سال 21، شماره 81 - ( 12-1400 )                   سال 21 شماره 81 صفحات 32-22 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: 971304


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghafarzadegan R, Yaghoobi M, Momtaz S, Ashoory N, Ghiaci Yekta M, Hajiaghaee R. Process optimization for green synthesis of iron nanoparticles by extract of fenugreek (Trigonella foenum-graecum L.) seeds. J. Med. Plants 2022; 21 (81) :22-32
URL: http://jmp.ir/article-1-3200-fa.html
غفارزادگان رضا، یعقوبی مهدی، ممتاز سعیده، آشوری نسیم، غیاثی یکتا مونا، حاجی آقایی رضا. بهینه سازی فرآیند سنتز سبز نانوذرات آهن با استفاده از عصاره دانه شنبلیله. فصلنامه گياهان دارویی. 1400; 21 (81) :22-32

URL: http://jmp.ir/article-1-3200-fa.html


1- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
2- گروه فیتوشیمی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
3- مرکز تحقیقات آزمایشگاهی کنترل غذا و دارو، تهران، ایران
4- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران ، hajiaghaee@imp.ac.ir
چکیده:   (2153 مشاهده)
مقدمه: سنتز سبز نانوذرات با استفاده از گیاهان مزایای مهمی نسبت به سایر سیستم‌های بیولوژیکی دارد. ترکیبات طبیعی موجود در عصاره‌های گیاهی می‌توانند یون‌های فلزی را در یک فرآیند تک مرحله‌ای به نانوذرات تبدیل کنند. دانه شنبلیله با ترکیبات مختلف و فعالیت آنتی‌اکسیدانی برای این فرآیند مناسب است. هدف: در این مطالعه، عملکرد عصاره دانه شنبلیله برای تولید نانوذرات آهن مورد ارزیابی قرار گرفت. روش بررسی: عصاره دانه شنبلیله با حلال آب مقطر در دمای محیط استخراج شد و از این عصاره آبی برای سنتز نانوذرات آهن استفاده شد. روش سطح پاسخ برای بهینه‌سازی تولید نانوذرات با در نظر گرفتن سه متغیر مستقل از جمله نسبت عصاره به یون فلزی (1/5 تا 6/5)، مدت زمان واکنش (30 تا 90 دقیقه) و دما (35 تا 65 درجه سانتی‌گراد) بکار برده شد. نتایج: مخلوط کردن عصاره دانه شنبلیله و محلول نمک آهن با نسبت حجم 1/5 در دمای 36/5 درجه سانتی‌گراد به مدت 90 دقیقه منجر به بهینه‌سازی تولید نانوذرات آهن با باریکترین توزیع شد. در شرایط بهینه، اندازه نانوذرات در محدوده 20 تا 40 نانومتر قرار داشت. نتیجه‌گیری: نانوذرات آهن با موفقیت بوسیله عصاره دانه شنبلیله سنتز شد. پارامترهای فیزیکی مانند مدت زمان واکنش، دمای آن و نسبت حجم مخلوط عصاره به محلول نمک آهن می‌توانند اندازه متوسط نانوذرات آهن را کنترل کنند.
متن کامل [PDF 868 kb]   (992 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1400/7/6 | پذیرش: 1400/10/11 | انتشار: 1400/12/10

فهرست منابع
1. VK S, RA Y and Y L. Silver nanoparticles: green synthesis and their antimicrobial activities. Adv. Colloid Interface Sci. 2009; 145(1-2): 83-96. [DOI:10.1016/j.cis.2008.09.002]
2. Jeong E, Jung G and Hong CA. research HL-A of pharmacal and 2014 undefined. Gold nanoparticle (AuNP)-based drug delivery and molecular imaging for biomedical applications. Springer. 2013; 37(1): 53-59. [DOI:10.1007/s12272-013-0273-5]
3. Xiao Z, Yuan M, Yang B, Liu Z, Huang J and Sun D. Plant-mediated synthesis of highly active iron nanoparticles for Cr (VI) removal: Investigation of the leading biomolecules. Chemosphere. 2016; 150: 357-364. [DOI:10.1016/j.chemosphere.2016.02.056]
4. Dale LH and Huber D. Synthesis, properties, and applications of iron nanoparticles. Small. 2005; 1(5): 482-501. [DOI:10.1002/smll.200500006]
5. Roy K and Ghosh CK. Biological synthesis of metallic nanoparticles: A green alternative. In: Nanotechnology: Synthesis to Applications 2017. [DOI:10.1201/9781315116730-7]
6. Ganguly S, Mondal S, Das P, Bhawal P, Das T kanti, Bose M, Choudhary S, Gangopadhyay S, Das AK and Das NC. Natural saponin stabilized nano-catalyst as efficient dye-degradation catalyst. Nano-Structures and Nano-Objects 2018; 16: 86-95. [DOI:10.1016/j.nanoso.2018.05.002]
7. Rajeshkumar S, Kannan C and Annadurai G. Green synthesis of silver nanoparticles using marine brown Algae turbinaria conoides and its antibacterial activity. Int. J. Pharma. Bio. Sci. 2012; 3(4): 502-510. [DOI:10.1186/2193-8865-3-44]
8. Chetia L, Kalita D and Ahmed GA. Synthesis of Ag nanoparticles using diatom cells for ammonia sensing. Sens. Bio-Sensing Res. 2017; 16: 55-61. [DOI:10.1016/j.sbsr.2017.11.004]
9. Mukherjee S and Nethi SK. Biological synthesis of nanoparticles using bacteria. In: Nanotechnology for Agriculture: Advances for Sustainable Agriculture. 2019. [DOI:10.1007/978-981-32-9370-0_3]
10. Niknejad F, Nabili M, Daie Ghazvini R and Moazeni M. Green synthesis of silver nanoparticles: Another honor for the yeast model Saccharomyces cerevisiae. Curr. Med. Mycol. 2015; 1(3): 17-24. [DOI:10.18869/acadpub.cmm.1.3.17]
11. Sastry M, Ahmad A, Islam Khan M and Kumar R. Biosynthesis of metal nanoparticles using fungi and actinomycete. Curr. Sci. 2003; 85(2): 162-170.
12. El-Said WA, Cho HY, Yea CH and Choi JW. Synthesis of metal nanoparticles inside living human cells based on the intracellular formation process. Adv. Mater. 2014; 26(6): 910-918. [DOI:10.1002/adma.201303699]
13. Akhbari M, Hajiaghaee R, Ghafarzadegan R, Hamedi S and Yaghoobi M. Process optimisation for green synthesis of zero-valent iron nanoparticles using Mentha piperita. IET Nanobiotechnol. 2019; 13(2): 160-169. [DOI:10.1049/iet-nbt.2018.5040]
14. Wei Y, Fang Z, Zheng L, Tan L and Tsang EP. Green synthesis of Fe nanoparticles using Citrus maxima peels aqueous extracts. Mater. Lett. 2016; 185: 384-386. [DOI:10.1016/j.matlet.2016.09.029]
15. Tavosi F, Ghafarzadegan R, Mirshokraei SA and Hajiaghaee R. Green synthesis of iron nano particles using Mentha longifolia L. extract. J. Med. Plants. 2018; 17(66): 135-144.
16. Wang Z, Fang C and Mallavarapu M. Characterization of iron-polyphenol complex nanoparticles synthesized by Sage (Salvia officinalis) leaves. Env. Tech. Inno. 2015; 4: 92-97. [DOI:10.1016/j.eti.2015.05.004]
17. Alarcon-Aguilara FJ, Roman-Ramos R, Perez-Gutierrez S, Aguilar-Contreras A, Contreras-Weber CC and Flores-Saenz JL. Study of the anti-hyperglycemic effect of plants used as antidiabetics. J. Ethnopharmacol. 1998; 61(2): 101-110. [DOI:10.1016/S0378-8741(98)00020-8]
18. Ody P. The Herbs Society's Complete Medicinal Herbal. 1993.
19. Petit PR, Sauvaire YD, Hillaire-Buys DM, Leconte OM, Baissac YG, Ponsin GR and Ribes GR. Steroid saponins from fenugreek seeds: Extraction, purification, and pharmacological investigation on feeding behavior and plasma cholesterol. Steroids. 1995; 60(10): 674-680. [DOI:10.1016/0039-128X(95)00090-D]
20. Broca C, Gross R, Petit P, Sauvaire Y, Manteghetti M, Tournier M, Masiello P, Gomis R and Ribes G. 4-hydroxyisoleucine: Experimental evidence of its insulinotropic and antidiabetic properties. Am. J. Physiol-Endocrinol Metab. 1999; 277(4): E617-E623. [DOI:10.1152/ajpendo.1999.277.4.E617]
21. Obanda M, Owuor PO and Taylor SJ. Flavanol composition and caffeine content of green leaf as quality potential indicators of Kenyan black teas. J. Sci. Food Agric. 1997; 74(2): 209-215. https://doi.org/10.1002/(SICI)1097-0010(199706)74:2<209::AID-JSFA789>3.0.CO;2-4 [DOI:10.1002/(SICI)1097-0010(199706)74:23.0.CO;2-4]
22. Marinova D, Ribarova F and Atanassova M. total phenolics and total flavonoids in bulgarian fruits and vegetables. Academia. Edu. 2005; 40(3): 255-260.
23. Yuan YV, Bone DE and Carrington MF. Antioxidant activity of dulse (Palmaria palmata) extract evaluated in vitro. Food Chem. 2005; 91(3): 485-494. [DOI:10.1016/j.foodchem.2004.04.039]
24. Poguberović SS, Krčmar DM, Maletić SP, Kónya Z, Pilipović DDT, Kerkez D V and Rončević SD. Removal of As (III) and Cr (VI) from aqueous solutions using "green" zero-valent iron nanoparticles produced by oak, mulberry and cherry leaf extracts. Ecol. Eng. 2016; 90: 42-49. [DOI:10.1016/j.ecoleng.2016.01.083]
25. Devatha CP, Thalla AK and Katte SY. Green synthesis of iron nanoparticles using different leaf extracts for treatment of domestic waste water. J. Clean Prod. 2016; 139: 1425-1435. [DOI:10.1016/j.jclepro.2016.09.019]
26. Katata-Seru L, Moremedi T, Aremu OS and Bahadur I. Green synthesis of iron nanoparticles using Moringa oleifera extracts and their applications: removal of nitrate from water and antibacterial activity against Escherichia coli. J. Mol. Liq. 2018; 256: 296-304. [DOI:10.1016/j.molliq.2017.11.093]
27. Wang T, Lin J, Chen Z, Megharaj M and Naidu R. Green synthesized iron nanoparticles by green tea and eucalyptus leaves extracts used for removal of nitrate in aqueous solution. J. Clean Prod. 2014; 83: 413-419. [DOI:10.1016/j.jclepro.2014.07.006]
28. Zhuang Z, Huang L, Wang F and Chen Z. Effects of cyclodextrin on the morphology and reactivity of iron-based nanoparticles using Eucalyptus leaf extract. Ind. Crops Prod. 2015; 69: 308-313. [DOI:10.1016/j.indcrop.2015.02.027]
29. Wang T, Jin X, Chen Z, Megharaj M and Naidu R. Green synthesis of Fe nanoparticles using eucalyptus leaf extracts for treatment of eutrophic wastewater. Sci. Total Environ. 2014; 466: 210-213. [DOI:10.1016/j.scitotenv.2013.07.022]
30. Weng X, Jin X, Lin J, Naidu R and Chen Z. Removal of mixed contaminants Cr(VI) and Cu(II) by green synthesized iron based nanoparticles. Ecol. Eng. 2016; 97: 32-39. [DOI:10.1016/j.ecoleng.2016.08.003]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb