سال 21، شماره 84 - ( 9-1401 )                   سال 21 شماره 84 صفحات 25-13 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tajabadi F, Rezazadeh S, Ghasemi S V, Abedinpour M, Sharifi M, Pirali Hamedani M, et al . Post-marketing control of Matricaria chamomilla L. and Thymus vulgaris L. products by reference and developed methods. J. Med. Plants 2022; 21 (84) :13-25
URL: http://jmp.ir/article-1-3408-fa.html
تاج آبادی فاطمه، رضازاده شمسعلی، قاسمی سید وحید، عابدینپور مهرنوش، شریفی منیره، پیر علی همدانی مصطفی، و همکاران.. کنترل پس از ورود به بازار محصولات بابونه و آویشن با روش‎های مرجع و توسعه یافته. فصلنامه گياهان دارویی. 1401; 21 (84) :13-25

URL: http://jmp.ir/article-1-3408-fa.html


1- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، کرج، ایران ، tajabadi@imp.ac.ir
2- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، کرج، ایران
3- دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم دارویی، گروه داروسازی، تهران، ایران
4- گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
5- پژوهشکده طب اسلامی و مکمل، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
چکیده:   (2054 مشاهده)
مقدمه: نظارت پس از فروش، بخشی جدایی‌ناپذیر از ارزیابی ایمنی مداوم برای محصولات بهداشتی و فرآورده‌های دارویی طبیعی است. بابونه و آویشن پرمصرف‌ترین گیاهان در فرآورده‌های دارویی گیاهی هستند. گونه‌های آویشن حاوی ترکیبات فنلی مانند تیمول، کارواکرول و ترپنوئیدها، فلاونوئیدها و ساپونین‌ها هستند. آویشن ضد عفونی‌کننده و ضد سرفه است، بنابراین در درمان سرفه‌های خشک، سرماخوردگی و التهاب مجاری تنفسی فوقانی بسیار موثر است. فرآورده‌های بابونه حاوی آپیژنین-7-گلیکوزید، مقداری فلاونوئید و کامازولن در اسانس آن است که خواص درمانی ضد التهابی، ضد قارچی و ضد باکتریایی دارد. هدف: در این مطالعه، اشکال دارویی مختلف حاوی آویشن (8 فرآورده) و بابونه (9 فرآورده) به صورت جداگانه (که به صورت قطره، شربت، پماد و کرم موجود است) خریداری شد. سپس کنترل‌های فیزیکوشیمیایی بر اساس روش‌های مرجع داروسازی‌های گیاهی و روش‌های معتبر داخلی برای اطمینان از کیفیت و پایداری این محصولات انجام شد. روش بررسی: از آنجایی که بسیاری از این فرآورده‌ها مونوگراف خاصی در داروسازی ندارند، روش‌های استخراج و آنالیز معتبر برای تعیین کمیت آپیژنین-7-گلیکوزید با کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا و کامازولن به وسیله کروماتوگرافی گازی در فرآورده‌های بابونه و تیمول و کارواکرول به وسیله کروماتوگرافی گازی در محصولات آویشن در اشکال مختلف دوزاژ پیچیده، توسعه داده شد. نتایج: در برخی از محصولات آویشن و بابونه، مقدار گزارش شده برای استانداردسازی با مقادیر به دست آمده مطابقت نداشت. نتیجه‌گیری: توصیه می‌شود برای مصرف مناسب و مؤثر داروهای گیاهی کنترل بیشتری انجام شود.
متن کامل [PDF 798 kb]   (1639 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1401/5/23 | پذیرش: 1401/7/19 | انتشار: 1401/9/10

فهرست منابع
1. Boateng MA, Danso-Appiah A, Turkson BK and Tersbol BP. Integrating biomedical and herbal medicine in Ghana-experiences from the Kumasi South Hospital: A qualitative study. BMC Complement. Altern. Med. 2016; 16: 189-196. [DOI:10.1186/s12906-016-1163-4]
2. World Health Organization, WHO traditional medicine strategy: 2014-2023.
3. Harkey MR, Henderson GL and Gershwin ME, Stern JS and Hackman RM. Variability in commercial ginseng products: An analysis of 25 preparations. Am. J. Clin. Nutr. 2001; 73(6), 1101-1106. [DOI:10.1093/ajcn/73.6.1101]
4. Ko RJ. Adulterants in Asian patent medicines. N. Engl. J. Med. 1998; 339: 847-853. [DOI:10.1056/NEJM199809173391214]
5. Boullata JI and Nace AM. Safety issues with herbal medicine. Pharmacotherapy 2000; 20(3): 257-269. [DOI:10.1592/phco.20.4.257.34886]
6. Skoulidis F, Alexander GJM and Davies SE. Ma huang associated acute liver failure requiring liver transplantation. Eur. J. Gastroenterol. Hepatol. 2005; 17(5): 581-4. [DOI:10.1097/00042737-200505000-00017]
7. Nie J, Wang F and Ji T, Zhao J and Zhao F. Assessment of in vitro cardiotoxicity of extract fractions and diterpene alkaloids from Aconitum leucostomum Worosch: A short communication. J. Pharm. Biomed. Anal. 2017; 137: 84-89. [DOI:10.1016/j.jpba.2017.01.003]
8. Navarro VJ, Barnhart H and Bonkovsky HL, Davern T, Fontana RJ, Grant L, Reddy KR, Seeff LB, Serrano J, Sherker AH, Stolz A, Talwalkar J, Vega M and Vuppalanchi R. Liver injury from herbals and dietary supplements in the U.S. Drug-Induced Liver Injury Network. Hepatol. 2014; 60(4): 1399-1408. [DOI:10.1002/hep.27317]
9. Mojab F, Shafaati A, Nickavar B and Karimian L. Physicochemical quality control of senna products from Iranian phytopharmaceutics. J. Med. Plants 2005; 4(14): 30-35.
10. Srivastava JK, Shankar E and Gupta S. Chamomile: a herbal medicine of the past with a bright future. Mol. Med. Rep. 2010; 3: 895-901. [DOI:10.3892/mmr.2010.377]
11. Fonseca FN and Tavares MFM. Validation of a capillary electrophoresis method for the quantitative determination of free and total apigenin in extracts of Chamomilla recutita. Phytochem. Anal. 2004; 15(1): 65-70. [DOI:10.1002/pca.744]
12. Guimarães R, Barros L, Dueñas M, Calhelha RC, Carvalho AM,-Buelga CS, Queiroz MJRP and Ferreira ICFR. Infusion and decoction of wild German chamomile: bioactivity and characterization of organic acids and phenolic compounds. Food Chem. 2013; 136(2): 947-54. [DOI:10.1016/j.foodchem.2012.09.007]
13. Petronilho S, Maraschin M, Coimbra MA and Rocha SM. In vitro and in vivo studies of natural products: a challenge for their valuation. The case study of chamomile (Matricaria recutita L.), Ind. Crops. Prod. 2012; 40: 1-12. [DOI:10.1016/j.indcrop.2012.02.041]
14. British Herbal Medicine Association, British Herbal Pharmacopeia, British Herbal Medicine Association, 4th edition, 1996.
15. Mavandi P and Zarifi E. Karyomorphological study and its correlation with the quantity and quality of essential oil in Iranian chamomile accessions (Matricaria chamomilla L.). Biocatal. Agricul. Biotech. 2022; 41. 102320-8. [DOI:10.1016/j.bcab.2022.102320]
16. Loggia RD, Carle R, Sosa S and Tubaro A. Evaluation of the anti-inflammatory activity of Chamomile preparations. Planta Med. 1990; 56(6): 657-658. [DOI:10.1055/s-2006-961313]
17. Alqarni MH, Salkini AA, Abujheisha KY, Daghar MF, Al-khuraif FA and Abdel-Kader MS. Qualitative, quantitative and antimicrobial activity variations of the essential oils isolated from Thymus vulgaris and Micromeria fruticosa samples subjected to different drying conditions. Arab. J. Sci. Engin. 2022; 47: 6861-7. [DOI:10.1007/s13369-021-06469-8]
18. Rúa J, Valle PD, Arriaga DD, Fernández-Álvarez L and García-Armesto MR. Combination of carvacrol and thymol: antimicrobial activity against Staphylococcus aureus and antioxidant activity. Foodborne Pathog. Dis. 2019; 16(9): 622-629. [DOI:10.1089/fpd.2018.2594]
19. FDA, Electronic Code of Federal Regulations (e-CFR). Part 182-Substances generally recognized as safe, Section 182.20-Essential oils, oleoresins (solvent-free), and natural extractives (including distillates). Title 21, revised as of October 10, Electronic Code of Federal Regulations 2019; 3.
20. EURL, European :union: Reference Laboratory for Feed Additives (EURL-FA), Evaluation Report on the Analytical Methods Submitted in Connection With the Application for Authorisation of a Feed Additive According to Regulation (EC) No. 2016.
21. Ghasemi Dehkordi NA, Sajadi SE, Ghanadi AR, Amanzadeh Y, Azadbakht M, Asghari GR, Amin GR, Haji Akhoundi A and Taleb AM. Iranian herbal pharmacopoeia, Thymus daenensis Celak, (2002) 44-50.
22. Rezaee Moghadam N, Arefhosseini SR and Javadi A. Determination of Enrofloxacin and Ciprofloxacin residues in five different kind of chicken tissues by dispersive liquid-liquid microextraction coupled with HPLC. Iran. J. Pharm. Res. 2018; 17(4): 1182-1190.
23. Tarasoli Z, Faraji H, Tajabadi F, Shabani M and Shahbazi HR. Evaluation of adulteration in Lavandula angustifolia Mill. Products using GC/MS combined with chemometric methods. J. Med. Plants 2021; 20(80): 34-46.‎ [DOI:10.52547/jmp.20.80.34]
24. British Pharmacopea. The department of health, social services and public safety. 2017; IV: 284.
25. Gutfinger T. Polyphenols in olive oils. JAOCS. 1981; 58: 966-968. [DOI:10.1007/BF02659771]
26. Yoo KM, Lee CH, Lee H, Moon B and Lee CY. Relative antioxidant and cytoprotective activities of common herbs. Food Chem. 2008; 106(3): 929-936. [DOI:10.1016/j.foodchem.2007.07.006]
27. Guzelmeric E, Ristivojevi P, Vovk I, Milojković-Opsenica D and Erdem Yesilada E. Quality assessment of marketed chamomile tea products by avalidated HPTLC method combined with multivariate analysis. J. Pharm. Biomed. Anal. 2017; 132: 35-45. [DOI:10.1016/j.jpba.2016.09.030]
28. Miguel FG, Cavalheiro AH, Spinola NF, Ribeiro DL, Barcelos GRM, Antunes LMG, Hori JI, Marquele-Oliveira F, Rocha BA and Berretta AA. Validation of a RP-HPLC-DAD method for chamomile (Matricaria recutita) preparations and assessment of the marker, Apigenin-7-glucoside, safety and anti-inflammatory effect. Evid-Based Complement. Alternat. Med. 2015; 5: 1-9. [DOI:10.1155/2015/828437]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb