مقدمه: فعالیت بدنی شدید میتواند به کوفتگی عضلانی منجر شود.
هدف: بررسی اثر مصرف کوتاه مدت عرق بابونه بر کوفتگی عضلانی در دختران جوان پس از یک فعالیت واماندهساز بود.
روش بررسی: 20 دختر جوان داوطلب شدند. افراد به طور تصادفی به دو گروه مساوی تجربی و کنترل تقسیم شدند. گروه تجربی به مدت دوازده روز، روزانه 300 میلیلیتر عرق بابونه مصرف میکردند. گروه کنترل از آب و اسانس بابونه به شکل دارونما استفاده میکردند. در روز یازدهم فعالیت دویدن واماندهساز بر روی نوارگردان با شیب منفی 5 درجه برای همه آزمودنیها انجام شد. نمونههای خون در روز اول و دهم قبل از انجام فعالیت و یک، 24 و 48 ساعت پس از انجام فعالیت جمعآوری شد. دادهها با استفاده از روشهای آماری t مستقل و آنالیز واریانس با اندازهگیری مکرر در سطح معناداری 05/0 >P تحلیل شدند.
نتایج: بین دو گروه تجربی و کنترل در شاخص کراتین کیناز تفاوت معناداری مشاهده نشد. شاخص لاکتات دهیدروژناز در یک و 48 ساعت پس از آزمون در گروه تجربی نسبت به کنترل کاهش معناداری نشان داد. شاخص آمینوآسپارتات ترانسفراز در گروه تجربی نسبت به کنترل، 24 ساعت پس از انجام آزمون افزایش معنادار و در 48 ساعت بعد کاهش معناداری داشت. شدت درد در گروه تجربی نسبت به کنترل، در زمانهای 1 و 24 ساعت پس از آزمون کاهش معناداری نشان داد.
نتیجهگیری: پیشنهاد میشود دختران جوانی که قصد انجام فعالیتهای شدید و واماندهساز را دارند از عرق بابونه جهت پیشگیری یا کاهش عوارض کوفتگی عضلانی استفاده کنند.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |