سال 18، شماره 69 - ( 12-1397 )                   سال 18 شماره 69 صفحات 33-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Seif sahandi M, Mehrafarin A, Khalighi-Sigaroodi F, Sharifi M, Naghdi badi H. Review on Anatomical, Phytochemical and Pharmacological Properties of Peppermint (Mentha piperita L.). J. Med. Plants 2019; 18 (69) :16-33
URL: http://jmp.ir/article-1-2129-fa.html
سیف سهندی مهدی، مهرآفرین علی، خلیقی سیگارودی فرحناز، شریفی محسن، نقدی‌بادی حسنعلی. مروری بر خصوصیات آناتومیکی، فیتوشیمیایی و فارماکولوژیکی گیاه دارویی نعناع فلفلی (Mentha piperita L.). فصلنامه گياهان دارویی. 1397; 18 (69) :16-33

URL: http://jmp.ir/article-1-2129-fa.html


1- دانشجوی دکتری زراعت، مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کرج، ایران
2- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کرج، ایران
3- گروه علوم گیاهی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
4- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی کرج، ایران ، naghdibadi@yahoo.com
چکیده:   (3042 مشاهده)
گیاه نعناع فلفلی (Mentha piperita L.) بومی مناطق مدیترانه‎ای است که امروزه در تمام نقاط دنیا برای مصارف غذایی، دارویی، عطرسازی و پزشکی کشت می‎شود. اندام هوایی نعناع فلفلی دارای اسانس، ترکیبات فنلی، فلاونوئیدها، اسیدهای چرب، ویتامین‎ها، عناصر معدنی و اسید سالیسیلیک است. منتول مهمترین ترکیب اسانس است که درون کرک‎های غده‎ای ترشحی در سطح اپیدرم برگ بیوسنتز و تجمع می‎یابد. منتول به دلیل بازداری از کانال TRPM8 در نورون‌های عصبی، حس خنکی در دهان ایجاد می‎کند. مطالعات بالینی و تجربی تأثیر نعناع فلفلی در بهبود ناراحتی‎های بخش فوقانی دستگاه گوارش، سندروم روده تحریک پذیر، اسپاسم عضلانی و مشکلات تنفسی را اثبات کرده‏اند. همچنین این گیاه اثرات آنتی‌اکسیدانی، ضد سرطان، ضد انعقاد، ضد آلرژی و آنتی آندروژنی نیز دارد. نعناع فلفلی یک گیاه ارزشمند در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی است که انجام مطالعات فیتوشیمیایی و فارماکولوژیکی بیشتر بر روی آن ضروری می‌باشد. بنابراین در این مقاله خصوصیات آناتومیکی، فیتوشیمیایی و فارماکولوژی این گیاه بررسی می‎شود.
متن کامل [PDF 640 kb]   (2275 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری |
دریافت: 1397/2/22 | پذیرش: 1397/5/17 | انتشار: 1397/8/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb