Salar F, Ziai S, Nasri S, Roghani M, Kamalinejad M. Neuroprotective Effect of Aqueous Extract of
Berberis vulgaris L. in a Model of Parkinson’s Disease in Rat. J. Med. Plants 2010; 9 (36) :24-33
URL:
http://jmp.ir/article-1-241-fa.html
سالار فریبا، ضیایی سیدعلی، نصری سیما، روغنی مهرداد، کمالینژاد محمد. اثر حفاظت نورونی عصاره آبی زرشک (
Berberis vulgaris L.) در مدل بیماری پارکینسون در موش صحرایی نر. فصلنامه گياهان دارویی. 1389; 9 (36) :24-33
URL: http://jmp.ir/article-1-241-fa.html
1- گروه بیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه پیام نور تهران
2- گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، saziai@gmail.com
3- گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد
4- گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده: (6089 مشاهده)
مقدمه: بیماری پارکینسون، تحلیل نورونهای دوپامینی در ساختمان متراکم جسم سیاه و دیگر نواحی ساقه مغز است. استرس اکسیداتیو نقش اصلی را در مرگ نرونها در این بیماری بازی میکند. مهارکنندگان ACE (آنزیم مبدل آنژیوتانسین) نقش ثابت شدهای در جلوگیری از استرس اکسیداتیو دارند. زرشک یک مهارکننده ACE شناخته شده است. هدف: هدف این تحقیق بررسی عصاره آبی زرشک در درمان بیماری پارکینسون است. روش بررسی: 32 موش صحرایی به 4 گروه شاهد، تخریب با نوروتوکسین 6- هیدروکسی دوپامین، درمان با عصاره آبی زرشک و کاپتوپریل تقسیم شدند. در گروه تخریب 5 میکرولیتر از نوروتوکسین محلول در سالین نرمال به داخل جسم سیاه نیمکره چپ تزریق شد و به گروه شاهد به همان حجم، محلول سالین نرمال تزریق شد. گروه درمان علاوه بر نوروتوکسین، عصاره آبی زرشک را به مدت 10 روز (7 روز قبل از تزریق نوروتوکسین و 3 روز بعد از آن) به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. گروه کاپتوپریل به جای عصاره، کاپتوپریل را دریافت کردند. تستهای رفتاری سفتی عضلانی و چرخش، اکسیداسیون پروتئینها، پراکسیداسیون لیپیدها و همچنین اندازهگیری فعالیت آنزیم ACE سرمی و مغزی در رابطه با همه گروهها بررسی شدند. نتایج: تستهای رفتاری سفتی عضلانی و چرخش، نشان دادند که میزان چرخش در گروه عصاره آبی زرشک و کاپتوپریل به طور معنیداری کمتر از گروه نوروتوکسین بود (002/0p= ) و پراکسیداسیون لیپیدها فقط درگروه کاپتوپریل کاهش یافت (013/0p= ). فعالیت آنزیم ACE توسط کاپتوپریل وزرشک در سرم کاملاً مهار شد. عصاره آبی زرشک باعث مهار آنزیم مغزی نیز شد. نتیجهگیری: عصارهی آبی زرشک احتمالاً با مهار آنزیم ACE دربافت مغز میتواند باعث کاهش علایم رفتاری بیماری پارکینسون شود.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكولوژی و سم شناسی دریافت: 1388/11/10 | پذیرش: 1389/7/14 | انتشار: 1389/9/30