سال 9، شماره 33 - ( 12-1388 )                   سال 9 شماره 33 صفحات 102-98 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Parsaeimehr M, Akhondzade Basti A, Misaghi A, Zahraei Salehi T, Radmehr B, Gandomi Nasrabadi H. Effect of Zataria multiflora Boiss. Essential Oil on Enterotoxin Production by Staphylococcus aureus ATCC 6538. J. Med. Plants 2010; 9 (33) :98-102
URL: http://jmp.ir/article-1-317-fa.html
پارسایی مهر مهنوش، آخوندزاده‌بستی افشین، میثاقی علی، زهرایی‌صالحی تقی، رادمهر بهراد، گندمی نصرآبادی حسن. بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی بر روی تولید انتروتوکسین باکتری استافیلوکوکوس اورئوس. فصلنامه گياهان دارویی. 1388; 9 (33) :98-102

URL: http://jmp.ir/article-1-317-fa.html


1- مربی، گروه دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر
2- دانشیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران ، aakhond@ut.ac.ir
3- استادیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
4- استاد، گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
5- استادیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
چکیده:   (7826 مشاهده)
مقدمه: مسمومیت استافیلوکوکی در اثر تولید انتروتوکسین توسط استافیلوکوکوس اورئوس در مواد غذایی ایجاد می‌شود. تاکنون گزارشی مبنی بر اثر اسانس آویشن شیرازی بر تولید توکسین توسط این باکتری وجود ندارد. هدف: در این مطالعه اثر غلظت‌های مختلف اسانس آویشن شیرازی بر روی تولید انتروتوکسین باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در محیط کشت آزمایشگاهی‌ بررسی شد. روش بررسی: آزمایش به صورت مدل فاکتوریال طراحی شد. در این طرح سه غلظت اسانس آویشن (صفر، 005/0، 015/0 و 03/0 درصد) استفاده شد. وضعیت رشد باکتری به مدت 43 روز ارزیابی شد و سنجش انتروتوکسین توسط کیت صورت گرفت. نتایج: اسانس آویشن در غلظت 03/0 درصد به طور کامل از رشد باکتری جلوگیری نمود. غلظت‌های تحت بازدارنده اسانس آویشن شیرازی، در میزان 005/0 درصد هیچ‌گونه اثر مهاری روی تولید انتروتوکسین استافیلوکوکوس اورئوس نداشت ولی با افزایش غلظت اسانس به 015/0 درصد اثر مهاری معناداری (05/0>p) روی تولید انتروتوکسین مشاهده شد. نتیجه‌گیری: اسانس آویشن شیرازی می‌تواند در غلظت‌های تحت بازدارنده رشد به عنوان یک نگهدارنده طبیعی مناسب برای ممانعت از تولید انتروتوکسین توسط باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در صنعت غذایی استفاده شود.
متن کامل [PDF 225 kb]   (2428 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1387/11/9 | پذیرش: 1388/2/26 | انتشار: 1388/12/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb