[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 36 - ( 9-1389 ) ::
جلد 4 شماره 36 صفحات 24-33 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر حفاظت نورونی عصاره آبی زرشک (Berberis vulgaris L.) در مدل بیماری پارکینسون در موش صحرایی نر
فریبا سالار1، سیدعلی ضیایی *2، سیما نصری3، مهرداد روغنی4، محمد کمالی‌نژاد5
1- کارشناس ارشد، گروه بیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه پیام نور تهران
2- استادیار، گروه فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ، saziai@gmail.com
3- استادیار، گروه بیولوژی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه پیام نور تهران
4- دانشیار، گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه شاهد
5- مربی، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
چکیده:   (2086 مشاهده)
مقدمه: بیماری پارکینسون، تحلیل نورون‌های دوپامینی در ساختمان متراکم جسم سیاه و دیگر نواحی ساقه مغز است. استرس اکسیداتیو نقش اصلی را در مرگ نرون‌ها در این بیماری بازی می‌کند. مهارکنندگان ACE (آنزیم مبدل آنژیوتانسین) نقش ثابت شده‌ای در جلوگیری از استرس اکسیداتیو دارند. زرشک یک مهارکننده ACE شناخته شده است. هدف: هدف این تحقیق بررسی عصاره آبی زرشک در درمان بیماری پارکینسون است. روش بررسی: 32 موش صحرایی به 4 گروه شاهد، تخریب با نوروتوکسین 6- هیدروکسی دوپامین، درمان با عصاره آبی زرشک و کاپتوپریل تقسیم شدند. در گروه تخریب 5 میکرولیتر از نوروتوکسین محلول در سالین نرمال به داخل جسم سیاه نیمکره چپ تزریق شد و به گروه شاهد به همان حجم، محلول سالین نرمال تزریق شد. گروه درمان علاوه بر نوروتوکسین، عصاره آبی زرشک را به مدت 10 روز (7 روز قبل از تزریق نوروتوکسین و 3 روز بعد از آن) به صورت داخل صفاقی دریافت کردند. گروه کاپتوپریل به جای عصاره، کاپتوپریل را دریافت کردند. تست‌های رفتاری سفتی عضلانی و چرخش، اکسیداسیون پروتئین‌ها، پراکسیداسیون لیپیدها و همچنین اندازه‌گیری فعالیت آنزیم ACE سرمی و مغزی در رابطه با همه گروه‌ها بررسی شدند. نتایج: تست‌های رفتاری سفتی عضلانی و چرخش، نشان دادند که میزان چرخش در گروه عصاره آبی زرشک و کاپتوپریل به طور معنی‌داری کمتر از گروه نوروتوکسین بود (002/0p= ) و پراکسیداسیون لیپیدها فقط درگروه کاپتوپریل کاهش یافت (013/0p= ). فعالیت آنزیم ACE توسط کاپتوپریل وزرشک در سرم کاملاً مهار شد. عصاره آبی زرشک باعث مهار آنزیم مغزی نیز شد. نتیجه‌گیری: عصاره‌ی آبی زرشک احتمالاً با مهار آنزیم ACE دربافت مغز می‌تواند باعث کاهش علایم رفتاری بیماری پارکینسون شود.
واژه‌های کلیدی: بیماری پارکینسون، 6 - هیدروکسی دوپامین، زرشک، آنزیم مبدل آنژیوتانسین
متن کامل [PDF 720 kb]   (766 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماكولوژي
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۲۶ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۲۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salar F, Ziai S, Nasri S, Roghani M, Kamalinejad M. Neuroprotective Effect of Aqueous Extract of Berberis vulgaris L. in a Model of Parkinson’s Disease in Rat. JMP. 2010; 4 (36) :24-33
URL: http://jmp.ir/article-1-241-fa.html
سالار فریبا، ضیایی سیدعلی، نصری سیما، روغنی مهرداد، کمالی‌نژاد محمد. اثر حفاظت نورونی عصاره آبی زرشک (Berberis vulgaris L.) در مدل بیماری پارکینسون در موش صحرایی نر. فصلنامه گياهان دارويي. 1389; 4 (36) :24-33

URL: http://jmp.ir/article-1-241-fa.html

دوره 4، شماره 36 - ( 9-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.049 seconds with 804 queries by yektaweb 3505