[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 30 - ( 3-1388 ) ::
جلد 2 شماره 30 صفحات 152-156 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثرات عصاره و اسانس آویشن باغی Thymus vulgaris))، آویشن شیرازی Zataria multiflora)) و میخک (Eugenia caryophilata)بر روی سلول‌های Vero, Hela, Hep2 در محیط کشت سلولی با روش MTT
ناهید رحیمی فرد1، سعیدرضا پاکزاد2، شهرام شعیبی2، محمدحسین هدایتی3، هما حاجی‌مهدی‌پور2، وحیده مطهری‌نیا4، لیلا مهرافشان4، آیدا جوادی4، مرتضی پیرعلی همدانی* 5
1- دانشیار، دانشیار، اداره کل آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو و مرکز تحقیقات آزمایشگاهی غذا و دارو- وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی
2- استادیار اداره کل آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو وزارت بهداشت و درمان استادیار اداره کل آزمایشگاه های کنترل غذا و دارو وزارت بهداشت و درمان
3- مربی واحد کنترل کیفیت مربی واحد کنترل کیفیت انیستیتو پاستور
4- دکتری داروسازی دکتری داروسازی واحد علوم دارویی دانشگاه آزاد اسلامی
5- دانشیار دانشیار مرکز تحقیقات گیاهان دارویی ، دانشکده داروسازی ، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، piralihm@tums.ac.ir
چکیده:   (3020 مشاهده)
مقدمه: با افزایش کاربرد اسانس‌ها و عصاره‌ها در فرآورده‌های غذایی، دارویی مختلف به همان نسبت می‌بایستی تاثیر کاربرد وسیع آنها از نظر سلامت نیز ارزیابی شود. هدف: کاربرد نگهدارنده‌های صنعتی و شیمیایی در فرآورده‌های غذایی، دارویی و محصولات آرایشی و بهداشتی رو به افزایش است. به دلیل اثرات جانبی و موتازنی این ترکیبات و مطالعه در مورد مواد طبیعی که قابلیت جایگزین شدن با نگهدارنده‌های شیمیایی را داشته باشند ضروری به نظر می‌رسد. در این مطالعه درصد viability سلول‌های Vero, hep2 ,Hela در مواجه با رقت‌های انتخابی از عصاره و اسانس آویشن باغی و شیرازی و میخک در زمان‌های 24، 48 و 72 ساعت و با روش MTT تعیین و مقایسه شده است. عصاره‌ها با روش پر کولاسیون و به کار بردن متانول به عنوان حلال و اسانس‌ها با دستگاه کلونجر تهیه شدند. عصاره‌ها سانتریفیوژ شده و سریال رقتی از عصاره و اسانس با غلظت‌های 1875/0، 375/0، 75/0، 5/1، 3، 6، 12 و 24 ppm تهیه و سپس با رده‌های سلولی Vero, Hela, hep2 در محیط کشت مجاور شدند. نتایج: تمام اسانس‌ها و عصاره‌های مورد بررسی در غلظت‌های خاصی اثر سایتوپاتولوژیک بر روی هر سه رده سلولی نشان دادند. مقادیر این غلظت‌ها از حداقل 04/0 تا حداکثر 3 میکروگرم در میلی‌لیتر را شامل می‌شد. نتیجه‌گیری: از نتایج این تحقیق پیشنهاد می‌شود که در کاربرد اسانس‌ها در فرآورده‌های غذایی، دارویی و محصولات آرایشی و بهداشتی توجه به ایمنی اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.
واژه‌های کلیدی: اثرات سایتوپاتولوژیک، آویشن باغی، آویشن شیرازی، میخک، رده‌های سلولی Vero، Hela، hep2، روشMTT
متن کامل [PDF 1145 kb]   (1065 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: فارماكوگنوزي
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۱۰ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۱۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahimifard N, Pakzad S, Shoeibi S, Hedayati M, Hajimehdipour H, Motaharinia V, et al . Effects of Essential oil and Extract of Thymus vulgaris, Zataria multiflora and Eugenia caryophilata on Vero, Hela, HepII cell lines by MTT Assay. JMP. 2009; 2 (30) :152-156
URL: http://jmp.ir/article-1-376-fa.html

رحیمی فرد ناهید، پاکزاد سعیدرضا، شعیبی شهرام، هدایتی محمدحسین، حاجی‌مهدی‌پور هما، مطهری‌نیا وحیده، و همکاران.. بررسی اثرات عصاره و اسانس آویشن باغی Thymus vulgaris))، آویشن شیرازی Zataria multiflora)) و میخک (Eugenia caryophilata)بر روی سلول‌های Vero, Hela, Hep2 در محیط کشت سلولی با روش MTT. فصلنامه گياهان دارويي. 1388; 2 (30) :152-156

URL: http://jmp.ir/article-1-376-fa.html



دوره 2، شماره 30 - ( 3-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3709