1- گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران 2- گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران 3- گروه بهداشت وکنترل موادغذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران ، aakhond@ut.ac.ir
چکیده: (4973 مشاهده)
مقدمه : از جمله راه های حذف یا کاهش رشد میکروارگانیسم های بیماری زا یا عامل فساد و افزایش مدت زمان نگهداری مواد غذایی
استفاده از نگهدارنده های مختلف می باشد.
لیزوزیم و اسانس آویشن شیرازی روی لیستریا مونوسیتوژنز می باشد. ( MIC) هدف: تعیین میزان حداقل غلظت بازدارندگی
از غلظت های مختلف اسانس آویشن شیرازی و لیزوزیم به صورت تنها و توأم با MIC روش بررسی: در این مطالعه برای تعیین
به روش ماکرودایلوشن و میکرودایلوشن استفاده شد . همچنین اثر غلظ تهای (BHI broth) هم در محیط آبگوشت قلب و مغز
تحت بازدارند هی این ترکیبا ت بر منحنی رشد این باکتری نیز بررسی ش د.
اسانس آویشن شیرازی به تنهایی در دو روش ، ماکرودایلوشن و میکرودایلوشن MIC نتایج: بر اساس نتایج به دست آمده ، میزان
0/04 درصد به دست آمد، در حالی که در لیزوزیم به تنهایی در غلظت 1000 میکرو گرم در میلی لیتر نتوانست مانع رشد باکتری
0 درصد اسانس و 250 میکروگرم بر میلی لیتر لیزوزیم به عنوان / لیستریامونوسایتوژنز شود. در حالت توأم در دو روش میزان 02
کمترین غلظت بازدارنده محاسبه شد . به علاوه اثر ترکیبی غلظ تهای تحت بازدارنده ی اسانس مورد مطالعه همراه لیزوزیم نشان داد
که لیزوزیم به تنهایی و به صورت توأم با اسانس آویشن شیرازی باعث افزایش فاز تأخیری و کاهش سرعت رشد باکتری مورد
مطالعه شد.
نتیجه گیری: اسانس آویشن شیرازی به همراه لیزوزی م می تواند به عنوان نگهدارنده طبیعی ضد باکتری لیستریا مونوسایتوژنز در مواد
غذایی استفاده شود که استفاده از لیزوزیم م یتواند میزان موردنیاز آویشن شیرازی را کاهش دهد.
Mohajerfar T, Hosseinzadeh A, Akhondzadeh Basti A, Khanjari A, Misaghi A, Gandomi Nasrabadi H (Ph.D.). Determination of Minimum Inhibitory Concentration (MIC) of Zataria multiflora Boiss. Essential Oil and Lysozim on L. monocytogenes. JMP. 2012; 4 (44) :70-77 URL: http://jmp.ir/article-1-117-fa.html