Movahedian Ataar A, Eshraghi A, Asgari S, Naderi G, Badiee A. Antioxidant Effect of
Ziziphus vulgaris,
Portulaca oleracea,
Berberis integerima and
Gundelia tournefortti on Lipid Peroxidation, Hb Glycosylation and Red Blood Cell Hemolysis. J. Med. Plants 2011; 10 (40) :80-88
URL:
http://jmp.ir/article-1-184-fa.html
موحدیان عطار احمد، اشراقی آزاده، عسگری صدیقه، نادری غلامعلی، بدیعی اکبر. بررسی اثر آنتیاکسیدانی گیاهان عناب، زرشک، خرفه و کنگر بر روی سیستمهای اکسیداتیو: اکسیداسیون سلولهای کبدی، همولیز گلبولهای قرمز و قندی شدن غیرآنزیمی هموگلوبین (گلیکوزیلاسیون). فصلنامه گياهان دارویی. 1390; 10 (40) :80-88
URL: http://jmp.ir/article-1-184-fa.html
1- گروه بیوشیمی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
2- گروه داروسازی بالینی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، eshraghi_a82@yahoo.com
3- گروه فارماکوگنوزی، واحد علوم پایه، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، مرکز تحقیقات فیزیولوژی کاربردی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
4- گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده: (8165 مشاهده)
مقدمه: واکنشهای اکسیداسیون باعث پیشرفت بیماریهایی نظیر آترواسکلروز و دیابت میشوند. امروزه مشاهده شده است که آنتیاکسیدانها در کاهش این واکنشهای اکسیداسیون، پیشگیری و درمان بیماریها نقش دارند. هدف: در این مطالعه اقدام به بررسی اثرات آنتیاکسیدانی گیاهان عناب (Ziziphus vulgaris Lam)، زرشـک (Berberis integerima Bunge)، خرفه (Portulaca oleracea L.) و کنگر (Gundelia tournefortti L.) بر روی سیستمهای اکسیداتیو همولیز گلبولهای قرمز، گلیکوزیلاسیون غیر آنزیمی هموگلوبین و اکسیداسیون لیپیدی نمودهایم. روش بررسی: ابتدا گیاهان مورد بررسی تهیه و پس از شناسایی هرباریومی عصارهگیری شد. هپاتوسیتهای موش تهیه شد و در مجاورت AAPH قرار گرفت و میزان SGOT آزاد شده از هپاتوسیتها در حضور و غیاب عصاره به عنوان یک مارکرپراکسیداسیون لیپیدی اندازهگیری شد. میزان گلیکوزیلاسیون هموگلوبین و همولیز گلبولهای قرمز در حضور و غیاب عصارهها بررسی گشت و میزان درصد مهار اکسیداسیون محاسبه شد. نتایج: در سیستم همولیز گلبولی، گیاهان مورد بررسی به خوبی همولیز گلبولهای قرمز را مهار نمودهاند. بیشترین تأثیر بر مهار همولیز گلبول قرمز را گیاه عناب داشته است. گلیکوزیلاسیون هموگلوبین در حضور گیاهان مورد مطالعه به خوبی مهار شده و بیشترین تأثیر بر مهار گلیکوزیلاسیون را گیاه زرشک و کنگر داشته است. پراکسیداسیون لیپیدی در حضور غلظتهای مختلف گیاه خرفه، زرشک و کنگر به خوبی مهار شده است، در صورتی که گیاه عناب در این سیستم بیشترین خاصیت پراکسیدانی را داشته است. نتیجهگیری: گیاهان مورد مطالعه در بعضی غلظتها به خوبی اثرات آنتیاکسیدانی نشان دادند بنابراین مطالعه بر روی تاثیر این گیاهان بر برخی از بیماریها از جمله دیابت و آترواسکلروز و بیماریهای کبدی میتواند حایز اهمیت باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس دریافت: 1389/1/18 | پذیرش: 1389/8/11 | انتشار: 1390/11/1