[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 4، شماره 40 - ( 9-1390 ) ::
جلد 4 شماره 40 صفحات 80-88 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر آنتی‎اکسیدانی گیاهان عناب، زرشک، خرفه و کنگر بر روی سیستم‎های اکسیداتیو: اکسیداسیون سلول‌های کبدی، همولیز گلبول‎های قرمز و قندی شدن غیر‌آنزیمی هموگلوبین (گلیکوزیلاسیون)
احمد موحدیان عطار1، آزاده اشراقی *2، صدیقه عسگری3، غلامعلی نادری3، اکبر بدیعی4
1- دانشيار، گروه بیوشیمی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
2- دکترای داروسازی، گروه داروسازی بالینی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، eshraghi_a82@yahoo.com
3- دانشيار، گروه فارماکوگنوزی، واحد علوم پایه، مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان، مرکز تحقیقات فیزیولوژی کاربردی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
4- کارشناسی ارشد، گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان
چکیده:   (3568 مشاهده)
مقدمه: واکنش‎های اکسیداسیون باعث پیشرفت بیماری‎هایی نظیر آترواسکلروز و دیابت می‎شوند. امروزه مشاهده شده است که آنتی‎اکسیدان‎‎ها در کاهش این واکنش‌های اکسیداسیون، پیشگیری و درمان بیماری‌ها نقش دارند. هدف: در این مطالعه اقدام به بررسی اثرات آنتی‎اکسیدانی گیاهان عناب (Ziziphus vulgaris Lam)، زرشـک (Berberis integerima Bunge)، خرفه (Portulaca oleracea L.) و کنگر (Gundelia tournefortti L.) بر روی سیستم‌های اکسیداتیو همولیز گلبول‌های قرمز، گلیکوزیلاسیون غیر آنزیمی هموگلوبین و اکسیداسیون لیپیدی نموده‌ایم. روش بررسی: ابتدا گیاهان مورد بررسی تهیه و پس از شناسایی هرباریومی عصاره‌گیری شد. هپاتوسیت‌های موش تهیه شد و در مجاورت AAPH قرار گرفت و میزان SGOT آزاد شده از هپاتوسیت‎ها درحضور وغیاب عصاره به عنوان یک مارکرپراکسیداسیون لیپیدی اندازه‌گیری شد. میزان گلیکوزیلاسیون هموگلوبین و همولیز گلبول‌های قرمز در حضور و غیاب عصاره‌ها بررسی گشت و میزان درصد مهار اکسیداسیون ‌محاسبه شد. نتایج: در سیستم همولیز گلبولی، گیاهان مورد بررسی به خوبی همولیز گلبول‌های قرمز را مهار نموده‌اند. بیشترین تأثیر بر مهار همولیز گلبول قرمز را گیاه عناب داشته است. گلیکوزیلاسیون هموگلوبین در حضور گیاهان مورد مطالعه به خوبی مهار شده و بیشترین تأثیر بر مهار گلیکوزیلاسیون را گیاه زرشک و کنگر داشته است. پراکسیداسیون لیپیدی در حضور غلظت‌های مختلف گیاه خرفه، زرشک و کنگر به خوبی مهار شده است، در صورتی که گیاه عناب ‌در این سیستم بیشترین خاصیت پراکسیدانی را داشته است. نتیجه‌گیری: گیاهان مورد مطالعه در بعضی غلظت‌ها به خوبی اثرات آنتی‌اکسیدانی نشان دادند بنابراین مطالعه بر روی تاثیر این گیاهان بر برخی از بیماری‌ها از جمله دیابت و آترواسکلروز و بیماری‌های کبدی می‌تواند حایز اهمیت باشد.
واژه‌های کلیدی: آنتی‌اکسیدان، خرفه، ‌ زرشک، عناب، کنگر
متن کامل [PDF 238 kb]   (893 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: داروسازي
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۱۹ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۱۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Movahedian Ataar A, Eshraghi A, Asgari S, Naderi G, Badiee A. Antioxidant Effect of Ziziphus vulgaris, Portulaca oleracea, Berberis integerima and Gundelia tournefortti on Lipid Peroxidation, Hb Glycosylation and Red Blood Cell Hemolysis. JMP. 2011; 4 (40) :80-88
URL: http://jmp.ir/article-1-184-fa.html
موحدیان عطار احمد، اشراقی آزاده، عسگری صدیقه، نادری غلامعلی، بدیعی اکبر. بررسی اثر آنتی‎اکسیدانی گیاهان عناب، زرشک، خرفه و کنگر بر روی سیستم‎های اکسیداتیو: اکسیداسیون سلول‌های کبدی، همولیز گلبول‎های قرمز و قندی شدن غیر‌آنزیمی هموگلوبین (گلیکوزیلاسیون). فصلنامه گياهان دارويي. 1390; 4 (40) :80-88

URL: http://jmp.ir/article-1-184-fa.html

دوره 4، شماره 40 - ( 9-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.049 seconds with 798 queries by yektaweb 3461