Asghari G, Salimian Rizi T. The Influence of Fructose, Glucose and Sucrose on Flavonolignans Formation in
Silybum marianum Callus Culture. J. Med. Plants 2008; 7 (26) :16-23
URL:
http://jmp.ir/article-1-457-fa.html
اصغری غلامرضا، سلیمیان ریزی طاهره. تاثیر قندهای فروکتوز، گلوکز و ساکارز بر تولید فلاونولیگنانها در کشت کالوس گیاه خارمریم. فصلنامه گياهان دارویی. 1387; 7 (26) :16-23
URL: http://jmp.ir/article-1-457-fa.html
1- استاد مرکز تحقیقات علوم دارویی اصفهان، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، asghari@pharm.mui.ac.ir
2- داروساز، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی اصفهان
چکیده: (7121 مشاهده)
مقدمه: گیاه خارمریم (Silybum marianum (L.) Gaertn)، به عنوان گیاه مؤثر در درمان مسمومیتهای کبدی شناخته شده است. ترکیبات مؤثر این گیاه، شامل گروهی از فلاونولیگنانهاست که مجموعاً به عنوان سیلیمارین شناخته میشوند. تولید فلاونولیگنانها با استفاده از کشت سلولی گیاه خار مریم با موفقیت انجام شده است. تحقیقات نشان داده است که عوامل فیزیکوشیمیایی میتواند تولید فلاونولیگنانها را در کشت سلولی گیاه خار مریم تحت تأثیر قرار دهد. هدف: در این تحقیق تاثیر نوع و میزان قند بر تولید فلاونولیگنانها در کشت سلولی گیاه خار مریم بررسی میشود. روش بررسی: با انتقال دانه رست به محیط کشت جامد موراشیگ و اسکوگ (MS) حاوی 2 و 4 دی کلروفنوکسی استیک اسید با غلظت 1 میلیگرم بر میلیلیتر و کینتین با غلظت 2/0 میلیگرم بر میلیلیتر کشت کالوس به دست آمد. کالوس مطلوب به محیط کشتهای حاوی غلظتهای 5/1 و 3 و 6 درصد فروکتوز، گلوکز و ساکارز منتقل شد. بعد از 28 روز، کالوسها جمعآوری، خشک و با متانول عصارهگیری شدند. آنالیز کمی، جهت تعیین مقدار فلاونولیگنانهای تولید شده در سلولهای خشک، با استفاده از روش اسپکتروفتومتری انجام گرفت. نتیجهگیری: بیشترین غلظت فلاونولیگنان در کالوسهای کشت شده در محیطهای کشت حاوی 6 درصد فروکتوز، گلوکز، و ساکارز مشاهده شد. به نظر میرسد که در کشت سلولی گیاه خار مریم تولید فلاونولیگنان تحت تأثیرغلظت قند قرار میگیرد و به نوع قند بستگی ندارد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
بيوتكنولوژی دریافت: 1385/11/25 | پذیرش: 1386/1/25 | انتشار: 1387/3/29