سال 11، شماره 41 و S8 - ( supplement 8 1390 )                   سال 11 شماره 41 و S8 صفحات 218-226 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Morshedloo M, Ebadi A, Fatahi Moghaddam M, Yazdani D. Essential Oil Composition, Total Phenol Compounds and Antioxidant Activity of Hypericum perforatum L. Extract Collected from North of Iran. J. Med. Plants. 2012; 11 (41) :218-226
URL: http://jmp.ir/article-1-493-fa.html
مرشدلو محمدرضا، عبادی علی، فتاحی مقدم محمدرضا، یزدانی داراب. بررسی اجزای اسانس، محتوی فنلی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ی گیاه گل راعی ‌(Hypericum perforatum L.)‌ جمع‌آوری شده از شمال ایران. فصلنامه گياهان دارویی. 1390; 11 (41) :218-226

URL: http://jmp.ir/article-1-493-fa.html


1- دانشکده علوم و مهندسی کشاورزی، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه تهران
2- گروه پژوهشی فارماکوگنوزی و داروسازی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد‌دانشگاهی ، yazdani@imp.ac.ir
چکیده:   (6841 مشاهده)

  مقدمه : گل راعی (Hypericum perforatum L.) یکی از مهم ترین و پرکاربرد‌ترین گیاهان دارویی در جهان بوده‌ و کاربرد وسیعی در درمان افسردگی خفیف تا متوسط دارد. این جنس دارای گونه‌های متعددی است که مهم‌ترین گونه‌ی آن ‌‌ H. perforatum می‌باشد.

  هدف : شناسایی اجزای اسانس و بررسی‌ محتوی فنلی و میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ی گیاه گل راعی جمع‌آوری شده از منطقه تنکابن واقع در شمال ایران‌.

  روش بررسی : اسانس‌گیری از اندام‌های تازه به روش تقطیر با آب و با استفاده از دستگاه کلونجر صورت گرفت. اجزای اسانس با استفاده از دستگاه گروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی متصل به طیف نگارجرمی (GC/MS) شناسایی شد. محتوی فنلی و خاصیت آنتی‌اکسیدانی عصاره‌ی متانولی گیاه به ترتیب با روش‌های فولین سیوکالتو و رادیکال DPPH مورد مطالعه قرار گرفت.

  نتایج : در این مطالعه مونوترپن‌ها بیشترین اجزای اسانس (63/25 درصد) را تشکیل می‌دادند که بیشترین مقدار آن متعلق به آلفا پینن (88/21 درصد) بود. پس از آن آلکان‌ها (7/24 درصد)، سزکویی‌ترپن‌ها (88/20 درصد) ‌و هیدروکربن‌های الکلی (86/8 درصد) به ترتیب بیشترین جزء اسانس را به خود اختصاص می‌دادند. محتوی کل فنل عصاره‌ی متانولی این گیاه 50 میلی‌گرم در اکی‌والانت اسید گالیک بر گرم ماده‌ی خشک محاسبه شد و همچنین مقدار IC50 آن 37/34 میکرو‌گرم بر میلی‌لیتر به دست آمد.

نتیجه‌گیری : آلفا - پینن یکی از مهم‌ترین اجزای اسانس در این گیاه می‌باشد و همچنین عصاره‌ی این گیاه دارای محتوی فنلی بالایی بوده و از خاصیت آنتی‌اکسیدانی مناسبی برخوردار است.
متن کامل [PDF 360 kb]   (1860 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1390/1/22 | پذیرش: 1390/12/14 | انتشار: 1390/8/30

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb