[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 41 و S8 - ( ويژه نامه شماره 8 1390 ) ::
جلد 1 شماره 41 و S8 صفحات 166-176 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ویسکوزیته عصاره گیاهان دارویی سنتی کاهنده قندخون و ارتباط آن با انتشار گلوکز در In vitro
فریبا اصغرپور1، مهدی پورامیر* 2، علی‌اکبر مقدم‌نیا3
1- گروه علوم آزمایشگاهی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل
2- استاد گروه بیوشیمی بالینی، مرکز تحقیقات بیولوژی سلولی -مولکولی و گروه بیوشیمی -بیوفیزیک دانشگاه علوم پزشکی بابل ، pouramir@yahoo.com
3- گروه فیزیولوژی - فارماکولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بابل
چکیده:   (4695 مشاهده)

  مقدمه: در بیماری دیابت از داروهای شیمیایی و نیز داروهای گیاهی برای کاهش قند خون استفاده می‌شود. یکی از مکانیزم‌های کاهش قند خون ممانعت از جذب گوارشی گلوکز می‌باشد. ویسکوزیته مواد غذایی می‌تواند در کاهش جذب گوارشی گلوکز نقش داشته باشند.

  هدف: هدف از این تحقیق بررسی ویسکوزیته تعدادی از گیاهان کاهنده قند خون و اثر آنها بر انتشار گلوکز از غشاء دیالیز در
in vitro بود.

  روش بررسی: پس از تائید یازده گیاه سنتی کاهنده گلوکز خون، عصاره آبی آنها تهیه شد. ویسکوزیته عصاره‌های گیاهی توسط ویسکومتر اندازه‌گیری شد. چهار غلظت متفاوت از عصاره گیاهان درون کیسه دیالیز دارای D - گلوکز‌ M 22/0 ‌اضافه شد. ‌کیسه دیالیز فاقد عصاره و دارای D - گلوکز M 22/0 به عنوان کنترل درنظر گرفته شد و در دمای آزمایشگاه غلظت گلوکز مایع خارج کیسه دیالیز در فواصل زمانی 2 ساعت به مدت 24 ساعت با استفاده از روش گلوکز اکسیداز اندازه‌گیری شد. مساحت زیر منحنی (AUC) با به کارگیری قانون ذوزنقه‌ای محاسبه شد.

  نتایج : بیشترین ویسکوزیته مربوط به غلظت 50 گرم بر لیتر عدس تلخ (64/1) و تلکا (46/1) میلی‌پاسکال ثانیه بود. بالاترین میزان بازداری خروج گلوکز از لوله‌های دیالیز مربوط به عصاره‌های 50 گرم بر لیتر اکالیپتوس گلوبوز ‌(82 درصد) بود. با کاهش غلظت عصاره، میزان بازداری گلوکز کاهش یافت ولی با کمترین غلظت هر عصاره نیز، خروج گلوکز از کیسه دیالیز نسبت به کنترل کمتر بود.

نتیجه‌گیری : عصاره‌های گیاهی کاهنده گلوکز خون، انتشار گلوکز را در مدل آزمایشگاهی کاهش داد.‌ به نظر می‌رسد ویسکوزیته در میزان بازداری گلوکز مؤثر باشد ولی این در مورد اکالیپتوس گلوبوز مشاهده نشد که احتمالاً علت دیگری در این مورد نقش دارد.
واژه‌های کلیدی: دیابت، عصاره‌های گیاهی، دیالیز، انتشار گلوکز، ویسکوزیته
متن کامل [PDF 541 kb]   (1132 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوشيمي (باليني - انساني)
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۲۷ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۲۷ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۲۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Asgharpour F, Pouramir M, Moghadamnia A. Evaluation of Viscosity of Traditional Medicinal Antihyperglycemic Plant Extracts and Relationship with Glucose Diffusion In vitro. JMP. 2012; 1 (41) :166-176
URL: http://jmp.ir/article-1-488-fa.html

اصغرپور فریبا، پورامیر مهدی، مقدم‌نیا علی‌اکبر. بررسی ویسکوزیته عصاره گیاهان دارویی سنتی کاهنده قندخون و ارتباط آن با انتشار گلوکز در In vitro. فصلنامه گياهان دارويي. 1390; 1 (41) :166-176

URL: http://jmp.ir/article-1-488-fa.html



دوره 1، شماره 41 و S8 - ( ويژه نامه شماره 8 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3742