[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 17 - ( 12-1384 ) ::
جلد 1 شماره 17 صفحات 27-31 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره تام سماق (Rhus coriaria L.) بر سویه‌های مختلف پوستی Staphylococcus epidermidis و Corynebacterium xerosis
محمدرضا فاضلی* 1، حسام‌الدین آشتیانی2، محمدمهدی احمدیان عطاری2، حسین جمالی‌فر3، احمد زاهری4
1- دانشيار دانشیار، گروه کنترل دارو و غذا، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، fazelimo@sina.tums.ac.ir
2- دانشجوي داروسازي دانشجوی داروسازی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- كارشناس ارشد کارشناس ارشد، گروه کنترل دارو و غذا، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
4- دانشجوی كارشناسي ارشد دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه میکروب شناسی، دانشگاه آزاد، واحد جهرم
چکیده:   (3468 مشاهده)
مقدمه: سماق یکی از گیاهان بومی ایران است که مصرف آن به عنوان چاشنی و طعم‌دهنده غذا در بین ایرانیان رواج دارد. این تحقیق به منظور بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره تام سماق بر دو گونه باکتری پوستی انجام شده است. روش‌ بررسی: در این تحقیق عصاره هیدرو الکلی پوست میوه سماق (epicarp) ـ تهیه شده از بازار گیاهان دارویی تهران ـ به روش خیساندن با اتانول 80 درصد تهیه شد. حداقل غلظت‌های بازدارنده (MIC) و کشنده (MBC) عصاره سماق بر دو گونه باکتری پوستی Staphylococcus epidermidisو Corynebacterium xerosisدر مقایسه با جنتامایسین با روش سریال دایلوشن مورد بررسی قرار گرفت. باکتری‌های پوستی به کار رفته در این تحقیق ده سویه جدا شده از زیر بغل باکتری C. xerosis‏‏ هفت سویه جدا شده از پوست باکتریS. epidermidis و یک سویه استاندارد باکتری S. epidermidis ATCC12229 بودند. نتایج: نتایج اثر قابل توجه ضدمیکروبی عصاره پوست میوه سماق بر روی باکتری‌های پوستی را نشان می‌دهد. این عصاره بر روی تمام سویه‌ها اثر کشندگی دارد. MIC به دست آمده از این عصاره برای بیشتر سویه‌ها mg/ml 56/1 می‌باشد. بحث: با توجه به اثرات ضدمیکروبی عصاره سماق بر باکتری‌های پوستی و به خصوص اثر باکتری‌کشی آن بر سویه‌های مختلف C. xerosis که از عوامل مهم بوی زیر بغل محسوب می‌شود، شناسایی و خالص‌سازی مواد ضدمیکروبی سماق و کاربرد آنها در فرآورده‌های آنتی‌سپتیک توصیه می‌شود.
واژه‌های کلیدی: ضدمیکروب، سماق، MIC، Corynebacterium xerosis، Staphylococcus epidermidis
متن کامل [PDF 197 kb]   (926 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: كنترل غذا و دارو
دریافت: ۱۳۹۳/۹/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۳/۹/۱۶ | انتشار: ۱۳۹۳/۹/۱۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fazeli M, Ashtiani H, Ahmadian attari M, Jamalifar H, Zaheri A. Antimicrobial effect of Rhus coriaria L. (sumac) total extract on skin isolates Staphylococcus epidermidis and Corynebacterium xerosis. JMP. 2006; 1 (17) :27-31
URL: http://jmp.ir/article-1-678-fa.html

فاضلی محمدرضا، آشتیانی حسام‌الدین، احمدیان عطاری محمدمهدی، جمالی‌فر حسین، زاهری احمد. بررسی اثرات ضدمیکروبی عصاره تام سماق (Rhus coriaria L.) بر سویه‌های مختلف پوستی Staphylococcus epidermidis و Corynebacterium xerosis. فصلنامه گياهان دارويي. 1384; 1 (17) :27-31

URL: http://jmp.ir/article-1-678-fa.html



دوره 1، شماره 17 - ( 12-1384 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3709