سال 4، شماره 13 - ( 12-1383 )                   سال 4 شماره 13 صفحات 45-36 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Morteza-Semnani K, Saeedi M, Nozadi Z. Comparison of antioxidant activity of extract of Green tea to commercial antioxidants in 2% hydroquinone cream. J. Med. Plants. 2005; 4 (13) :36-45
URL: http://jmp.ir/article-1-716-fa.html
مرتضی سمنانی کتایون، سعیدی مجید، نوزادی زهرا. مقایسه فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره چای سبز (Green tea) با آنتی‌اکسیدان‌های تجاری در کرم هیدروکینون 2 درصد. فصلنامه گياهان دارویی. 1383; 4 (13) :45-36

URL: http://jmp.ir/article-1-716-fa.html


1- دانشیار گروه شیمی دارویی دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران ، semnani_k@yahoo.co.uk
2- دانشیار گروه فارماسیوتیکس دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران
3- داروساز
چکیده:   (6847 مشاهده)
مقدمه: با توجه به عوارض مختلف گزارش شده از آنتی‌اکسیدان‌های تجاری، در سال‌های اخیر، تحقیقات بر روی دستیابی به آنتی‌اکسیدان‌های سالم تر و موثرتر از منابع طبیعی، متمرکز شده است. هیدروکینون، یک ماده روشن‌کننده است که به سختی پایدار می‌شود و بر اثر اکسیداسیون در معرض هوا به‌ سرعت قهوه‌ای رنگ می‌گردد. هدف: هدف از این مطالعه مقایسه فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره متانولی برگ‌های چای سبز با آنتی‌اکسیدان‌های کرم هیدروکینون 2 درصد بود. روش تحقیق: در این پژوهش، فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره متانولی برگ‌های خشک شده چای سبز در مقایسه با آنتی‌اکسیدان‌های تجاری (سدیم متا‌بی‌سولفیت و بوتیلیتد هیدروکسی تولوئن BHT) در غلظت‌های 1/0، 5/0، 1 و 2 درصد (وزنی/ وزنی) در کرم هیدروکینون 2 درصد بررسی گردید. فراورده‌های حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و عصاره فوق به مدت سه ماه در دمای 5/0± 25 درجه سانتی‌گراد و 5/0 ± 45 درجه سانتی‌گراد و به دور از نور نگهداری شدند. پایداری فیزیکی و درصد هیدروکینون باقیمانده پس از 2 هفته، 1، 2 و 3 ماه بررسی گردید. یافته‌ها: نتایج مطالعه حاکی از تسریع تخریب هیدروکینون با افزایش دما بود. در ماه سوم، در هر دو دمای 25 و 45 درجه سانتی‌گراد، عصاره در تمامی غلظت‌ها فعالیت بیشتری را در مقایسه با آنتی‌اکسیدان‌های تجاری نشان داد (001/0 < p). در ماه سوم، فراورده‌های حاوی عصاره پایداری فیزیکی مناسبی را با مقدار هیدروکینون باقیمانده 70، 75، 77 و81 درصد (به ترتیب افزایش غلظت) در دمای 25 درجه و 50، 54، 58 و 62 درصد در دمای 45 درجه سانتی‌گراد، نشان داد. نتیجه‌گیری: با استفاده از این نتایج می‌توان عصاره چای سبز را با غلظت‌های فوق را به عنوان یک آنتی‌اکسیدان طبیعی موثر برای مواد حساس به اکسیداسیون پیشنهاد نمود.
متن کامل [PDF 163 kb]   (4045 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1382/10/13 | پذیرش: 1383/12/17 | انتشار: 1383/12/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb