[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 34 - ( 3-1389 ) ::
جلد 2 شماره 34 صفحات 131-141 برگشت به فهرست نسخه ها
ارزیابی آثار اسانس زیره سبز وپروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر رشد استافیلوکوک اورئوس در پنیر سفید ایرانی
احسان صادقی1، افشین آخوندزاده بستی 2، علی میثاقی3، تقی زهرایی‌صالحی4، سمیه بهلولی اسگویی5
1- دستيار تخصصي، گروه بهداشت و کترل مواد غذایی، دانشگاه تهران
2- استاد، گروه بهداشت وکنترل موادغذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران ، aakhond@ut.ac.ir
3- استادیار، گروه بهداشت و کنترل مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
4- استاد، گروه میکروب‌شناسی، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران
5- دستیار، گروه دامپزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
چکیده:   (4360 مشاهده)
مقدمه: گیاه زیره سبز از گیاهان دارویی در طب سنتی ایران بوده و بررسی اثر ضدمیکروبی آن در زمینه مواد غذایی بر روی باکتری‌های بیماری‌زای مهمی که از عوامل مسمومیت‌های غذایی رایج هستند، لازم و ضروری به نظر می‌رسد. از سوی دیگر آثار سودمند پروبیوتیک‌ها بر بدن امروزه یکی از مباحث مهم دنیای علم تلقی می‌شود و ما بر آن شدیم تا آثار توام وتک تک پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسید وفیلوس و اسانس زیره سبز را بر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در پنیر سفید ایرانی بررسی کنیم. هدف: هدف این بررسی ارزیابی اثر ضدمیکروبی اسانس زیره سبز و پروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر باکتری استافیلوکوکوس اورئوس در پنیر سفید ایرانی بود. روش بررسی: اسانس گیاه زیره سبز به روش تقطیر با بخار آب استخراج و ترکیب آن با دستگاه گاز کروماتوگرافی طیف سنج جرمی GC/MS تعیین شد. تاثیر غلظت‌های مختلف اسانس مذکور بر باکتری موردنظر که به شیر پنیر افزوده شده بود از طریق سنجش میزان رشد باکتری در محیط کشت اختصاصی در آزمایشگاه و در پنیر سفید ایرانی صورت پذیرفت. نتایج: نتایج نشان داد که تک‌تک حالات کاملاً معنی‌دار بودند، اسانس به تنهایی و پروبیوتیک به تنهایی نسبت به شاهد اثر معنی‌دار داشتند، اثر سینرژیستی بین حالت‌های مختلف اسانس وپروبیوتیک‌ نیز نسبت به شاهد معنی‌دار بود، اثر سینرژیستی نسبت به همه‌ی حالات مختلف اسانس و پروبیوتیک معنی‌دار بود و اسانس مذکور در دو غلظت 03/0 و 015/0 درصد به ترتیب از بالاترین تاثیر بر رشد استافیلوکوکوس اورئوس برخوردار بوده و در ترکیب با استارتر پنیر و پروبیوتیک به میزان هر کدام 5/0 درصد به طور معنی‌داری از رسیدن شمار این باکتری به دز مسمومیت‌زای خود در فراورده غذایی مورد بررسی جلوگیری کردند. نتیجه‌گیری: تاثیر ضدمیکروبی اسانس زیره سبز در غلظت 03/0 درصد بالاتر از مقادیر پایین‌تر آن بود و با توجه به گروه‌های شاهد برای حصول این تاثیر مهاری به اثر سینرژیک آن در کنارپروبیوتیک و استاترهای پنیر نیاز است.
واژه‌های کلیدی: زیره سبز، پروبیوتیک، استافیلوکوکوس اورئوس، پنیر
متن کامل [PDF 208 kb]   (898 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: صنايع غذايي (ميكروبي)
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۳۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sadeghi E, Akhondzadeh Basti A, Misaghi A, Zahraii Salehi T, Bohlouli Osgoii S. Evaluation of effects of Cuminum cyminum and Probiotic on Staphylococcus aureus in Feta Cheese. JMP. 2010; 2 (34) :131-141
URL: http://jmp.ir/article-1-294-fa.html

صادقی احسان، آخوندزاده بستی افشین، میثاقی علی، زهرایی‌صالحی تقی، بهلولی اسگویی سمیه. ارزیابی آثار اسانس زیره سبز وپروبیوتیک لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس بر رشد استافیلوکوک اورئوس در پنیر سفید ایرانی. فصلنامه گياهان دارويي. 1389; 2 (34) :131-141

URL: http://jmp.ir/article-1-294-fa.html



دوره 2، شماره 34 - ( 3-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3638