سال 21، شماره 83 - ( 6-1401 )                   سال 21 شماره 83 صفحات 86-72 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tavakoli S, Khalighi-Sigaroodi F, Khosravi Dehaghi N, Yaghoobi M, Hajiaghaee R, Gholami A et al . Isolation and purification of apigenin, quercetin and apigenin 7-O-glycoside from Apium graveolens L., Petroselinum crispum (Mill.) Fuss, Allium cepa L., respectively. J. Med. Plants 2022; 21 (83) :72-86
URL: http://jmp.ir/article-1-3391-fa.html
توکلی سعید، خلیقی سیگارودی فرحناز، خسروی دهقی نفیسه، یعقوبی مهدی، حاجی‌آقایی رضا، غلامی احمد و همکاران.. خالص ‎‎سازی و شناسایی آپیژنین، کوئرستین، آپیژنین 7-O-گلیکوزید به ترتیب از گیاهان کرفس، جعفری و پیاز. فصلنامه گياهان دارویی. 1401; 21 (83) :72-86

URL: http://jmp.ir/article-1-3391-fa.html


1- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
2- مرکز تحقیقات فیتوتراپی مبتنی بر شواهد و طب مکمل، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران و گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی البرز، کرج، ایران
3- گروه فیتوشیمی، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی، دانشگاه شهید بهشتی، تهران، ایران
4- گروه نانوتکنولوژی دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
5- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران ، ghafarzadegan@imp.ac.ir
چکیده:   (2426 مشاهده)
مقدمه: فلاونوئیدها، گروهی از ترکیبات طبیعی، در گل‌ها، میوه‌ها، ریشه‌ها و ساقه‌ها یافت می‌شوند. این دسته از ترکیبات طبیعی به دلیل اثرات دارویی مفید شناخته شده‌اند، از این جهت، جداسازی و شناسایی فلاونوئیدها از گیاهان ارزشمند است. فلاونوئیدها در حال حاضر کاربردهای گسترده‌ای در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی دارند. آپیژنین، کوئرستین و آپیژنین-7-O-گلیکوزید دو گروه از فلاونوئیدها هستند که دارای خواص درمانی نیز هستند. هدف: هدف از این مقاله خالص‌سازی سه ترکیب آپیژنین، کوئرستین و آپیژنین-7-O-گلیکوزید از گیاهان و شناسایی آنها با کمک NMR, HPLC UV-visible  است. روش بررسی: در این مطالعه عصاره تام سه گیاه کرفس، جعفری و پیاز با کمک حلال‌هایی با قطبیت مختلف به بخش‌های مختلف حلالی تقسیم شدند. برای خالص‌سازی این فراکسیون‌ها از کروماتوگرافی ستونی استفاده شد. در نهایت از تکنیک‌های 1H-NMR، 13C-NMR و طیف‌سنجی جرمی برای شناسایی استفاده شد. همچنین برای شناسایی این ترکیبات از تکنیک HPLC و استانداردسازی استفاده شد. نتایج: در کار حاضر، آپیژنین از فراکسیون اتیل استات دانه کرفس استخراج شد. آپیژنین-7-O-گلیکوزید با خلوص بالا از عصاره بوتانولی قسمت‌های هوایی جعفری خالص‌سازی شد. همچنین، کوئرستین از فراکسیون اتیل استاتی پیاز جدا شد. آنالیز داده‌های به دست آمده از 1H-NMR، 13C-NMR و مقایسه این داده‌ها با منابع خلوص ترکیبات اثبات شد. نتیجه‌گیری: روش‌های به کار رفته در این پژوهش توانسته‌اند این سه ترکیب را با درصد خلوص بالا، جهت استفاده در صنعت به عنوان استاندارد تولید کنند.
متن کامل [PDF 775 kb]   (3098 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: گياهان دارویی
دریافت: 1401/5/3 | پذیرش: 1401/6/29 | انتشار: 1401/7/12

فهرست منابع
1. Wu S and Chappell J. Metabolic engineering of natural products in plants; tools of the trade and challenges for the future. Curr. Opin. Biotechnol. 2008; 19(2): 145-152, Apr. [DOI:10.1016/j.copbio.2008.02.007]
2. Abdel-Farid I. B, Kim H. K, Choi Y. H, and Verpoorte R. Metabolic characterization of Brassica rapa leaves by NMR spectroscopy, J. Agric. Food Chem. 2007; 55(19): 7936-7943, [DOI:10.1021/jf071294b]
3. Ren W, Qiao Z, Wang H, Zhu L and Zhang L. Flavonoids: promising anticancer agents. Med. Res. Rev. 2003; 23(4): 519-534, [DOI:10.1002/med.10033]
4. Wiseman R.L, Zhang Y, Lee KPK, Harding HP, Haynes CM, Price J, Sicheri F and Ron D. Flavonol activation defines an unanticipated ligand-binding site in the kinase-RNase domain of IRE1. Mol. Cell. 2010; 38(2): 291-304. [DOI:10.1016/j.molcel.2010.04.001]
5. Bajpai D and Vankar P. S. Antifungal textile dyeing with mahonia napaulensis dc leaves extract based on its antifungal activity. Fibers Polym. 2007; 8(5): 487. [DOI:10.1007/BF02875870]
6. Seyoum A, Asres K and El-Fiky F. K. Structure-radical scavenging activity relationships of flavonoids. Phytochemistry 2006; (67)18: 2058-2070. [DOI:10.1016/j.phytochem.2006.07.002]
7. Ali F, Rahul F, Naz S, yoti J and Siddique Y. H. Health functionality of apigenin: a review. Int. J. Food Prop. 2017; 20(6): 1197-1238. [DOI:10.1080/10942912.2016.1207188]
8. Salehi B, Venditti A, Sharifi-Rad M, Kregiel D, Sharifi-Rad J, Durazzo A, et al. The therapeutic potential of apigenin. Int. J. Mol. Sci. 2019; 20(6): 1305. [DOI:10.3390/ijms20061305]
9. Donovan J. L, Manach C, Faulks R. M and Kroon P. A. Absorption and metabolism of dietary plant secondary metabolites. Plant Second. Metab. Occur. Struct. role Hum. diet. 2006; 303-351. [DOI:10.1002/9780470988558.ch8]
10. Nasr Bouzaiene N, Chaabane F, Sassi A, Chekir-Ghedira L and Ghedira K. Effect of apigenin-7-glucoside, genkwanin and naringenin on tyrosinase activity and melanin synthesis in B16F10 melanoma cells. Life Sci. 2016; 144: 80-85, [DOI:10.1016/j.lfs.2015.11.030]
11. Hertog M. G. L and Hollman P. C. H. Potential health effects of the dietary flavonol quercetin. Eur. J. Clin. Nutr. (United Kingdom), 1996.
12. Smith C, Lombard K. A, Peffley E. B, and Liu W. Genetic analysis of quercetin in onion (Allium cepa L.)' Lady Raider'.Texas J. Agric. Nat. Resour., 2003; 16: 24-28.
13. Ferenczyova K, Kalocayova B, and Bartekova M. Potential implications of quercetin and its derivatives in cardioprotection. Int. J. Mol. Sci. 2020; 21(5). [DOI:10.3390/ijms21051585]
14. Anand David A. V, Arulmoli R, and Parasuraman S. Overviews of biological importance of quercetin: a bioactive flavonoid. Pharmacogn. Rev. 2016; 10(20): 84-89. [DOI:10.4103/0973-7847.194044]
15. Massi A, Bortolini O, Ragno D, Bernardi T, Sacchetti G, Tacchini M and Risi CD. Research progress in the modification of quercetin leading to anticancer agents. Molecules. 2017; 22(8): 1270. [DOI:10.3390/molecules22081270]
16. Wang W, Sun C, Mao L, Ma P, Liu F, Yang J and Gao Y. The biological activities, chemical stability, metabolism and delivery systems of quercetin: a review. Trends Food Sci. Technol. 2016; 56: 21-38. [DOI:10.1016/j.tifs.2016.07.004]
17. Selvaraj K, Chowdhury R and Bhattacharjee C. Isolation and structural elucidation of flavonoids from aquatic fern Azolla microphylla and evaluation of free radical scavenging activity. Int. J. Pharm. Sci. 2013; 5(3): 743-749.
18. Sambandam B, Thiyagarajan D, Ayyaswamy A, Raman P, Kulasekaran J and Venkatasamy H. Extraction and isolation of flavonoid quercetin from the leaves of Trigonella foenum-graecum and their antioxidant activity. Int. J. Pharm. Pharm. Sci. 2016; 8(6): 120-124.
19. Shen C. C, Chang Y. S and Ho L.K. Nuclear magnetic resonance studies of 5, 7-dihydroxyflavonoids. Phytochemistry 1993; [DOI:10.1016/0031-9422(93)85370-7]
20. Berashvili D. T, Alaniya M. D, Bakuridze A. D, Gvazava L. N, Balansard G and Elias R. Apigenin glucuronide from Perilla nankinensis leaves. Chem. Nat. Compd. 2005; 1(41): 97-98. [DOI:10.1007/s10600-005-0086-y]
21. Peng H, Zhang X and Xu J. Apigenin-7-O-β-D-glycoside isolation from the highly copper-tolerant plant Elsholtzia splendens. J. Zhejiang Univ. B. 2016; 17(6): 447-454. [DOI:10.1631/jzus.B1500242]
22. YANG A, LU R and SHI Y. 2 (1. College of Life and Engineering, Lanzhou University of Technology, Lanzhou 730050, China; 2. Lanzhou Institute of Chemical Physics, Chinese Academy of Sciences, Lanzhou 730000, China; 3. Chengdu Institute of Biology, Chinese Academy of Sciences, Che," Chinese Pharm. J. 2007; 19.
23. Liu J, Chen L, Cai S, and Wang Q. Semisynthesis of apigenin and acacetin-7-O-β-D-glycosides from naringin and their cytotoxic activities. Carbohydr. Res. 2012; 357: 41-46. [DOI:10.1016/j.carres.2012.05.013]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb