Parsaeimehr M, Akhondzade Basti A, Misaghi A, Zahraei Salehi T, Radmehr B, Gandomi Nasrabadi H. Effect of
Zataria multiflora Boiss. Essential Oil on Enterotoxin Production by Staphylococcus aureus ATCC 6538. J. Med. Plants 2010; 9 (33) :98-102
URL:
http://jmp.ir/article-1-317-fa.html
پارسایی مهر مهنوش، آخوندزادهبستی افشین، میثاقی علی، زهراییصالحی تقی، رادمهر بهراد، گندمی نصرآبادی حسن. بررسی اثر اسانس آویشن شیرازی بر روی تولید انتروتوکسین باکتری استافیلوکوکوس اورئوس. فصلنامه گياهان دارویی. 1388; 9 (33) :98-102
URL: http://jmp.ir/article-1-317-fa.html
1- مربی، گروه دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر
2- دانشیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران ، aakhond@ut.ac.ir
3- استادیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
4- استاد، گروه میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران
5- استادیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
چکیده: (7827 مشاهده)
مقدمه: مسمومیت استافیلوکوکی در اثر تولید انتروتوکسین توسط استافیلوکوکوس اورئوس در مواد غذایی ایجاد میشود. تاکنون گزارشی مبنی بر اثر اسانس آویشن شیرازی بر تولید توکسین توسط این باکتری وجود ندارد. هدف: در این مطالعه اثر غلظتهای مختلف اسانس آویشن شیرازی بر روی تولید انتروتوکسین باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در محیط کشت آزمایشگاهی بررسی شد. روش بررسی: آزمایش به صورت مدل فاکتوریال طراحی شد. در این طرح سه غلظت اسانس آویشن (صفر، 005/0، 015/0 و 03/0 درصد) استفاده شد. وضعیت رشد باکتری به مدت 43 روز ارزیابی شد و سنجش انتروتوکسین توسط کیت صورت گرفت. نتایج: اسانس آویشن در غلظت 03/0 درصد به طور کامل از رشد باکتری جلوگیری نمود. غلظتهای تحت بازدارنده اسانس آویشن شیرازی، در میزان 005/0 درصد هیچگونه اثر مهاری روی تولید انتروتوکسین استافیلوکوکوس اورئوس نداشت ولی با افزایش غلظت اسانس به 015/0 درصد اثر مهاری معناداری (05/0>p) روی تولید انتروتوکسین مشاهده شد. نتیجهگیری: اسانس آویشن شیرازی میتواند در غلظتهای تحت بازدارنده رشد به عنوان یک نگهدارنده طبیعی مناسب برای ممانعت از تولید انتروتوکسین توسط باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در صنعت غذایی استفاده شود.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1387/11/9 | پذیرش: 1388/2/26 | انتشار: 1388/12/28