سال 19، شماره 74 - ( 3-1399 )                   سال 19 شماره 74 صفحات 334-325 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Doulah A, Rafiei Rad M, Zangeneh Nezhad Z. Evaluation of hydroalcoholic extract of Thyme on malondialdehyde, thiol, and glutathione peroxidase concentration in the Parkinson's model induced by 6-hydroxydopamine in adult male rats. J. Med. Plants 2020; 19 (74) :325-334
URL: http://jmp.ir/article-1-2409-fa.html
دولاح عبدالحسن، رفیعی راد مریم، زنگنه نژاد زهرا. بررسی اثر عصاره هیدروالکلی آویشن بر غلظت مالون دی‌آلدئید و تیول و گلوتاتیون پر‌اکسیداز در مدل پارکینسونی ناشی از 6- هیدروکسی دوپامین در موش‌های صحرایی نر بالغ. فصلنامه گياهان دارویی. 1399; 19 (74) :325-334

URL: http://jmp.ir/article-1-2409-fa.html


1- گروه زیست شناسی، واحدسوسنگرد،دانشگاه آزاداسلامی،سوسنگرد،ایران ، h_doulah@yahoo.com
2- گروه زیستشناسی،واحد ایذه،دانشگاه آزاداسلامی،ایذه،ایران
3- گروه زیست شناسی،واحد ایذه،دانشگاه آزاداسلامی،ایذه،ایران
چکیده:   (2439 مشاهده)
مقدمه: بیماری پارکینسون یک اختلال نوروپاتولوژیک شایع است که به علت دژنراسیون نورون‌های دوپامینرژیک بخش متراکم جسم سیاه ایجاد می‌شود. هدف: این مطالعه، طراحی شده است تا اثرات عصاره هیدروالکلی آویشن بر غلظت مالون دی‌آلدئید و تیول و گلوتاتیون پراکسیداز بر مدل حیوانی بیماری پارکینسون القاشده توسط 6- هیدروکسی دوپامین را بررسی کند. روش بررسی: در این مطالعه تجربی 40 موش صحرایی نر، به 5 گروه تقسیم شدند. گروه کنترل، گروه پارکینسونی (PD)، با تزریق یک طرفه 4 میکروگرم نوروتوکسین 6 هیدروکسی دوپامین در دسته قدامی میانی مغز (MFB) پارکینسونی شدند. گروه‌ها پس از القای مدل پارکینسون با دوزهای 200، 100 و 400، عصاره آویشن به روش تجویز داخل معده به مدت 14 روز تیمار شدند و سپس مغز موش‌ها جهت ارزیابی میزان پراکسیداسیون لیپیدی و اندازه‌گیری میزان گروه‌های تیول
(-
SH) و گلوتاتیون پراکسیداز استخراج شدند. نتایج: افزایش معنی‌دار سطح مالون‌ دی‌آلدئید در قشر مغز، هیپوکامپ و استریاتوم (05/0 >P‌) و مخچه (001/0 >P) و کاهش معنی‌داری در میزان تیول و آنزیم GPX (001/0 >P) در موش‌های پارکینسونی مشاهده شد. درمان با عصاره آویشن به طور معنی‌داری سبب افزایش میزان تیول (001/0 >P) و گلوتاتیون پراکسیداز (001/0 >P) و کاهش MDA در بافت هیپوکامپ و استریاتوم (001/0 >P) و در قشر مغز (01/0 >P) شد. نتیجه‌گیری: عصاره آویشن خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی را در مدل حیوانی پارکینسون نشان داد.
متن کامل [PDF 939 kb]   (1045 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی |
دریافت: 1397/10/10 | پذیرش: 1398/3/12 | انتشار: 1399/4/31

فهرست منابع
1. Chen JJ. Parkinson's disease: health-related quality of life, economic cost, and implications of early treatment. Am. J. Manag Care. 2010; 16: 87-93.
2. Ozkan, M. Degradation of anthocyanins in sour cherry and pomegranate juices by hydrogen peroxide in the presence of added ascorbic acid. Food Chem. 2002; 78(4): 499-504. [DOI:10.1016/S0308-8146(02)00165-6]
3. Schwarting RK and Huston JP. Behavioral and neurochemical dynamics of neurotoxic meso-striatal dopamine lesions. Neurotoxicol. 1997; 18(3): 689-708.
4. Choi DY and Choi H. Natural products from marine organisms with neuroprotective activity in the experimental models of Alzheimer's disease, Parkinson's disease and ischemic brain stroke: their molecular targets and action mechanisms. Arch. Pharm. Res. 2015; 38(2): 70-139. [DOI:10.1007/s12272-014-0503-5]
5. Singh N, Pillay V and Choonara YE. Advances in the treatment of Parkinson's disease. Prog. in Neurobiol. 2007; 81(1): 29-44. [DOI:10.1016/j.pneurobio.2006.11.009]
6. Li X, Zhang J, Liu W, Li X, Zhang X, Jiang Y, Zhou J and Jin Y. Serum levels of perfluorinated compounds in the general population in Shenzhen, China. Chin. Sci. Bull. 2011; 56(28): 3092-9. [DOI:10.1007/s11434-011-4616-7]
7. Esmaeili AH, Khavari-Nejad RA, Hajizadeh Moghaddam A, Chaichi MJ and Ebrahimzadeh MA. Effects of Eriobotrya japonica (Lindl.) flower extracts on mercuric chloride-induced hepatotoxicity in rats. Chin. Sci. Bull. 2012; 57(30): 3891-7. [DOI:10.1007/s11434-012-5429-z]
8. Komaki A, Hoseini F, Shahidi S and Baharlouei N. Study of the effect of extract of Thymus vulgaris on anxiety in male rats. J. Tradit. Complement. Med. 2015; 6(3): 257-61. [DOI:10.1016/j.jtcme.2015.01.001]
9. Letchamo W, Xu HL and Gosselin A. Variations in Photosynthesis and Essential Oil in Thyme. J. Plant Physiol. 1995; 147(1): 29-37. [DOI:10.1016/S0176-1617(11)81408-2]
10. Rana P and Soni G. Antioxidant potential of thyme extract: Alleviation of N- nitrosodiethylamine-induced oxidative stress. Hum. Exp. Toxicol. 2008; 27(3): 215-21. [DOI:10.1177/0960327108088970]
11. Sharifi F, Rafieirad M and Sazegar H. Effects of Ferulago angulata Extract Against Oxidative Stress Induced by 6-hydroxydopamine in Rats. J. Med. Plants 2015; 1(53): 34-44.
12. Mansouri SM, Farbood Y, Jafar Sameri M, Sarkaki A, Naghizadeh B and Rafieirad M. Neuroprotective effects of oral gallic acid against oxidative stress induced by 6-hydroxydopamine in rats. Food Chem. 2013 Jun 1; 138(2-3): 1028-33. [DOI:10.1016/j.foodchem.2012.11.022]
13. Jesberger JA and Richardson JS. Oxygen free radicals and brain dysfunction. Int. J. Neurosci. 1991; 57(1-2): 1-17. [DOI:10.3109/00207459109150342]
14. Brück A, Kurki T, Kaasinen V, Vahlberg T and Rinne JO. Hippocampal and prefrontal atrophy in patients with early non-demented Parkinson's disease is related to cognitive impairment. JNNP. 2004; 75 (10): 1467-9. [DOI:10.1136/jnnp.2003.031237]
15. Tanner JJ, McFarland NR, and Price CC. Striatal and Hippocampal Atrophy in Idiopathic Parkinson's Disease Patients without Dementia: A Morphometric Analysis. Frontiers in Neurology 2017; 8(139): 1-10. [DOI:10.3389/fneur.2017.00139]
16. Ebrahimi A and Hajizadeh moghaddam A. The Effect of Olive Leaf Methanolic Extract on Hippocampal Antioxidant Biomarkers in an Animal Model of Parkinson's Disease. JBCP. 2017; 5(2): 9-14.
17. Sarkaki A, Farbood Y, Dolatshahi M, Mansouri SM and Khodadadi A. Neuroprotective Effects of Ellagic Acid in a Rat Model of Parkinson's Disease. Acta Med. Iran. 2016; 54(8): 494-502.
18. Mansouri MT, Farbood Y, Sameri MJ, Sarkaki A, Naghizadeh B and Rafeirad M. Neuroprotective effects of oral gallic acid against oxidative stress induced by 6-hydroxydopamine in rats. Food Chem. 2013; 138 (2-3): 1028-33. [DOI:10.1016/j.foodchem.2012.11.022]
19. Rafieirad M and Eydipour Z. Effect of ellagic acid on thiol levels in different brain tissue in an animal model of Parkinson's disease. JHD. 2014; 4(4): 193-200.
20. Rafieirad M and Valipour-Chahardah-Charic S. Evaluation of the simultaneous effect of zinc oxide nanoparticles and vitamin C on oxidative stress in rat cerebellum. Feyz. 2018; 22(3): 274-82.
21. Dani C, Pasquali MAB, Oliveira MR, Umezu FM, Salvador M, Henriques JAP and Moreira JCF. Protective Effects of Purple Grape Juice on Carbon Tetrachloride-Induced Oxidative Stress in Brains of Adult Wistar Rats. J. Medicinal Food. 2008; 11(1): 55-61. [DOI:10.1089/jmf.2007.505]
22. Gungor N, Ozyurek M, Guclu K, Cekic SD, and Apak R. Comparative evaluation of antioxidant capacities of thiol-based antioxidants measured by different in vitro methods. Talanta 2011; 83(5). 1650-8. [DOI:10.1016/j.talanta.2010.11.048]
23. Deneke SM. Thiol-based antioxidants. Current Topics in Cellular Regulation 2000; 36: 80-151. [DOI:10.1016/S0070-2137(01)80007-8]
24. Liu S, Zeng TH, Hofmann M, Burcombe E, Wei J, Jiang R, Kong J and Chen Y. Antibacterial activity of graphite, graphite oxide, graphene oxide, and reduced graphene oxide: membrane and oxidative stress. ACS Nano. 2011; 5(9): 6971-80. [DOI:10.1021/nn202451x]
25. Martin HL and Teismann P. Glutathione--a review on its role and significance in Parkinson's disease. FASEB Journal 2009; 23(10): 3263-72. [DOI:10.1096/fj.08-125443]
26. Pupillo E, Cricelli C, Mazzoleni F, Cricelli I, Pasqua A, Pecchioli S, Lapi F and Beghi E. Epidemiology of Parkinson's Disease: A Population-Based Study in Primary Care in Italy. Neuroepidemiol. 2016; 47(1): 38-45. [DOI:10.1159/000448402]
27. Karami K, Heidari Jamshidi A and Ariapour A. Investigation of antibacterial properties and chemical essential oil components of Thymus Lancifolious Zagheh area (Lorestan province). JPEC. 2013; 5(13): 64-80.
28. Rana P and Soni G. Antioxidant potential of thyme extract: alleviation of N-nitrosodiethylamine-induced oxidative stress. Human & Experimental Toxicol. 2008; 27(3): 215-21. [DOI:10.1177/0960327108088970]
29. Baynes JW and Thorpe SR. Role of oxidative stress in diabetic complications: a new perspective on an old paradigm. Diabetes 1999; 48(1): 1-9. [DOI:10.2337/diabetes.48.1.1]
30. Hooshmand B, Aradfar H and Shabkhiz F. The Effect of Thyme on Oxidative Stress and Total Antioxidant Capacity in Men after One Session of Intense Exercise. SPMI. 2018; 10(1): 45-54.
31. Namvar Aghdash S and Mirzaee R. Study of Anticonvulsant Effects of Aqueous Extract of Thymus Vulgaris on Chemical Kindling in Male Mice. JSUMS. 2018; 902: 5(22); 5.
32. Keefover-Ring K, Thompson JD, and Linhart YB. Beyond six scents: defining a seventh Thymus vulgaris chemotype new to southern France by ethanol extraction. Flavour and Fragrance J. 2009; 24(3): 117-22. [DOI:10.1002/ffj.1921]
33. Mahmoudabadi AZ, Dabbagh MA and Fouladi Z. In vitro anti-Candida activity of Zataria multiflora Boiss. eCAM. 2007; 4(3): 351-3.

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb