[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 32 - ( 9-1388 ) ::
جلد 4 شماره 32 صفحات 37-45 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثر عصاره‌های آویشن، سرخارگل، سیر و آنتی‌بیوتیک ویرجینیامایسین بر لیپیدهای سرم، درصد هماتوکریت و میزان هموگلوبین جوجه‌های گوشتی
زریر تیموری‌زاده1، شعبان رحیمی *2، محمدامیر کریمی ترشیزی3، رضا امیدبیگی4
1- دانشجوي کارشناسي ارشد پرورش و توليد طيور، دانشجوی کارشناسی ارشد پرورش و تولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس تهران، تهران
2- استاد، استاد، گروه پرورش و مدیریت تولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس تهران، تهران ، Rahimi_S@Modares.ac.ir
3- استاديار، استادیار، گروه پرورش و مدیریت تولید طیور، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس تهران، تهران
4- استاد، استاد، گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس تهران، تهران
چکیده:   (2384 مشاهده)
مقدمه: گوشت طیور یکی از منابع مهم غذایی بشر است که می‌توان با جیره‌های غذایی غنی از ترکیبات گیاهی میزان کلسترول آن را کاهش داد. وجود ترکیباتی با خاصیت کاهش‌دهندگی لیپیدهای سرمی و آنتی‌اکسیدانی در بسیاری از گیاهان دارویی و عصاره‌های حاصل از آنها به اثبات رسیده است. هدف: هدف از این پژوهش مقایسه اثرات کاهش دهندگی لیپیدهای سرمِ سه عصاره گیاهی (آویشن باغی، سرخارگل و سیر) و آنتی‌بیوتیک ویرجینیامایسین به عنوان بهبوددهنده‌های رشد در صنعت طیور است. روش بررسی: تعداد 480 قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس به طور تصادفی به 6 تیمار و 4 تکرار تقسیم شدند. تیمارها به ترتیب شامل: سه عصاره آویشن باغی، سرخارگل، سیر، با دوز مصرف 1/0 درصد (v/v)، آنتی‌بیوتیک ویرجینیامایسین با دوز مصرف 15/0 درصد (v/v) در آب، مخلوطی از عصاره‌های فوق با دوز 1/0 درصد (v/v) در آب و گروه شاهد بدون هیچ‌یک از افزودنی‌ها. کلسترول تام (TC)، تری گلیسرید (TG)، LDL – کلسترول (LDL)، HDL–کلسترول (HDL) سرم، درصد هماتوکریت و غلظت هموگلوبین در پایان دوره پرورش (42 روزگی) تعیین شدند. نتایج: از بین عصاره‌های تجاری استفاده شده عصاره سیر به طور معنی‌داری سطح TC، TG، LDL را در سرم کاهش و سطح HDL را افزایش داد. همچنین عصاره آویشن درصد هماتوکریت و میزان هموگلوبین را بهبود داد، اما این افزایش معنی‌دار نبود. نتیجه‌گیری: عصاره‌های گیاهی استفاده شده فاکتورهای خونی را در مقایسه با گروه‌های آنتی‌بیوتیک و شاهد، بهبود دادند.
واژه‌های کلیدی: آویشن، سرخارگل، سیر، ویرجینیامایسین، فاکتورهای خونی
متن کامل [PDF 320 kb]   (851 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: كشاورزي (گياهان دارويي)
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۷ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۷ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Teymouri Zadeh Z, Rahimi S, Karimi Torshizi M, Omidbaigi R. A Comparison between the Effect of Thyme, Coneflower, Garlic Extracts and Virginiamycin Antibiotic on Lipids Serum, Hematocrit Percentage and Hemoglobin Concentration in Broilers. JMP. 2009; 4 (32) :37-45
URL: http://jmp.ir/article-1-346-fa.html
تیموری‌زاده زریر، رحیمی شعبان، کریمی ترشیزی محمدامیر، امیدبیگی رضا. مقایسه اثر عصاره‌های آویشن، سرخارگل، سیر و آنتی‌بیوتیک ویرجینیامایسین بر لیپیدهای سرم، درصد هماتوکریت و میزان هموگلوبین جوجه‌های گوشتی. فصلنامه گياهان دارويي. 1388; 4 (32) :37-45

URL: http://jmp.ir/article-1-346-fa.html

دوره 4، شماره 32 - ( 9-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.048 seconds with 795 queries by yektaweb 3463