سال 8، شماره 32 - ( 9-1388 )                   سال 8 شماره 32 صفحات 37-45 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Teymouri Zadeh Z, Rahimi S, Karimi Torshizi M, Omidbaigi R. A Comparison between the Effect of Thyme, Coneflower, Garlic Extracts and Virginiamycin Antibiotic on Lipids Serum, Hematocrit Percentage and Hemoglobin Concentration in Broilers. J. Med. Plants. 2009; 8 (32) :37-45
URL: http://jmp.ir/article-1-346-fa.html
تیموری‌زاده زریر، رحیمی شعبان، کریمی ترشیزی محمدامیر، امیدبیگی رضا. مقایسه اثر عصاره‌های آویشن، سرخارگل، سیر و آنتی‌بیوتیک ویرجینیامایسین بر لیپیدهای سرم، درصد هماتوکریت و میزان هموگلوبین جوجه‌های گوشتی. فصلنامه گياهان دارویی. 1388; 8 (32) :37-45

URL: http://jmp.ir/article-1-346-fa.html


1- دانشجوی کارشناسی ارشد پرورش و تولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس تهران، تهران
2- استاد، گروه پرورش و مدیریت تولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس تهران، تهران ، Rahimi_S@Modares.ac.ir
3- استادیار، گروه پرورش و مدیریت تولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس تهران، تهران
4- استاد، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس تهران، تهران
چکیده:   (5098 مشاهده)
مقدمه: گوشت طیور یکی از منابع مهم غذایی بشر است که می‌توان با جیره‌های غذایی غنی از ترکیبات گیاهی میزان کلسترول آن را کاهش داد. وجود ترکیباتی با خاصیت کاهش‌دهندگی لیپیدهای سرمی و آنتی‌اکسیدانی در بسیاری از گیاهان دارویی و عصاره‌های حاصل از آنها به اثبات رسیده است. هدف: هدف از این پژوهش مقایسه اثرات کاهش دهندگی لیپیدهای سرمِ سه عصاره گیاهی (آویشن باغی، سرخارگل و سیر) و آنتی‌بیوتیک ویرجینیامایسین به عنوان بهبوددهنده‌های رشد در صنعت طیور است. روش بررسی: تعداد 480 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس به طور تصادفی به 6 تیمار و 4 تکرار تقسیم شدند. تیمارها به ترتیب شامل: سه عصاره آویشن باغی، سرخارگل، سیر، با دوز مصرف 1/0 درصد (v/v)، آنتی‌بیوتیک ویرجینیامایسین با دوز مصرف 15/0 درصد (v/v) در آب، مخلوطی از عصاره‌های فوق با دوز 1/0 درصد (v/v) در آب و گروه شاهد بدون هیچ‌یک از افزودنی‌ها. کلسترول تام (TC)، تری گلیسرید (TG)، LDL – کلسترول (LDL)، HDL–کلسترول (HDL) سرم، درصد هماتوکریت و غلظت هموگلوبین در پایان دوره پرورش (42 روزگی) تعیین شدند. نتایج: از بین عصاره‌های تجاری استفاده شده عصاره سیر به طور معنی‌داری سطح TC، TG، LDL را در سرم کاهش و سطح HDL را افزایش داد. همچنین عصاره آویشن درصد هماتوکریت و میزان هموگلوبین را بهبود داد، اما این افزایش معنی‌دار نبود. نتیجه‌گیری: عصاره‌های گیاهی استفاده شده فاکتورهای خونی را در مقایسه با گروه‌های آنتی‌بیوتیک و شاهد، بهبود دادند.
متن کامل [PDF 320 kb]   (1945 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1387/4/29 | پذیرش: 1388/6/9 | انتشار: 1388/9/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb