سال 16، شماره 61 و S10 - ( supplement 10 1395 )                   سال 16 شماره 61 و S10 صفحات 140-134 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mollaei S, Rostami A, Matin homayooni H, zarbayjani M. Effect of drinking Ziziphora tenuior on total antioxidant capacity, total tiol and malondiadehyde serum after one session exercise inactive women. J. Med. Plants 2017; 16 (61) :134-140
URL: http://jmp.ir/article-1-889-fa.html
ملائی سمیه، رستمی علیرضا، متین همایونی حسن، آذربایجانی محمد علی. اثر مصرف نوشیدنی کاکوتی بر ظرفیت ضداکسایشی تام، تیول تام و مالون‌دی‌آلدئید متعاقب یک جلسه فعالیت ورزشی دختران غیرفعال. فصلنامه گياهان دارویی. 1395; 16 (61) :134-140

URL: http://jmp.ir/article-1-889-fa.html


1- دانشگاه پیام نور، هشترود
2- دانشگاه مراغه، مراغه ، rostami.alireza100@yahoo.com
3- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکزی، تهران، ایران
چکیده:   (1256 مشاهده)

مقدمه: کاکوتی به علت داشتن میزان فنلی و فلاونوئیدی بالا می­تواند برای مقابله با استرس اکسیداتیو مفید باشد.

هدف: تحقیق حاضر به منظور تعیین اثر نوشیدنی کاکوتی بر ظرفیت ضداکسایشی تام، تیول تام و مالون‌دی‌آلدئید پس از یک وهله فعالیت وامانده‌ساز در دختران غیرفعال انجام شد.

روش بررسی: 20 دختر غیرفعال (2 ± 22 سال، درصد چربی 2 ± 17% و اکسیژن مصرفی بیشینه 2 ± 35 میلی‌لیتر/کیلوگرم/دقیقه) در دو گروه دریافت کننده نوشیدنی کاکوتی و گروه کنترل جایگزین شدند. نوشیدنی کاکوتی بصورت دمکرده 48 ساعت قبل از فعالیت ورزشی (در سه وعده 2 گرم در 200 میلی‌لیتر آب جوش برای هر نفر) در گروه کاکوتی مصرف شد. گروه کنترل نیز شبه نوشیدنی مصرف نمودند. سپس آزمودنی‌ها تست بروس را بر روی نوارگردان انجام دادند. داده‌ها به صورت میانگین و انحراف استاندارد با نرم‌افزار SPSS. 18 آزمون تحلیل واریانس مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی در سطح معنی‌داری پنج درصد بررسی شدند.

نتایج: نتایج حاکی است که مصرف نوشیدنی کاکوتی در حالت پایه بر مالون‌دی‌آلدئید تأثیر معنی‌داری نمی‌گذارد (05/0P>). به علاوه، فعالیت‌ هوازی باعث افزایش معنی‌دار مالون‌دی‌آلدئید و کاهش معنی‌داری ظرفیت ضداکسایشی شد (05/0P<)؛ با این حال، دامنه‌ی افزایش مالون‌دی‌آلدئید و کاهش توان ضداکسایشی گروه د نوشیدنی کاکوتی پس از انجام فعالیت‌ کمتر از گروه شبه نوشیدنی بود (05/0P<).

نتیجه‌گیری: بر اساس یافته‌های حاضر می‌توان نتیجه گرفت که نوشیدنی کاکوتی به صورت کوتاه مدت می‌تواند با افزایش ظرفیت ‌ضداکسایشی تام پایه، از تغییرات نامطلوب برخی شاخص‌های آسیب‌های فشار اکسایشی ناشی از انجام فعالیت هوازی وامانده‌ساز در دختران غیرفعال بکاهد.

متن کامل [PDF 276 kb]   (596 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1393/11/17 | پذیرش: 1395/4/13 | انتشار: 1395/11/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb