سال 21، شماره 83 - ( 6-1401 )                   سال 21 شماره 83 صفحات 98-87 | برگشت به فهرست نسخه ها

Research code: A-12-1239-11
Ethics code: IR.ZUMS.REC.1399.415


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghassemifard L, Sardari S, Safari H, Ramezanikhah H, Khavasi N. Assessment of the antioxidant activity of the extrcat, cold press, and n-hexane oils and in vitro cytotoxic effects of Capparis spinosa L. seed on SH-SY5Y cancer cell lines. J. Med. Plants 2022; 21 (83) :87-98
URL: http://jmp.ir/article-1-3362-fa.html
قاسمی فرد لیلا، سرداری سعید، صفری هاجر، رمضانی‎خواه هاجر، خواصی نرجس. بررسی فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره، روغن های حاصل از پرس سرد و هگزان نرمال و اثر سیتوتوکسیک دانه کبر روی رده سلول های سرطانی SY5Y-SH در شرایط آزمایشگاهی. فصلنامه گياهان دارویی. 1401; 21 (83) :87-98

URL: http://jmp.ir/article-1-3362-fa.html


1- گروه طب ایرانی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران
2- مرکز تحقیقات بیوتکنولوژی دارویی زنجان، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران
3- گروه طب ایرانی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی زنجان، زنجان، ایران ، nxavasi@zums.ac.ir
چکیده:   (1805 مشاهده)
مقدمه: گیاه کبر (Capparis spinosa) به دلیل خواص ضد التهابی و آنتی‌اکسیدانی خود نقش اساسی در پیشگیری از سرطان و همچنین کاهش سرعت رشد سلول‌های سرطانی دارد. این گیاه را می‌توان به روش‌های مختلف در ترکیبات دارویی، غذایی و ... به عنوان عصاره، روغن و یا اسانس استفاده کرد. هدف: در مطالعه حاضر فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره و روغن‌های (روغن‌های پرس سرد و اِن-هگزان) دانه کبر و همچنین تأثیر دانه بر روی رده سلولی سرطانی SY5Y-SH بررسی شده است. روش بررسی: ابتدا عصاره و روغن‌های پرس سرد و اِن‌هگزان تهیه شد. سپس آنها به غلظت‌های 50 ،100 و 200 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر رسیدند و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی آنها با روش 2 ،2-دی فنیل-1-پیکریل هیدرازیل (DPPH) ارزیابی شد. سپس تعداد ترکیبات آنتی‌اکسیدانی موجود در عصاره اندازه‌گیری شد و در نهایت سمیت عصاره‌ها به روش MTT بر روی سلول‌های سرطانی SY5Y-SH ارزیابی شد. نتایج: داده‌های IC50 نشان داد که فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره دانه کبر به ترتیب نسبت به روغن‌های پرس سرد و هگزان به طور معنی‌داری (0/001 < P) افزایش یافته است. تجزیه و تحلیل ترکیبات آنتی‌اکسیدانی عصاره دانه کبر نشان داد که عصاره حاوی میزان بالایی از فنول کل، فلاونوئید، روتین و کوئرستین است. سنجش MTT نیز نشان می‌دهد که CSSE در غلظت 1000 میکروگرم بر میلی‌لیتر به طور قابل توجهی (0/001 < P) زنده‌مانی رده‌های سلولی سرطانی SY5Y-SH را در مقایسه با سلول‌های هک کاهش داد. نتیجه‌گیری: عصاره دانه کبر احتماال به دلیل محتوای آنتی‌اکسیدانی بالا از رشد سلول‌های سرطانی SY5Y-SH جلوگیری می‌کند.
واژه‌های کلیدی: سمیت سلولی، سرطان، کبر، آنتی اکسیدان، SH-SY5Y، DPPH، MTT
متن کامل [PDF 808 kb]   (1330 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: گياهان دارویی
دریافت: 1401/3/22 | پذیرش: 1401/6/13 | انتشار: 1401/7/16

فهرست منابع
1. Thompson M, Jaiswal Y, Wang I and Williams L. Hepatotoxicity: treatment, causes and applications of medicinal plants as therapeutic agents. J. Phytopharmacol. 2017; 6(3): 186-93: 1733-44. [DOI:10.31254/phyto.2017.6308]
2. AC, Mihai CT, Vochita G, Rotinberg P, Trifan A, Luca SV and et al. Antigenotoxic and antioxidant activities of a polyphenolic extract from European Dracocephalum moldavica L. Industrial Crops and Products. 2016; 79: 248-57. [DOI:10.1016/j.indcrop.2015.11.004]
3. Nabavi SF, Russo GL, Daglia M and Nabavi SMJFc. Role of quercetin as an alternative for obesity treatment: you are what you eat! 2015; 179: 305-10. [DOI:10.1016/j.foodchem.2015.02.006]
4. Russo M, Russo GL, Daglia M, Kasi PD, Ravi S, Nabavi SF and et al. Understanding genistein in cancer: The "good" and the "bad" effects: a review. 2016; 196: 589-600. [DOI:10.1016/j.foodchem.2015.09.085]
5. Khan MI, Bouyahya A, Hachlafi NEL, Menyiy NE, Akram M, Sultana S and et al. Anticancer properties of medicinal plants and their bioactive compounds against breast cancer: a review on recent investigations. Environ. Sci. Pollut. Res. Int. 2022; 29(17): 24411-44. [DOI:10.1007/s11356-021-17795-7]
6. Hall JC, Sytsma KJ, Iltis HH. Phylogeny of Capparaceae and Brassicaceae based on chloroplast sequence data. American Journal of Botany. 2002; 89(11): 1826-42. [DOI:10.3732/ajb.89.11.1826]
7. Afzal S, Afzal N, Awan MR, Khan TS, Khanum AG and Tariq S. Ethno-botanical studies from Northern Pakistan. J. Ayub. Med. Coll Abbottabad. 2009; 21(1): 52-7.
8. Ao M-z, Gao Y-y, Yu L-j. Advances in studies on constituents and their pharmacological activities of Capparis spinosa. Chinese Traditional and Herbal Drugs. 2007; 38(3): 463.
9. Mahboubi M and Mahboubi A. Antimicrobial activity of Capparis spinosa as its usages in traditional medicine. Herba Polonica. 2014; 60(1). [DOI:10.2478/hepo-2014-0004]
10. Mansour RB, Jilani IBH, Bouaziz M, Gargouri B, Elloumi N, Attia H and et al. Phenolic contents and antioxidant activity of ethanolic extract of Capparis spinosa. Cytotechnology. 2016; 68(1): 135-42. [DOI:10.1007/s10616-014-9764-6]
11. Tlili N, Elfalleh W, Saadaoui E, Khaldi A, Triki S and Nasri N. The caper (Capparis L.): Ethnopharmacology, phytochemical and pharmacological properties. Fitoterapia. 2011; 82(2): 93-101. [DOI:10.1016/j.fitote.2010.09.006]
12. Matthäus B and Özcan M. Glucosinolates and fatty acid, sterol, and tocopherol composition of seed oils from Capparis spinosa Var. spinosa and Capparis ovata Desf. Var. canescens (Coss.) Heywood. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2005; 53(18): 7136-41. [DOI:10.1021/jf051019u]
13. Ng T-B, Lam S-K, Cheung RC, Wong JH, Wang H-X, Ngai PH and et al. Therapeutic Use of Caper (Capparis spinosa) Seeds. Nuts and Seeds in Health and Disease Prevention: Elsevier; 2011, p. 279-84. [DOI:10.1016/B978-0-12-375688-6.10033-7]
14. Tlili N, El Guizani T, Nasri N, Khaldi A and Triki S. Protein, lipid, aliphatic and triterpenic alcohol content of caper seeds "Capparis spinosa". Journal of the American Oil Chemists' Society. 2011; 88(2): 265-70. [DOI:10.1007/s11746-010-1662-2]
15. Tlili N, MUNNE‐BOSCH S, Nasri N, Saadaoui E, Khaldi A and Triki S. Fatty acids, tocopherols and carotenoids from seeds of Tunisian caper "Capparis spinosa". Journal of Food Lipids 2009; 16(4): 452-64. [DOI:10.1111/j.1745-4522.2009.01158.x]
16. Matthaus B and Ozcan M. Glucosinolates and fatty acid, sterol, and tocopherol composition of seed oils from Capparis spinosa Var. spinosa and Capparis ovata Desf. Var. canescens (Coss.) Heywood. J. Agric. Food Chem. 2005; 53(18): 7136-41. [DOI:10.1021/jf051019u]
17. Kumar S and Pandey AK. Chemistry and biological activities of flavonoids: an overview. The Scientific World Journal. 2013; 2013. [DOI:10.1155/2013/162750]
18. Salvamani S, Gunasekaran B, Shaharuddin NA, Ahmad SA and Shukor MY. Antiartherosclerotic effects of plant flavonoids. BioMed Research International. 2014; 2014. [DOI:10.1155/2014/480258]
19. Xicoy H, Wieringa B and Martens GJ. The SH-SY5Y cell line in Parkinson's disease research: a systematic review. Mol. Neurodegener. 2017; 12(1): 10. [DOI:10.1186/s13024-017-0149-0]
20. Pizzi M, Boroni F, Bianchetti A, Moraitis C, Sarnico I, Benarese M and et al. Expression of functional NR1/NR2B-type NMDA receptors in neuronally differentiated SK-N-SH human cell line. Eur. J. Neurosci. 2002; 16(12): 2342-50. [DOI:10.1046/j.1460-9568.2002.02403.x]
21. Davidoff AM. Neuroblastoma. Seminars in Pediatric Surgery. 2012; 21(1): 2-14. [DOI:10.1053/j.sempedsurg.2011.10.009]
22. Mohagheghi SA, Poorazarang H, Elhamirad A, Dezashibi Z and Hematyar N. Extraction of phenolic compounds from potato peel (Ramus variety) with solvent and ultrasound-assisted methods and evaluation of its antioxidant activity in soybean oil. FSCT 2011; 8(28): 81-91.
23. Mohamed Ahmed IA, Özcan MM, AlJuhaimi F, Ghafoor K, Babiker EE, Osman MA and Alqah H. Quality characteristics of caper seed oils - The impact of extraction: Soxhlet versus cold pressing. Journal of Food Processing and Preservation 2021; 45(3): e15266. [DOI:10.1111/jfpp.15266]
24. Gardeli C, Vassiliki P, Athanasios M, Kibouris T and Komaitis MJFc. Essential oil composition of Pistacia lentiscus L. and Myrtus communis L.: evaluation of antioxidant capacity of methanolic extracts. Food Chem. 2008; 107(3): 1120-30. [DOI:10.1016/j.foodchem.2007.09.036]
25. Koparir P, Parlak AE, Karatepe A and Omar RA. Elucidation of potential anticancer, antioxidant and antimicrobial properties of some new triazole compounds bearing pyridine-4-yl moiety and cyclobutane ring. Arabian Journal of Chemistry. 2022: 103957. [DOI:10.1016/j.arabjc.2022.103957]
26. Justesen U and Knuthsen PJFc. Composition of flavonoids in fresh herbs and calculation of flavonoid intake by use of herbs in traditional Danish dishes. Food Chem. 2001; 73(2): 245-50. [DOI:10.1016/S0308-8146(01)00114-5]
27. Fahimi S, Abdollahi M, Mortazavi SA, Hajimehdipoor H, Abdolghaffari AH and Rezvanfar MAJIRCMJ. Wound healing activity of a traditionally used poly herbal product in a burn wound model in rats. Iran Red Crescent Med J. 2015; 17(9): [DOI:10.5812/ircmj.19960]
28. Patel V, Sharma V, Patidar AJIJoP and Sciences L. Quantitative analysis of rutin and quercetin in Capparis spinosa and Brassica oleracea by HPLC. IJPLS 2014; 5(8): 3720-24.
29. Lü L, Zhang L, Wai MSM, Yew DTW and Xu J. Exocytosis of MTT formazan could exacerbate cell injury. Toxicology in vitro. 2012; 26(4): 636-44. [DOI:10.1016/j.tiv.2012.02.006]
30. Roginsky V, Lissi EAJFc. Review of methods to determine chain-breaking antioxidant activity in food. 2005; 92(2): 235-54. [DOI:10.1016/j.foodchem.2004.08.004]
31. Özcan MM, Ahmed IAM, Al Juhaimi F, Uslu N, Osman MA, Gassem MA and et al. The influence of fermentation and bud sizes on antioxidant activity and bioactive compounds of three different size buds of Capparis ovata Desf. var. canescens plant. J Food Sci Technol. 2020; 57(7): 2705-12. [DOI:10.1007/s13197-020-04306-8]
32. Tlili N, Mejri H, Anouer F, Saadaoui E, Khaldi A, Nasri NJIC and et al. Phenolic profile and antioxidant activity of Capparis spinosa seeds harvested from different wild habitats. Ind. Crops Prod. 2015; 76: 930-5. [DOI:10.1016/j.indcrop.2015.07.040]
33. Khanavi M, Ara L, Khavasi N and Hajimehdipoor H. Capparis spinosa: a comparative study of raw and processed fruits. J. Med. Plants 2020; 19(73): 91-9. [DOI:10.29252/jmp.1.73.91]
34. Tir M, Feriani A, Labidi A, Mufti A, Saadaoui E, Nasri N and et al. Protective effects of phytochemicals of Capparis spinosa seeds with cisplatin and CCl4 toxicity in mice. Food Biosci. 2019; 28: 42-8. [DOI:10.1016/j.fbio.2019.01.002]
35. Yu L, Yang J, Wang X, Jiang B, Sun Y and Ji Y. Antioxidant and antitumor activities of Capparis spinosa L. and the related mechanisms. Oncology Reports. 2017; 37(1): 357-67. [DOI:10.3892/or.2016.5249]
36. Sheikh M, Eshraghi HR, Khoshnia M, Mazandarani M and Moradi A. Cytotoxic effect of Capparis spinosa L. on the PLC/PRF/5 human hepatocellular carcinoma cell line. Medical Laboratory Journal. 2017; 11(4): 9-12.
37. Kulisic-Bilusic T, Schmöller I, Schnäbele K, Siracusa L and Ruberto G. The anticarcinogenic potential of essential oil and aqueous infusion from caper (Capparis spinosa L.). Food chemistry. 2012; 132(1): 261-7. [DOI:10.1016/j.foodchem.2011.10.074]
38. Lam S-K and Ng T-B. A protein with antiproliferative, antifungal and HIV-1 reverse transcriptase inhibitory activities from caper (Capparis spinosa) seeds. Phytomedicine. 2009; 16(5): 444-50. [DOI:10.1016/j.phymed.2008.09.006]
39. Sheikh M, Eshraghi HR, Khoshnia M, Mazandarani M and Moradi A. Cytotoxicity effect of Capparis spinosa L. on the HepG2 human hepatocellular carcinoma cell line. Medical Laboratory Journal. 2017; 16(1): 73-7.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb