سال 5، شماره 17 - ( 12-1384 )                   سال 5 شماره 17 صفحات 32-38 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Madani H, Asgary S, Naderi G, Talebolhoseini M. Hepatoprotective effect of Chichorium intybus L. on liver toxicity in rat. J. Med. Plants. 2006; 5 (17) :32-38
URL: http://jmp.ir/article-1-679-fa.html
مدنی حسین، عسگری صدیقه، نادری غلامعلی، طالب‌الحسینی ملیحه. بررسی اثر حفاظتی عصاره پلی فنلی گیاه کاسنی بر مسمومیت کبدی موش صحرایی. فصلنامه گياهان دارویی. 1384; 5 (17) :32-38

URL: http://jmp.ir/article-1-679-fa.html


1- 1- استادیار، گروه زیست شناسی، دانشگاه اصفهان ، h.madani@sci.ui.ac.ir
2- 2- دانشیار، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان
3- 3- دانشیار، گروه بیوشیمی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و مرکز تحقیقات قلب و عروق اصفهان
4- 4- کارشناس ارشد، گروه زیست شناسی، دانشگاه اصفهان
چکیده:   (4574 مشاهده)
مقدمه: ترکیبات پلی‌فنلی گیاهی از جمله فلاونوییدها نقش مهمی در درمان بسیاری از بیماری‌ها دارند. همچنین برخی از این ترکیبات دارای اثرات حفاظت کنندگی بر کبد می‌باشند. هدف: در این مطالعه اثر حفاظتی عصاره پلی‌فنلی کاسنی و خارمریم (به عنوان شاهد مثبت) در برابر آسیب اکسیداتیو سلول‌های کبدی، ایجاد شده توسط تیواستامید بر روی موش صحرایی مورد بررسی قرار گرفته است. روش بررسی: عصاره با دوز 25 میلی‌گرم بر کیلوگرم و تیواستامید با دوز 50 میلی‌گرم بر کیلوگرم به صورت درون صفاقی تزریق شد. میزان فعالیت آمینوترانسفرازهای سرمی SGOT و SGPT، آلکالین فسفاتاز و بیلی‌روبین برای بررسی عملکرد عصاره در برابر آسیب حاصل از تیواستامید بر روی کبد اندازه‌گیری شد. یافته‌ها: کاهش معنی‌دار میزان فعالیت آمینوترانسفرازها، آلکالین فسفاتاز و بیلی‌روبین در گروه‌هایی که عصاره خارمریم و کاسنی را همراه با تیواستامید دریافت کرده بودند در مقایسه با گروه تیمار شده با تیواستامید مشاهده گردید (05/0 p<). میزان سدیم، پتاسیم و درصد وزنی کبد در بین گروه های مختلف تفاوت معنی‌داری نداشتند. نتیجه‌گیری: نتایج به دست آمده نشان‌دهنده اثر حفاظتی عصاره‌ها بر سلول‌های کبدی می‌باشد. با توجه به این نکته که ترکیبات فلاونوییدی دارای اثر حفاظتی و آنتی‌اکسیدانی هستند می‌توان اثر حفاظتی عصاره خارمریم و کاسنی را به وجود این ترکیبات نسبت داد.
متن کامل [PDF 185 kb]   (1723 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1393/9/16 | پذیرش: 1393/9/16 | انتشار: 1393/9/16

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb