سال 21، شماره 84 - ( 9-1401 )                   سال 21 شماره 84 صفحات 74-65 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Esmaeili H, Mirjalili M H, Zandi F. Antimicrobial and antioxidant activities of the leaf extract of some cultivated Iranian licorice populations. J. Med. Plants 2022; 21 (84) :65-74
URL: http://jmp.ir/article-1-3425-fa.html
اسماعیلی حسن، میرجلیلی محمد حسین، زندی فرزانه. ارزیابی فعالیت ضدمیکروبی و آنتی‌ اکسیدانی عصاره برگی برخی از جمعیت‌ های کشت شده شیرین‌ بیان ایران. فصلنامه گياهان دارویی. 1401; 21 (84) :65-74

URL: http://jmp.ir/article-1-3425-fa.html


1- گروه کشاورزی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
2- گروه کشاورزی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران ، m-mirjalili@sbu.ac.ir
3- گروه بیولوژی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (1630 مشاهده)
مقدمه: شیرین‌بیان یک گیاه دارویی چند ساله تجاری شناخته شده با کاربردهای گسترده است. هدف: در ادامه مطالعاتمان جهت انتخاب و برنامه‌های اصلاحی جمعیت‌های شیرین‌بیان ایرانی، در مطالعه حاضر، محتوای تام فنلی، محتوای تام فلاونوئیدی و فعالیت‌های بیولوژیکی عصاره برگی هشت جمعیت منتخب شیرین‌بیان کشت شده در شمال تهران مورد بررسی قرار گرفتند. روش بررسی: محتوای تام فنلی، محتوای تام فلاونوئیدی به ترتیب با استفاده از معرف‌های فولین سیوکالتیو و کلرید آلومینیوم به روش رنگ سنجی تعیین شدند. ظرفیت آنتی‌اکسیدانی  عصاره‌ها از طریق ارزیابی قدرت آنها در احیای کمپلکس Fe3+-TPTZ به Fe2+-TPTZ  اندازه‌گیری شد. فعالیت ضدباکتریایی نیز بر اساس روش میکرورقت براث جهت بدست آوردن حداقل غلظت بازدارنده اندازه‌گیری شد. نتایج: نتایج نشان داد که محتوای تام فنلی از 0/33 ± 6/18 (میلی‌گرم گالیک اسید بر گرم وزن خشک) در جمعیت باجگاه تا 1/17 ± 14/91 (میلی‌گرم گالیک اسید بر گرم وزن خشک) در جمعیت ایلام متغیر بود. بیشترین محتوای تام فلاونوئیدی به ترتیب در جمعیت ایلام (1/25 ± 17/04 میلی‌گرم روتین برگرم وزن خشک) و مروست (1/77 ± 15/06 میلی‌گرم روتین برگرم وزن خشک) بدون تفاوت معنی‌دار آماری مشاهده شد. بیشترین فعالیت آنتی‌اکسیدانی مربوط به جمعیت ایلام (12/61 ± 532/18 میکرومول آهن بر گرم وزن خشک) بود که پتانسیل آنتی‌اکسیدانی ترکیبات فنلی و فلاونوئیدی را تأیید می‌کند. عصاره‌های برگ جمعیت‌های اقلید، مروست، ایلام و بجنورد فعالیت ضدباکتریایی فوق‌العاده‌ای بر علیه استافیلوکوکوس اورئوس نشان دادند. ‌ عصاره برگ شیرین‌بیان اثر بازدارندگی بیشتری علیه باکتری گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس در مقایسه با باکتری گرم منفی اشریشیا کلی نشان داد.
متن کامل [PDF 588 kb]   (1217 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1401/6/18 | پذیرش: 1401/8/10 | انتشار: 1401/9/10

فهرست منابع
1. Fauci AS, Touchette NA and Folkers GK. Emerging infectious diseases: a 10-year perspective from the National Institute of Allergy and Infectious Diseases. Emerg. Infect. Dis. 2005; 11(4): 519-525. [DOI:10.3201/eid1104.041167]
2. Akhtar N, Ihsan-ul-Haq and Mirza B. Phytochemical analysis and comprehensive evaluation of antimicrobial and antioxidant properties of 61 medicinal plant species. Arabian journal of chemistry. 2018; 11(8): 1223-1235. [DOI:10.1016/j.arabjc.2015.01.013]
3. Kaneria M, Baravalia Y, Vaghasiya Y and Chanda S. Determination of antibacterial and antioxidant potential of some medicinal plants from Saurashtra region, India. Indian J. Pharm. Sci. 2009; 71(4): 406-412. [DOI:10.4103/0250-474X.57289]
4. Voon HC, Bhat R and Rusul G. Flower extracts and their essential oils as potential antimicrobial agents for food uses and pharmaceutical applications. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety 2011; 11(1): 34-55. [DOI:10.1111/j.1541-4337.2011.00169.x]
5. Stanković N, Mihajilov-Krstev T, Zlatković B, Stankov-Jovanović V, Mitić V, Jović J, Čomić L, Kocić B and Bernstein N. Antibacterial and antioxidant activity of traditional medicinal plants from the Balkan Peninsula. NJAS-Wageningen Journal of Life Sciences. 2016; 78(1): 21-28. [DOI:10.1016/j.njas.2015.12.006]
6. Rice-Evans CA, Sampson J, Bramley PM and Holloway DE. Why do we expect carotenoids to be antioxidants in vivo? Free radical research. 1997; 26(4): 381-398. [DOI:10.3109/10715769709097818]
7. Nassiri Asl M and Hosseinzadeh H. Review of pharmacological effects of Glycyrrhiza sp. and its bioactive compounds. Phytotherapy Res. 2008; 22 (6): 709-724. [DOI:10.1002/ptr.2362]
8. Celano R, Docimo T, Piccinelli AL, Rizzo S, Campone L, Sanzo RD, Carabetta S, Rastrelli L and Russo M. Specialized metabolite profiling of different Glycyrrhiza glabra organs by untargeted UHPLC-HRMS. Industrial Crops and Products 2021; 170: 113688. [DOI:10.1016/j.indcrop.2021.113688]
9. Hermann S, Orlik M, Boevink P, Stein E, Scherf A, Kleeberg I, Schmitt A and Schikora A. Biocontrol of plant diseases using Glycyrrhiza glabra leaf extract. Plant Disease 2022 (ja); 106(12): [DOI:10.1094/PDIS-12-21-2813-RE]
10. Siracusa L, Saija A, Cristani M, Cimino F, D'Arrigo M, Trombetta D, Rao F and Ruberto G. Phytocomplexes from liquorice (Glycyrrhiza glabra L.) leaves-Chemical characterization and evaluation of their antioxidant, anti-genotoxic and anti-inflammatory activity. Fitoterapia 2011; 82(4): 546-556. [DOI:10.1016/j.fitote.2011.01.009]
11. Esmaeili H, Karami A, Hadian J, Saharkhiz MJ and Nejad Ebrahimi SN. Variation in the phytochemical contents and antioxidant activity of Glycyrrhiza glabra populations collected in Iran. Industrial Crops and Products 2019; 137(1): 248-259. [DOI:10.1016/j.indcrop.2019.05.034]
12. Esmaeili H, Karami A, Hadian J, Nejad Ebrahimi S and Otto L-G. Genetic structure and variation in Iranian licorice (Glycyrrhiza glabra L.) populations based on morphological, phytochemical and simple sequence repeats markers. Industrial Crops and Products 2020; 145: 112140. [DOI:10.1016/j.indcrop.2020.112140]
13. Wahab S, Annadurai S, Abullais SS, Das G, Ahmad W, Ahmad MF, Kandasamy G, Vasudevan R, Ali MS and Amir M. Glycyrrhiza glabra (Licorice): A comprehensive review on its phytochemistry, biological activities, clinical evidence and toxicology. Plants 2021; 10(12): 2751-2787. [DOI:10.3390/plants10122751]
14. Jafari-Sales A and Bolouri P. Evaluation of the antimicrobial effects of Glycyrrhiza glabra L. on some gram positive and gram negative pathogenic bacteria in laboratory conditions. Jorjani Biomedicine Journal. 2018; 6(4): 78-84. [DOI:10.29252/jorjanibiomedj.6.4.78]
15. Karahan F, Avsar C, Ozyigit II and Berber I. Antimicrobial and antioxidant activities of medicinal plant Glycyrrhiza glabra var. glandulifera from different habitats. Biotechnology & Biotechnological Equipment. 2016; 30(4): 797-804. [DOI:10.1080/13102818.2016.1179590]
16. Iqbal Z, Hai Z, Ping HY, Ghaffar A, Mumtaz M and Liaqat L. Antioxidant and antibacterial activity of organic extracts of roots of Glycyrrhiza glabra Linn. Plant. 2017; 5(4): 68-72. [DOI:10.11648/j.plant.20170504.12]
17. Kamtekar S, Keer V and Patil V. Estimation of phenolic content, flavonoid content, antioxidant and alpha amylase inhibitory activity of marketed polyherbal formulation. Journal of Applied Pharmaceutical Science. 2014; 4(9): 061-065.
18. Zhishen J, Mengcheng T and Jianming W. The determination of flavonoid contents in mulberry and their scavenging effects on superoxide radicals. Food Chem. 1999; 64(4): 555-559. [DOI:10.1016/S0308-8146(98)00102-2]
19. Benzie IFF and Strain JJ. The ferric reducing ability of plasma (FRAP) as a measure of "antioxidant power": the FRAP assay. Analytical Biochem. 1996; 239 (1): 70-76. [DOI:10.1006/abio.1996.0292]
20. Jorgensen JH and Turnidge JD. Susceptibility test methods: dilution and disk diffusion methods. 11th Edition. Manual of Clinical Microbiology. 2015, 1253-1273. [DOI:10.1128/9781555817381.ch71]
21. Hayashi H, Hattori S, Inoue K, Khodzhimatov O, Ashurmetov O, Ito M and Honda G. Field survey of Glycyrrhiza plants in Central Asia (3). Chemical characterization of G. glabra collected in Uzbekistan. Chemical and pharmaceutical bulletin. 2003; 51(11): 1338-1340. [DOI:10.1248/cpb.51.1338]
22. Vlaisavljević S, Šibul F, Sinka I, Zupko I, Ocsovszki I and Jovanović-Šanta S. Chemical composition, antioxidant and anticancer activity of licorice from Fruska Gora locality. Industrial Crops and Products 2018; 112: 217-224. [DOI:10.1016/j.indcrop.2017.11.050]
23. Dong Y, Zhao M, Zhao T, Feng M, Chen H, Zhuang M and Lin L. Bioactive profiles, antioxidant activities, nitrite scavenging capacities and protective effects on H2O2-injured PC12 cells of Glycyrrhiza glabra L. leaf and root extracts. Molecules. 2014; 19(7): 9101-9113. [DOI:10.3390/molecules19079101]
24. Muflihah YM, Gollavelli G and Ling Y-C. Correlation study of antioxidant activity with phenolic and flavonoid compounds in 12 Indonesian indigenous herbs. Antioxidants. 2021; 10(10): 1530-1545. [DOI:10.3390/antiox10101530]
25. Li M, Pare PW, Zhang J, Kang T, Zhang Z, Yang D, Wang K and Xing H. Antioxidant capacity connection with phenolic and flavonoid content in Chinese medicinal herbs. Records of Natural Products. 2018; 12(3): 239-250. [DOI:10.25135/rnp.24.17.08.138]
26. Yordi EG, Pérez EM, Matos MJ and Uriarte E. Antioxidant and pro-oxidant effects of polyphenolic compounds and structure-activity relationship evidence. Nutrition, well-being and health. 2012; 2: 23-48.
27. Djeridane A, Yousfi M, Nadjemi B, Boutassouna D, Stocker P and Vidal N. Antioxidant activity of some Algerian medicinal plants extracts containing phenolic compounds. Food Chem. 2006; 97(4): 654-660. [DOI:10.1016/j.foodchem.2005.04.028]
28. Ganeshpurkar A and Saluja AK. The pharmacological potential of rutin. Saudi Pharm. J. 2017; 25(2): 149-164. [DOI:10.1016/j.jsps.2016.04.025]
29. Frattaruolo L, Carullo G, Brindisi M, Mazzotta S, Bellissimo L, Rago V, Curcio R, Dolce V, Aiello F and Cappello AR. Antioxidant and anti-inflammatory activities of flavanones from Glycyrrhiza glabra L. (licorice) leaf phytocomplexes: Identification of licoflavanone as a modulator of NF-kB/MAPK pathway. Antioxidants. 2019; 8(6): 186. [DOI:10.3390/antiox8060186]
30. Irani M, Sarmadi M, Bernard F, Ebrahimi Pour GH and Shaker Bazarnov H. Leaves antimicrobial activity of Glycyrrhiza glabra L. IJPR. 2010; 9(4): 425-428.
31. Bassyouni R, Kamel Z, Megahid A and Samir E. Antimicrobial potential of licorice: Leaves versus roots. African Journal of Microbiology Research. 2012; 6(49): 7485-7493. [DOI:10.5897/AJMR12.1182]
32. Aggarwal H, Ghosh J, Rao A and Chhokar V. Evaluation of root and leaf extracts of Glycrriza glabra for antimicrobial activity. JOMB. 2015; 4(1): 81-85. [DOI:10.12720/jomb.4.1.81-85]
33. Rimando AM and Suh N. Biological/chemopreventive activity of stilbenes and their effect on colon cancer. Planta Med. 2008; 74(13): 1635-1643. [DOI:10.1055/s-0028-1088301]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb