مقدمه: کاکوتی به علت داشتن میزان فنلی و فلاونوئیدی بالا میتواند برای مقابله با استرس اکسیداتیو مفید باشد.
هدف: تحقیق حاضر به منظور تعیین اثر نوشیدنی کاکوتی بر ظرفیت ضداکسایشی تام، تیول تام و مالوندیآلدئید پس از یک وهله فعالیت واماندهساز در دختران غیرفعال انجام شد.
روش بررسی: 20 دختر غیرفعال (2 ± 22 سال، درصد چربی 2 ± 17% و اکسیژن مصرفی بیشینه 2 ± 35 میلیلیتر/کیلوگرم/دقیقه) در دو گروه دریافت کننده نوشیدنی کاکوتی و گروه کنترل جایگزین شدند. نوشیدنی کاکوتی بصورت دمکرده 48 ساعت قبل از فعالیت ورزشی (در سه وعده 2 گرم در 200 میلیلیتر آب جوش برای هر نفر) در گروه کاکوتی مصرف شد. گروه کنترل نیز شبه نوشیدنی مصرف نمودند. سپس آزمودنیها تست بروس را بر روی نوارگردان انجام دادند. دادهها به صورت میانگین و انحراف استاندارد با نرمافزار SPSS. 18 آزمون تحلیل واریانس مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنیداری پنج درصد بررسی شدند.
نتایج: نتایج حاکی است که مصرف نوشیدنی کاکوتی در حالت پایه بر مالوندیآلدئید تأثیر معنیداری نمیگذارد (05/0P>). به علاوه، فعالیت هوازی باعث افزایش معنیدار مالوندیآلدئید و کاهش معنیداری ظرفیت ضداکسایشی شد (05/0P<)؛ با این حال، دامنهی افزایش مالوندیآلدئید و کاهش توان ضداکسایشی گروه د نوشیدنی کاکوتی پس از انجام فعالیت کمتر از گروه شبه نوشیدنی بود (05/0P<).
نتیجهگیری: بر اساس یافتههای حاضر میتوان نتیجه گرفت که نوشیدنی کاکوتی به صورت کوتاه مدت میتواند با افزایش ظرفیت ضداکسایشی تام پایه، از تغییرات نامطلوب برخی شاخصهای آسیبهای فشار اکسایشی ناشی از انجام فعالیت هوازی واماندهساز در دختران غیرفعال بکاهد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |