Sadeghi E, Akhondzadeh Basti A, Misaghi A, Zahraii Salehi T, Bohlouli Osgoii S. Evaluation of effects of
Cuminum cyminum and Probiotic on
Staphylococcus aureus in Feta Cheese. J. Med. Plants 2010; 9 (34) :131-141
URL:
http://jmp.ir/article-1-294-fa.html
صادقی احسان، آخوندزاده بستی افشین، میثاقی علی، زهراییصالحی تقی، بهلولی اسگویی سمیه. ارزیابی آثار اسانس زیره سبز وپروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر رشد استافیلوکوک اورئوس در پنیر سفید ایرانی. فصلنامه گياهان دارویی. 1389; 9 (34) :131-141
URL: http://jmp.ir/article-1-294-fa.html
1- گروه بهداشت و کترل مواد غذایی، دانشگاه تهران
2- گروه بهداشت وکنترل موادغذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران ، aakhond@ut.ac.ir
3- گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
4- گروه میکروبشناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
5- گروه دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
چکیده: (10247 مشاهده)
مقدمه: گیاه زیره سبز از گیاهان دارویی در طب سنتی ایران بوده و بررسی اثر ضدمیکروبی آن در زمینه مواد غذایی بر روی باکتریهای بیماریزای مهمی که از عوامل مسمومیتهای غذایی رایج هستند، لازم و ضروری به نظر میرسد. از سوی دیگر آثار سودمند پروبیوتیکها بر بدن امروزه یکی از مباحث مهم دنیای علم تلقی میشود و ما بر آن شدیم تا آثار توام وتک تک پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسید وفیلوس و اسانس زیره سبز را بر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در پنیر سفید ایرانی بررسی کنیم. هدف: هدف این بررسی ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس زیره سبز و پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در پنیر سفید ایرانی بود. روش بررسی: اسانس گیاه زیره سبز به روش تقطیر با بخار آب استخراج و ترکیب آن با دستگاه گاز کروماتوگرافی طیف سنج جرمی GC/MS تعیین شد. تاثیر غلظتهای مختلف اسانس مذکور بر باکتری موردنظر که به شیر پنیر افزوده شده بود از طریق سنجش میزان رشد باکتری در محیط کشت اختصاصی در آزمایشگاه و در پنیر سفید ایرانی صورت پذیرفت. نتایج: نتایج نشان داد که تکتک حالات کاملاً معنیدار بودند، اسانس به تنهایی و پروبیوتیک به تنهایی نسبت به شاهد اثر معنیدار داشتند، اثر سینرژیستی بین حالتهای مختلف اسانس وپروبیوتیک نیز نسبت به شاهد معنیدار بود، اثر سینرژیستی نسبت به همهی حالات مختلف اسانس و پروبیوتیک معنیدار بود و اسانس مذکور در دو غلظت 03/0 و 015/0 درصد به ترتیب از بالاترین تاثیر بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس برخوردار بوده و در ترکیب با استارتر پنیر و پروبیوتیک به میزان هر کدام 5/0 درصد به طور معنیداری از رسیدن شمار این باکتری به دز مسمومیتزای خود در فراورده غذایی مورد بررسی جلوگیری کردند. نتیجهگیری: تاثیر ضدمیکروبی اسانس زیره سبز در غلظت 03/0 درصد بالاتر از مقادیر پایینتر آن بود و با توجه به گروههای شاهد برای حصول این تاثیر مهاری به اثر سینرژیک آن در کنارپروبیوتیک و استاترهای پنیر نیاز است.
نوع مطالعه:
پژوهشی |
موضوع مقاله:
گياهان دارویی دریافت: 1388/3/23 | پذیرش: 1388/6/17 | انتشار: 1389/3/29