Morshedloo M, Ebadi A, Fatahi Moghaddam M, Yazdani D. Essential Oil Composition, Total Phenol Compounds and Antioxidant Activity of
Hypericum perforatum L. Extract Collected from North of Iran. J. Med. Plants 2012; 11 (41) :218-226
URL:
http://jmp.ir/article-1-493-fa.html
مرشدلو محمدرضا، عبادی علی، فتاحی مقدم محمدرضا، یزدانی داراب. بررسی اجزای اسانس، محتوی فنلی و فعالیت آنتیاکسیدانی عصارهی گیاه گل راعی (
Hypericum perforatum L.) جمعآوری شده از شمال ایران. فصلنامه گياهان دارویی. 1390; 11 (41) :218-226
URL: http://jmp.ir/article-1-493-fa.html
1- دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
2- گروه پژوهشی فارماکوگنوزی و داروسازی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی ، yazdani@imp.ac.ir
چکیده: (8901 مشاهده)
مقدمه: گل راعی (Hypericum perforatum L.) یکی از مهم ترین و پرکاربردترین گیاهان دارویی در جهان بوده و کاربرد وسیعی در درمان افسردگی خفیف تا متوسط دارد. این جنس دارای گونههای متعددی است که مهمترین گونهی آن H. perforatum میباشد.
هدف: شناسایی اجزای اسانس و بررسی محتوی فنلی و میزان فعالیت آنتیاکسیدانی عصارهی گیاه گل راعی جمعآوری شده از منطقه تنکابن واقع در شمال ایران.
روش بررسی: اسانسگیری از اندامهای تازه به روش تقطیر با آب و با استفاده از دستگاه کلونجر صورت گرفت. اجزای اسانس با استفاده از دستگاه گروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی متصل به طیف نگارجرمی (GC/MS) شناسایی شد. محتوی فنلی و خاصیت آنتیاکسیدانی عصارهی متانولی گیاه به ترتیب با روشهای فولین – سیوکالتو و رادیکال DPPH مورد مطالعه قرار گرفت.
نتایج: در این مطالعه مونوترپنها بیشترین اجزای اسانس (63/25 درصد) را تشکیل میدادند که بیشترین مقدار آن متعلق به آلفا پینن (88/21 درصد) بود. پس از آن آلکانها (7/24 درصد)، سزکوییترپنها (88/20 درصد) و هیدروکربنهای الکلی (86/8 درصد) به ترتیب بیشترین جزء اسانس را به خود اختصاص میدادند. محتوی کل فنل عصارهی متانولی این گیاه 50 میلیگرم در اکیوالانت اسید گالیک بر گرم مادهی خشک محاسبه شد و همچنین مقدار IC50 آن 37/34 میکروگرم بر میلیلیتر به دست آمد.
نتیجهگیری: آلفا - پینن یکی از مهمترین اجزای اسانس در این گیاه میباشد و همچنین عصارهی این گیاه دارای محتوی فنلی بالایی بوده و از خاصیت آنتیاکسیدانی مناسبی برخوردار است.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1390/1/22 | پذیرش: 1390/12/14 | انتشار: 1391/1/30