سال 11، شماره 44 - ( 9-1391 )                   سال 11 شماره 44 صفحات 77-70 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohajerfar T, Hosseinzadeh A, Akhondzadeh Basti A, Khanjari A, Misaghi A, Gandomi Nasrabadi H (Ph.D.). Determination of Minimum Inhibitory Concentration (MIC) of Zataria multiflora Boiss. Essential Oil and Lysozim on L. monocytogenes. J. Med. Plants 2012; 11 (44) :70-77
URL: http://jmp.ir/article-1-117-fa.html
مهاجرفر طاهره، حسین زاده اعظم، آخوندزاده بستی افشین، خنجری علی، میثاقی علی، گندمی نصرآبادی حسن. تعیین میزان حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) لیزوزیم و آویشن شیرازی روی لیستریا مونوسیتوژنز. فصلنامه گياهان دارویی. 1391; 11 (44) :70-77

URL: http://jmp.ir/article-1-117-fa.html


1- گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
2- گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- گروه بهداشت وکنترل موادغذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران ، aakhond@ut.ac.ir
چکیده:   (9869 مشاهده)
مقدمه: از جمله راه های حذف یا کاهش رشد میکروارگانیسم های بیماری زا یا عامل فساد و افزایش مدت زمان نگهداری مواد غذایی استفاده از نگهدارنده های مختلف می باشد. لیزوزیم و اسانس آویشن شیرازی روی لیستریا مونوسیتوژنز می باشد. ( MIC) هدف: تعیین میزان حداقل غلظت بازدارندگی از غلظت های مختلف اسانس آویشن شیرازی و لیزوزیم به صورت تنها و توأم با MIC روش بررسی: در این مطالعه برای تعیین به روش ماکرودایلوشن و میکرودایلوشن استفاده شد . همچنین اثر غلظ تهای (BHI broth) هم در محیط آبگوشت قلب و مغز تحت بازدارند هی این ترکیبا ت بر منحنی رشد این باکتری نیز بررسی ش د. اسانس آویشن شیرازی به تنهایی در دو روش ، ماکرودایلوشن و میکرودایلوشن MIC نتایج: بر اساس نتایج به دست آمده ، میزان 0/04 درصد به دست آمد، در حالی که در لیزوزیم به تنهایی در غلظت 1000 میکرو گرم در میلی لیتر نتوانست مانع رشد باکتری 0 درصد اسانس و 250 میکروگرم بر میلی لیتر لیزوزیم به عنوان / لیستریامونوسایتوژنز شود. در حالت توأم در دو روش میزان 02 کمترین غلظت بازدارنده محاسبه شد . به علاوه اثر ترکیبی غلظ تهای تحت بازدارنده ی اسانس مورد مطالعه همراه لیزوزیم نشان داد که لیزوزیم به تنهایی و به صورت توأم با اسانس آویشن شیرازی باعث افزایش فاز تأخیری و کاهش سرعت رشد باکتری مورد مطالعه شد. نتیجه گیری: اسانس آویشن شیرازی به همراه لیزوزی م می تواند به عنوان نگهدارنده طبیعی ضد باکتری لیستریا مونوسایتوژنز در مواد غذایی استفاده شود که استفاده از لیزوزیم م یتواند میزان موردنیاز آویشن شیرازی را کاهش دهد.
متن کامل [PDF 213 kb]   (5611 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1389/8/3 | پذیرش: 1391/1/17 | انتشار: 1391/10/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb