سال 18، شماره 69 - ( 12-1397 )                   سال 18 شماره 69 صفحات 184-175 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghiaci Yekta M, Khalighi-Sigaroodi F, Didehban K, Bahadori F. Comparative Evaluation of the Essential Oils Derived from Aromatic Waters of Three Thyme Species Cultivated in Semnan. J. Med. Plants. 2019; 18 (69) :175-184
URL: http://jmp.ir/article-1-2372-fa.html
غیاثی یکتا مونا، خلیقی سیگارودی فرحناز، دیده‎بان افشرد خدیجه، بهادری فرزانه. ارزیابی مقایسه‎ای اسانس حاصل از عرق سه گونه آویشن کاشته شده در سمنان. فصلنامه گياهان دارویی. 1397; 18 (69) :184-175

URL: http://jmp.ir/article-1-2372-fa.html


1- 1- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
2- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
3- گروه شیمی، دانشگاه پیام نور، تهران ایران
چکیده:   (2759 مشاهده)
مقدمه: جنس آویشن، گیاهانی چندساله و معطر بوده و متعلق به خانواده نعناعیان (Lamiaceae) می‎باشند. اسانس این گیاهان برای درمان التهاب‎های مخاط دهان و گلو، زکام و مشکلات تنفسی و نیز به عنوان آنتیاکسیدان و ضدعفونی‎کننده، استفاده می‎شود.
هدف: هدف از این مطالعه، مقایسه‎ی ترکیبات شیمیایی اسانس حاصل از عرق سه گونه آویشن کاشته شده در سمنان و نیز ارزیابی خاصیت آنتی‌اکسیدانی عرق و اسانس حاصل از عرق آنها بود. این سه گونه در ساخت عرق آویشن، در بازار ایران کاربرد دارند.
روش بررسی: در این مطالعه اندامهای هوایی سه گونه گیاه کاشته شده آویشن باغی، آویشن دنایی و آویشن کوهی، از مزرعه تحقیقاتی منابع طبیعی استان سمنان جمع‌آوری شدند. ابتدا عرق گیاهان خشک شده توسط روش تقطیر با آب‌، استخراج شد و سپس با استفاده از پنتان، روغن فرار این عرقیات، جدا شده و بوسیله دستگاه گاز کروماتوگرافی متصل به طیف‎سنج جرمی (GC/MS) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. سپس خاصیت آنتی‌اکسیدانی عرق و اسانس حاصل از عرق، به روش سنجش فعالیت روبش رادیکال DPPH مورد ارزیابی قرار گرفتند.
نتایج: تیمول ترکیب اصلی اسانس حاصل از عرق دو گونه آویشن باغی و آویشن دنایی (به ترتیب با 36/38 درصد و 82/56 درصد) بود، در حالی که آلفا- ترپینیل استات با 06/31 درصد، ترکیب اصلی اسانس حاصل از عرق گیاه آویشن کوهی بود. بیشترین فعالیت آنتی‎اکسیدانی در اسانس و عرق آویشن دنایی مشاهده شد.
نتیجه‌گیری: ترکیبات شیمیایی اسانس حاصل از عرق سه گونه آویشن که در ساخت عرقیات موجود در بازار به کار میروند با یکدیگر متفاوت بوده و میتواند در اثربخشی عرق تأثیرگذار باشد.
متن کامل [PDF 362 kb]   (872 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: كشاورزی و اتنوبوتانی
دریافت: 1397/9/3 | پذیرش: 1397/9/3 | انتشار: 1397/8/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb