[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 30 - ( 3-1388 ) ::
جلد 2 شماره 30 صفحات 44-53 برگشت به فهرست نسخه ها
تهیه میکروامولسیون روغن تخم کدوی کاغذی (Cucurbita pepo) به عنوان یک حامل دارورسانی خوراکی
مهرداد قهرائی1، پریسا خدیوپارسی* 2، بابک کفاشی3، عبدالله ممجد4، جابر بابایی5
1- دانشجوي کارشناسی ارشد مهندسی داروسازی، دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی داروسازی، دانشکده مهندسی شیمی، پردیس دانشکده‌های فنی، دانشگاه تهران، تهران
2- استادیار، استادیار، دانشکده مهندسی شیمی، پردیس دانشکده‌‌های فنی، دانشگاه تهران، تهران ، kparsi@ut.ac.ir
3- دانشیار، دانشیار، دانشکده مهندسی شیمی، پردیس دانشکده‌های فنی، دانشگاه تهران، تهران
4- دکترای تخصصی داروسازی صنعتی، دکترای تخصصی داروسازی صنعتی، شرکت تحقیقاتی- دارویی سها 2
5- کارشناس شیمی، کارشناس شیمی، جهاددانشگاهی دانشکده فنی، دانشگاه تهران، تهران
چکیده:   (3262 مشاهده)
مقدمه: استفاده از میکروامولسیون، جهت دارورسانی خوراکی داروهای کم محلول در آب، یکی از شیوه‌های نوین دارورسانی است. به کاربردن روغن گیاهان دارویی در این سامانه، محلولی با خواص درمانی جهت حمل داروهای چربی دوست به دست می‌دهد. روغن تخم کدوی کاغذی Cucurbita pepo یکی از روغن‌های گیاهی است که خواص درمانی فراوانی برای آن از جمله درمان بیماری‌های پروستات، مانند بزرگی خوش‌خیم پروستات آمده است. جذب خوراکی این روغن در بدن مانند سایر روغن‌ها مناسب و قابل توجه است. هدف: تهیه میکروامولسیون از روغن تخم کدوی کاغذی جهت دارورسانی خوراکی. روش بررسی: انتخاب مواد فعال و کمک فعال سطحی براساس ساختار اجزای تشکیل دهنده روغن تخم کدو و فرموله کردن این مواد با روش‌های مختلف، در شرایط متفاوت و سپس بررسی تکرارپذیری و پایداری ظاهری نمونه‌ها و در نهایت سنجش اندازه ذرات محصول نتایج: الکل‌های خطی کوتاه زنجیره، مواد کمک فعال سطحی مناسبی برای این پژوهش نمی‌باشد. از بین مواد فعال سطحی، ماده پلی سوربات 80 به همراه ماده کمک فعال سطحی شکر بهترین نتیجه را می‌دهد. افزایش بسپار (پلیمر) تاثیری در پایداری میکرو‌امولسیون ندارد. از سویی در مقیاس آزمایشگاهی دور همزن نیز تاثیری ندارد. بهتر است که تهیه میکروامولسیون در دمای محیط انجام شود. نتیجه‌گیری: با استفاده از ماده فعال سطحی پلی سوربات80 (توئین 80) و با استفاده از شکر به عنوان کمک فعال سطحی می‌توان از روغن تخم کدوی کاغذی، میکروامولسیون 5 - 10 درصد روغن در آب تهیه نمود.
واژه‌های کلیدی: میکروامولسیون، روغن تخم کدو، دارورسانی خوراکی
متن کامل [PDF 221 kb]   (1003 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: شيمي
دریافت: ۱۳۹۳/۸/۱۰ | پذیرش: ۱۳۹۳/۸/۱۰ | انتشار: ۱۳۹۳/۸/۱۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghahrae M, Khadiv- Parsi P, Kaffashi B, Momajjed A, Babaee J. Microemulsion Preparation from Pumpkin Seed Oil (Cucurbita pepo) as an Oral Drug Carrier. JMP. 2009; 2 (30) :44-53
URL: http://jmp.ir/article-1-364-fa.html

قهرائی مهرداد، خدیوپارسی پریسا، کفاشی بابک، ممجد عبدالله، بابایی جابر. تهیه میکروامولسیون روغن تخم کدوی کاغذی (Cucurbita pepo) به عنوان یک حامل دارورسانی خوراکی. فصلنامه گياهان دارويي. 1388; 2 (30) :44-53

URL: http://jmp.ir/article-1-364-fa.html



دوره 2، شماره 30 - ( 3-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3708