سال 7، شماره 26 - ( 3-1387 )                   سال 7 شماره 26 صفحات 23-16 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asghari G, Salimian Rizi T. The Influence of Fructose, Glucose and Sucrose on Flavonolignans Formation in Silybum marianum Callus Culture. J. Med. Plants 2008; 7 (26) :16-23
URL: http://jmp.ir/article-1-457-fa.html
اصغری غلامرضا، سلیمیان ریزی طاهره. تاثیر قندهای فروکتوز، گلوکز و ساکارز بر تولید فلاونولیگنان‎ها در کشت کالوس گیاه خارمریم. فصلنامه گياهان دارویی. 1387; 7 (26) :16-23

URL: http://jmp.ir/article-1-457-fa.html


1- استاد مرکز تحقیقات علوم دارویی اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، asghari@pharm.mui.ac.ir
2- داروساز، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی اصفهان
چکیده:   (6675 مشاهده)
مقدمه: گیاه خارمریم (Silybum marianum (L.) Gaertn)، به عنوان گیاه مؤثر در درمان مسمومیت‎های کبدی شناخته شده است. ترکیبات مؤثر این گیاه، شامل گروهی از فلاونولیگنان‎هاست که مجموعاً به عنوان سیلی‎مارین شناخته می‎شوند. تولید فلاونولیگنان‌ها با استفاده از کشت سلولی گیاه خار مریم با موفقیت انجام شده است. تحقیقات نشان داده است که عوامل فیزیکوشیمیایی می‎تواند تولید فلاونولیگنان‎ها را در کشت سلولی گیاه خار مریم تحت تأثیر قرار دهد. هدف: در این تحقیق تاثیر نوع و میزان قند بر تولید فلاونولیگنان‎ها در کشت سلولی گیاه خار مریم بررسی می‌شود. روش بررسی: با انتقال دانه رست به محیط کشت جامد موراشیگ و اسکوگ (MS) حاوی 2 و 4 دی کلروفنوکسی استیک اسید با غلظت 1 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر و کینتین با غلظت 2/0 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر کشت کالوس به دست آمد. کالوس مطلوب به محیط کشت‎های حاوی غلظت‌های 5/1 و 3 و 6 درصد فروکتوز، گلوکز و ساکارز منتقل شد. بعد از 28 روز، کالوس‌ها جمع‎آوری، خشک و با متانول عصاره‎گیری شدند. آنالیز کمی، جهت تعیین مقدار فلاونولیگنان‎های تولید شده در سلول‌های خشک، با استفاده از روش اسپکتروفتومتری انجام گرفت. نتیجه‌گیری: بیشترین غلظت فلاونولیگنان در کالوس‌های کشت شده در محیط‌های کشت حاوی 6 درصد فروکتوز، گلوکز، و ساکارز مشاهده شد. به نظر می‌رسد که در کشت سلولی گیاه خار مریم تولید فلاونولیگنان تحت تأثیرغلظت قند قرار می‎گیرد و به نوع قند بستگی ندارد.
متن کامل [PDF 308 kb]   (2182 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بيوتكنولوژی
دریافت: 1385/11/25 | پذیرش: 1386/1/25 | انتشار: 1387/3/29

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb