[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 44 - ( 9-1391 ) ::
جلد 4 شماره 44 صفحات 70-77 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین میزان حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) لیزوزیم و آویشن شیرازی روی لیستریا مونوسیتوژنز
طاهره مهاجرفر1، اعظم حسین زاده2، افشین آخوندزاده بستی *3، علی خنجری4، علی میثاقی5، حسن گندمی نصرآبادی
1- دكتري عمومي دامپزشكي، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
2- دستيار تخصصي فارماكولوژي پزشكي، گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- استاد، گروه بهداشت وکنترل موادغذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران ، aakhond@ut.ac.ir
4- دستيار تخصصي، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
5- استاديار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
چکیده:   (3459 مشاهده)
مقدمه : از جمله راه های حذف یا کاهش رشد میکروارگانیسم های بیماری زا یا عامل فساد و افزایش مدت زمان نگهداری مواد غذایی استفاده از نگهدارنده های مختلف می باشد. لیزوزیم و اسانس آویشن شیرازی روی لیستریا مونوسیتوژنز می باشد. ( MIC) هدف: تعیین میزان حداقل غلظت بازدارندگی از غلظت های مختلف اسانس آویشن شیرازی و لیزوزیم به صورت تنها و توأم با MIC روش بررسی: در این مطالعه برای تعیین به روش ماکرودایلوشن و میکرودایلوشن استفاده شد . همچنین اثر غلظ تهای (BHI broth) هم در محیط آبگوشت قلب و مغز تحت بازدارند هی این ترکیبا ت بر منحنی رشد این باکتری نیز بررسی ش د. اسانس آویشن شیرازی به تنهایی در دو روش ، ماکرودایلوشن و میکرودایلوشن MIC نتایج: بر اساس نتایج به دست آمده ، میزان 0/04 درصد به دست آمد، در حالی که در لیزوزیم به تنهایی در غلظت 1000 میکرو گرم در میلی لیتر نتوانست مانع رشد باکتری 0 درصد اسانس و 250 میکروگرم بر میلی لیتر لیزوزیم به عنوان / لیستریامونوسایتوژنز شود. در حالت توأم در دو روش میزان 02 کمترین غلظت بازدارنده محاسبه شد . به علاوه اثر ترکیبی غلظ تهای تحت بازدارنده ی اسانس مورد مطالعه همراه لیزوزیم نشان داد که لیزوزیم به تنهایی و به صورت توأم با اسانس آویشن شیرازی باعث افزایش فاز تأخیری و کاهش سرعت رشد باکتری مورد مطالعه شد. نتیجه گیری: اسانس آویشن شیرازی به همراه لیزوزی م می تواند به عنوان نگهدارنده طبیعی ضد باکتری لیستریا مونوسایتوژنز در مواد غذایی استفاده شود که استفاده از لیزوزیم م یتواند میزان موردنیاز آویشن شیرازی را کاهش دهد.
واژه‌های کلیدی: آویشن شیرازی، لیزوزیم، حداقل غلظت بازدارندگی(MIC)
متن کامل [PDF 213 kb]   (818 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بهداشت مواد غذايي و آبزيان
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۱۲ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۱۲ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۱۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohajerfar T, Hosseinzadeh A, Akhondzadeh Basti A, Khanjari A, Misaghi A, Gandomi Nasrabadi H (Ph.D.). Determination of Minimum Inhibitory Concentration (MIC) of Zataria multiflora Boiss. Essential Oil and Lysozim on L. monocytogenes. JMP. 2012; 4 (44) :70-77
URL: http://jmp.ir/article-1-117-fa.html
مهاجرفر طاهره، حسین زاده اعظم، آخوندزاده بستی افشین، خنجری علی، میثاقی علی، گندمی نصرآبادی حسن. تعیین میزان حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) لیزوزیم و آویشن شیرازی روی لیستریا مونوسیتوژنز. فصلنامه گياهان دارويي. 1391; 4 (44) :70-77

URL: http://jmp.ir/article-1-117-fa.html

دوره 4، شماره 44 - ( 9-1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.048 seconds with 801 queries by yektaweb 3463