مقدمه: ترکیبات گیاهی متعددی نظیر اسانس سیر با داشتن ویژگیهای ضدمیکروبی و آنتیاکسیدانی میتوانند در ترکیب با پوشش فیلمهای زیست تخریبپذیر با منشاء طبیعی مانند کیتوزان در کنترل عوامل میکروبی محتویات خود مؤثر باشند و منجر به تقویت اثرات فوق شوند.
هدف: افزایش اثر ضدمیکروبی بوسیله اسانس سیر در فیلم کیتوزان جهت بستهبندی یک مدل غذایی برای نمونه مورد توجه قرار گرفت.
روش بررسی: فیلم کیتوزان به روش کستینگ با استفاده از گلیسرول (پلاستیسایزر) و تویین80 (امولسیفایر) همراه با سطوح مختلف اسانس سیر (0، 5/0، 1 و 2 درصد) پس از هموژن کردن و قالبگیری تهیه شد. بعد از بستهبندی ماده غذایی با فیلمهای مختلف و نگهداری در دمای 4 درجه سانتیگراد در روزهای 0، 2، 4، 7، 10 و 14 آزمونهای میکروبی انجام گرفت. آنالیز آماری بوسیله نرم افزار SPSS صورت پذیرفت.
نتایج: نمونههای کنترل در مقایسه با نمونههای بستهبندی شده با انواع فیلم کیتوزان در شمارش کلی، کلیفرم، استافیلوکوکوس اورئوس و سرماگراها اختلاف معنیداری نشان دادند. در پایان میزان شمارش کلی ماده غذایی بستهبندی شده با فیلم کیتوزان حاوی 2، 1 و 5/0 درصد اسانس سیر به ترتیب به میزان 5/1، 1/1 و 1 لگاریتم نسبت به کنترل کاهش داشت.
نتیجهگیری: افزودن اسانس سیر تأثیر همافزایی قابل توجهی در بازدارندگی میکروبی در بستهبندی با فیلمهای کیتوزان دارد. لذا این ترکیب میتواند در آینده به عنوان پوشش جهت افزایش ماندگاری مواد غذایی و بعضاً ترکیبات دارویی مورد استفاده قرار گیرد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |