Madani H, Asgary S, Naderi G, Talebolhoseini M. Hepatoprotective effect of
Chichorium intybus L. on liver toxicity in rat. J. Med. Plants 2006; 5 (17) :32-38
URL:
http://jmp.ir/article-1-679-fa.html
مدنی حسین، عسگری صدیقه، نادری غلامعلی، طالبالحسینی ملیحه. بررسی اثر حفاظتی عصاره پلی فنلی گیاه کاسنی بر مسمومیت کبدی موش صحرایی. فصلنامه گياهان دارویی. 1384; 5 (17) :32-38
URL: http://jmp.ir/article-1-679-fa.html
1- استادیار، گروه زیست شناسی، دانشگاه اصفهان ، h.madani@sci.ui.ac.ir
2- دانشیار، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان
3- دانشیار، گروه بیوشیمی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان
4- کارشناس ارشد، گروه زیست شناسی، دانشگاه اصفهان
چکیده: (7167 مشاهده)
مقدمه: ترکیبات پلیفنلی گیاهی از جمله فلاونوییدها نقش مهمی در درمان بسیاری از بیماریها دارند. همچنین برخی از این ترکیبات دارای اثرات حفاظت کنندگی بر کبد میباشند. هدف: در این مطالعه اثر حفاظتی عصاره پلیفنلی کاسنی و خارمریم (به عنوان شاهد مثبت) در برابر آسیب اکسیداتیو سلولهای کبدی، ایجاد شده توسط تیواستامید بر روی موش صحرایی مورد بررسی قرار گرفته است. روش بررسی: عصاره با دوز 25 میلیگرم بر کیلوگرم و تیواستامید با دوز 50 میلیگرم بر کیلوگرم به صورت درون صفاقی تزریق شد. میزان فعالیت آمینوترانسفرازهای سرمی SGOT و SGPT، آلکالین فسفاتاز و بیلیروبین برای بررسی عملکرد عصاره در برابر آسیب حاصل از تیواستامید بر روی کبد اندازهگیری شد. یافتهها: کاهش معنیدار میزان فعالیت آمینوترانسفرازها، آلکالین فسفاتاز و بیلیروبین در گروههایی که عصاره خارمریم و کاسنی را همراه با تیواستامید دریافت کرده بودند در مقایسه با گروه تیمار شده با تیواستامید مشاهده گردید (05/0 p<). میزان سدیم، پتاسیم و درصد وزنی کبد در بین گروه های مختلف تفاوت معنیداری نداشتند. نتیجهگیری: نتایج به دست آمده نشاندهنده اثر حفاظتی عصارهها بر سلولهای کبدی میباشد. با توجه به این نکته که ترکیبات فلاونوییدی دارای اثر حفاظتی و آنتیاکسیدانی هستند میتوان اثر حفاظتی عصاره خارمریم و کاسنی را به وجود این ترکیبات نسبت داد.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
فارماكولوژی و سم شناسی دریافت: 1383/2/21 | پذیرش: 1383/9/3 | انتشار: 1384/12/29