Baghalian K, Ziai S, Naghavi M, Naghdi Badi H. Pre-planting evaluation of allicin content and botanical traits in Iranian garlic (
Allium sativum L.) ecotypes. J. Med. Plants 2005; 4 (13) :50-59
URL:
http://jmp.ir/article-1-718-fa.html
بقالیان کامبیز، ضیایی سیدعلی، نقوی محمدرضا، نقدیبادی حسنعلی. ارزیابی پیش از کشت اکوتیپهای سیر ایرانی از نظر میزان آلیسین و خصوصیات گیاهشناسی. فصلنامه گياهان دارویی. 1383; 4 (13) :50-59
URL: http://jmp.ir/article-1-718-fa.html
1- استادیار پژوهش کشاورزی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، تهران ، baghalian@hotmail.com
2- استادیار پژوهش فارماکولوژی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، تهران
3- استادیار بیوتکنولوژی، دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران
4- دانشجوی دکتری زراعت دانشگاه تربیت مدرس، تهران
چکیده: (6425 مشاهده)
مقدمه: سیر یکی از گیاهان دارویی است که اثربخشی آن در درمان فشار خون ملایم و پروفایل چربیهای خون ثابت شده است. هدف: در این مطالعه میزان آلیسین و خصوصیات گیاهشناسی اکوتیپهای سیر در مرحله پیش از کشت مورد مطالعه قرار گرفت. روش تحقیق: شاخصهای مورفولوژیک مورد مطالعه در مرحله پیش از کشت مشتمل بود بر میانگین وزن سیر، میانگین وزن سیرچه و تعداد سیرچه تشکیلدهنده هر سیر. میزان آلیسین با استفاده از دستگاه HPLC اندازه گیری گردید. همچنین بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق همبستگیهای موجود بین صفات نیز محاسبه گردید. نتایج: کلیه اکوتیپها مورد مطالعه از نظر مقدار آلیسین بسیار عالی بوده و آلیسین موجود در آنها بیش از استاندارد بینالمللی توصیه شده (5/4 میلیگرم بر گرم) بود. نتایج حاصل از این مطالعه با استفاده از روش تجزیه کلاستر مورد پردازش قرار گرفته و اکوتیپها بر اساس میزان شباهتهای مورفولوژیک و بیوشیمیایی در دندروگرامی متشکل از شش گروه اصلی جای گرفتند. نتیجهگیری: در این مطالعه ارتباط معنیداری بین تنوع ژنتیکی و منشای جغرافیایی به دست نیامد بنابراین چنین به نظر میآید که عوامل ژنتیکی بیش از عوامل محیطی در خصوصیات بیوشیمیایی نقش دارند.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
گياهان دارویی دریافت: 1382/12/18 | پذیرش: 1383/6/3 | انتشار: 1383/12/28