زمینه و هدف: عملکرد تنفس برای ورزشکاران اهمیت زیادی دارد، از این رو مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر استنشاق اسانس اکالیپتوس بر عملکرد ریوی طی یک وهله فعالیت زیر بیشینه انجام گردید.
روش بررسی: در یک کار آزمایی نیمه تجربی که در سالن ورزشی دانشگاه آزاد کرج در خرداد 1394 انجام شد، 12 دانشجوی دختر فعال و سالم رشته تربیت بدنی(سن 30-25، وزن kg 80-48، قد cm180-159) انتخاب شدند. مراحل این مطالعه شامل استنشاق دارونما و استنشاق اسانس اکالیپتوس بود. اثر استنشاق اکالیپتوس بر متغیرهای عملکرد ریوی، فشار خون، درد عضلات پا و زمان رسیدن به واماندگی بررسی شد.
یافته ها: در مقایسه پیش آزمونها با پس آزمونها، استنشاق اکالیپتوس تفاوت معناداری در حجمهای فعال ریوی و فشار خون سیستولیک(000/0P=) و دیاستولیک(000/0P=) ایجاد کرد، دارونما بی تاثیر بود. مقایسه اکالیپتوس با دارونما تفاوت معناداری در فشار خون سیستولیک نشان نداد(139/0= P) اما در فشار خون دیاستولیک معنادار بود(000/0P=). اثر استنشاق اکالیپتوس در زمان رسیدن به واماندگی در مقایسه با دارونما معنادار بود(011/0=P). تفاوت معناداری بین اسنشاق اکالیپتوس و دارونما در میزان درد عضلات پا در 30 دقیقه و 24 ساعت بعداز فعالیت مشاهده شد(002/0=P).
نتیجه گیری: به نظر می رسد که استنشاق اسانس اکالیپتوس می تواند تأثیرات سودمندی بر عملکرد ریوی، کاهش فشار خون، افزایش زمان رسیدن به واماندگی و کاهش درد و گرفتگی عضلانی داشته باشد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |