سال 8، شماره 32 - ( 9-1388 )                   سال 8 شماره 32 صفحات 32-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ranjzad M, Khayyami M, Asadi A. Measuring and Investigation of Omega 3 and 6 Fatty acids in Species of Linum ssp.. J. Med. Plants 2009; 8 (32) :25-32
URL: http://jmp.ir/article-1-344-fa.html
رنجزاد معصومه، خیامی مسعود، اسدی اسدلله. اندازه‌گیری و بررسی میزان اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 در گونه‌های مهم جنس کتان (Linum spp.). فصلنامه گياهان دارویی. 1388; 8 (32) :25-32

URL: http://jmp.ir/article-1-344-fa.html


1- کارشناس ارشد زیست‌شناسی، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه ، m.ranjzad@gmail.com
2- استادیار، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه ارومیه
3- استادیار، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه محقق اردبیلی
چکیده:   (6078 مشاهده)
مقدمه: اسیدهای چرب لینولنیک اسید (امگا 3) و لینولئیک اسید (امگا 6) جزء اسیدهای چرب ضروری می‌باشند که بدن قادر به سنتز آنها نبوده و باید از طریق غذاهای مصرفی تامین شوند. علاوه بر این ویژگی‌های دارویی به ویژه ضدسرطانی این اسیدهای چرب چندین بار توسط محققین به اثبات رسیده است. هدف: این تحققیق با هدف تعیین میزان اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 گونه‌های وحشی و زراعی جنس کتان (L. nodiflorum L.، L. mucronatum Bertol.، L. bienne Mill.، L. austriacum L.، strictum LL. usitatissimum L.) انجام گرفت. روش بررسی: دانه‌ها به صورت محدود از مرکز تحقیقات جهادکشاورزی استان آذربایجان غربی تهیه و کشت شدند. برای استخراج و اندازه گیری چربی از روش Leiboritz و برای آنالیز اسیدهای چرب از کروماتوگرافی گازی استفاده شد. نتایج: میزان اسیدهای چرب ضروری امگا 3 و امگا 6 در اغلب گونه‌های وحشی و زراعی مورد مطالعه جنس کتان بسیار بیشتر از (چندین برابر) مقدار این اسیدهای چرب حیاتی در دانه‌های روغنی رایج کشت شده نظیر کلزا و آفتابگردان بود، هم‌چنین میزان اسید چرب امگا 6 در همه گونه‌های وحشی مورد مطالعه جنس کتان بیشتر از میزان این اسید چرب ضروری در گونه زراعی کتان مشاهده شد. نتیجه‌گیری: در این بررسی برتری کمی و کیفی روغن کتان روغنی نسبت به روغن سایر دانه‌های روغنی به دلیل میزان قابل ملاحظه روغن و اسیدهای چرب امگا 3 آن به اثبات رسید که براساس تحقیقات بیوتکنولوژیکی و با استفاده از گونه‌های وحشی کتان می‌توان با افزایش میزان اسیدهای چرب امگا 6 روغن کتان روغنی بر کیفیت آن افزود.
متن کامل [PDF 632 kb]   (4324 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1387/4/24 | پذیرش: 1387/11/9 | انتشار: 1388/9/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb