[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 30 - ( 3-1388 ) ::
جلد 2 شماره 30 صفحات 92-97 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی ‌اثر عصاره ‌الکلی‌ گیاه‌ ‌رازک (Humulus lupulus) بر تعدادی باکتری‌های ‌گرم منفی‌ و باکتری‌های گرم مثبت
روحا کسری کرمانشاهی* 1، بهرام نصر اصفهانی2، احمدعلی پوربابایی3، غلامرضا اصغری4، ژاله اسمی سرکانی5
1- استاد، گروه زیست‌شناسی (میکروبیولوژی)، دانشکده علوم، دانشگاه الزهرا، تهران ، rkasra@yahoo.com
2- استادیار، گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان
3- استادیار، گروه میکروبیولوژی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم
4- استادیار، مرکز تحقیقات علوم دارویی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان
5- کارشناس ارشد، گروه میکروبیولوژی دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم، قم
چکیده:   (3327 مشاهده)
مقدمه: از جمله معضلات شایع در دنیای پزشکی، مسأله مقاومت باکتری‌ها در برابر آنتی‌بیوتیک‌ها بوده، بنابراین یافتن ترکیبات ضد‌میکربی جدید با کم‌ترین اثرات جانبی امری لازم و ضروری می‌باشد. با توجه به وجود ترکیبات بیولوژیکی فعال در گیاه رازک Humulus lupulus و استفاده‌هایی که از این گیاه در طب سنتی به ‌عمل می‌آمد، به نظر می‌رسد که این گیاه دارای قابلیت ضد‌باکتریایی قابل ملاحظه‌ای باشد. هدف: هدف از این مطالعه، بررسی اثر ضد‌باکتری عصاره الکلی گل این گیاه بر روی چهار سویه مرجع از استافیلوکوکوس‌اورئوس (1112PTCC)، اشریشیا‌کلی (1276 PTCC)، سودوموناس‌آئروژینوزا (1430 PTCC)، باسیلوس‌ سوبتیلیس (1023 PTCC)، می‌باشد. روش بررسی: این مطالعه به صورت in vitro طراحی شد و اتانل 96 درجه به‌ عنوان حلال در عصاره‌گیری پودر گیاه رازک استفاده شد. خاصیت ضدباکتری عصاره الکلی این گیاه ابتدا به روش چاهک پلیت در محیط مولرهینتون آگار بررسی شد و حداقل غلظت مهار کننده و حداقل غلظت کشنده2با استفاده از درصد‌ غلظت‌های مختلف عصاره تعیین شد. پایداری خاصیت ضدباکتری عصاره نیز مورد بررسی قرار گرفت. نتایج: غلظت‌های معینی از این عصاره دارای اثر ضدمیکروبی قابل توجهی روی باکتری‌ها بودند. تاثیر عصاره‌ها با کم شدن غلظت آن‌ها کم می‌شود. عصاره رازک در تمامی غلظت‌ها به ‌خصوص غلظت 1000 و 500 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر به ‌طور معنی‌داری اثر مهاری روی رشد باکتری‌های‌گرم مثبت (استافیلوکوکوس‌اورئوس و‌باسیلوس سوبتیلیس) داشتند که در این میان غلظت 125 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر در مورد باکتری باسیلوس سوبتیلیس و غلظت 5/62 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر در مورد باکتری استافیلوکوکوس اورئوس دارای هر دو اثر مهاری و کشندگی بود. نتیجه‌گیری: علی‌رغم تاثیر برخی از غلظت‌های عصاره الکلی این گیاه بر باکتری‌ها، برای معرفی آن به عنوان جایگزین داروهای ضدمیکروبی، به بررسی‌های وسیع‌تری نیاز است.
واژه‌های کلیدی: عصاره الکلی، رازک، استافیلوکوکوس‌اورئوس، آنتی‌باکتریال
متن کامل [PDF 153 kb]   (1046 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: زيست شناسي
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۱۰ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۱۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kasra Kermanshahi R, Nasr Esfahani B, Pour babaie A, Asghari G, Esmi Serkani J. The Study of Antibacterial Effect of Humulus lupulus on some of Gram Positive & Gram Negative Bacteria. JMP. 2009; 2 (30) :92-97
URL: http://jmp.ir/article-1-369-fa.html

کسری کرمانشاهی روحا، نصر اصفهانی بهرام، پوربابایی احمدعلی، اصغری غلامرضا، اسمی سرکانی ژاله. بررسی ‌اثر عصاره ‌الکلی‌ گیاه‌ ‌رازک (Humulus lupulus) بر تعدادی باکتری‌های ‌گرم منفی‌ و باکتری‌های گرم مثبت. فصلنامه گياهان دارويي. 1388; 2 (30) :92-97

URL: http://jmp.ir/article-1-369-fa.html



دوره 2، شماره 30 - ( 3-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3795