین شد. عصاره الکلی آویشن شیرازی به مقدار 2500 ppm (غلظت 48 درصد) در ترکیب پوشش پروتئین آب پنیر در مغزپسته‌های سترون به طورکامل از رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس بر روی این مغز‌ها جلوگیری نمود. نتیجه‌گیری: با توجه به جنبه‌های اقتصادی اهمیت کنترل آلودگی به قارچ‌های مولد توکسین در مغز پسته، به کارگیری عصاره آویشن شیرازی در ترکیب پوشش‌های خوراکی برای کنترل رشد قارچ‌ها و در نهایت جلوگیری از تولید توکسین در غذا‌ها توصیه می‌شود.
متن کامل [PDF 410 kb]   (2076 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: گياهان دارویی
دریافت: 1387/7/24 | پذیرش: 1388/2/5 | انتشار: 1388/3/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb