[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 34 - ( 3-1389 ) ::
جلد 2 شماره 34 صفحات 177-182 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی و مقایسه ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی چند گونه گیاهی بومی مازندران
مرجان جمشیدی1، حمیدرضا احمدی‌آشتیانی2، شمسعلی رضازاده3، فاطمه فتحی‌آزاد4، معصومه مازندرانی5، آرش خاکی* 6
1- كارشناس ارشد، گروه سیستماتیک گیاهی باشگاه پژوهشگران جوان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان
2- گروه بیوشیمی و تغذیه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، دانشجوی دوره PhD بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس
3- پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی
4- دانشیار، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
5- استاديار، گروه زیست‌شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرگان
6- استاديار، گروه پاتولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز ، arashkhaki@yahoo.com
چکیده:   (3179 مشاهده)
مقدمه: گیاهان منبع غنی از ترکیبات فنلی (اسیدهای فنلی، فلاونوئیدها و تانن‌ها) هستند که مهم‌ترین آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی به شمار می‌آیند. آنتی‌اکسیدان‌های موجود در رژیم غذایی به لحاظ محافظت بدن در مقابل استرس اکسیداتیو و حفظ سلامت حائز اهمیت هستند. هدف: در این مطالعه میزان فلاونوئیدهای تام، فنل‌های تام و فعالیت آنتی‌اکسیدانی هفت گونه از گیاهان بومی مازندران بررسی و نتایج به دست آمده با گیاه رزماری مقایسه شدند. روش بررسی: از برگ‌های خشک گونه‌های مختلف، عصاره متانلی تهیه شد. سنجش میزان فنل‌ها و فلاونوئیدهای تام به روش اسپکترومتری صورت گرفت و فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ها با استفاده از رادیکال آزاد DPPH اندازه‌گیری شد. نتایج: نتایج به دست آمده نشان دادند که در میان این گونه‌ها میزان فنل‌های تام بین mgGAEg-1 45/58 – 27/38، میزان فلاونوئید تام بین mgQUEg-1 23/182 – 5/25 و بین μgml-197/489 – 55/52 متغییر بودند. در این میان گیاه Marrubium vulgare بالاترین فعالیت آنتی‌اکسیدان و بیشترین میزان فنل‌ها را نشان داد و گیاه Mentha spicata کمترین فعالیت آنتی‌اکسیدان و کمترین میزان ترکیبات فنلی را نشان داد. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه به خوبی نشان می‌دهند که فعالیت آنتی‌اکسیدانی این گیاهان با میزان ترکیبات فنلی و فلاونوئیدهای تام رابطه مستقیم دارد.
واژه‌های کلیدی: ترکیبات فنلی، فعالیت آنتی‌اکسیدان، فلاونوئید، DPPH
متن کامل [PDF 233 kb]   (1326 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: دامپزشكي
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۵ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۵ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jamshidi M, Ahmadi-Ashtiani H, Rezazadeh S, Fathiazad F, Mazandarani M, Khaki A. Study on Phenolics and Antioxidant Activity of some Selected Plant of Mazandaran Province. JMP. 2010; 2 (34) :177-182
URL: http://jmp.ir/article-1-305-fa.html

جمشیدی مرجان، احمدی‌آشتیانی حمیدرضا، رضازاده شمسعلی، فتحی‌آزاد فاطمه، مازندرانی معصومه، خاکی آرش. بررسی و مقایسه ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی چند گونه گیاهی بومی مازندران. فصلنامه گياهان دارويي. 1389; 2 (34) :177-182

URL: http://jmp.ir/article-1-305-fa.html



دوره 2، شماره 34 - ( 3-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3742