[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 2، شماره 34 - ( 3-1389 ) ::
جلد 2 شماره 34 صفحات 90-94 برگشت به فهرست نسخه ها
تعیین مقدار 4 – هیدروکسی ایزولوسین در دانه شنبلیله تیمار شده و تیمار نشده با استفاده از GC
محمدرضا حائری1، محمدرضا شمس‌اردکانی* 2، محمد رهبانی3، محمد ایزددوست4، مهناز خانوی4
1- استادیار، گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی قم
2- دانشیار، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، shams@tums.ac.ir
3- استاد، گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
4- استادیار، گروه فارماکوگنوزی، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (2629 مشاهده)
مقدمه: گزارش‌هایی مبنی بر خصوصیات آنتی‌دیابتیک ترکیب 4 – هیدروکسی ایزولوسین وجود دارد، اما به هرحال معرفی این ترکیب به عنوان داروی جدید نیازمند اثبات کامل اثرات مفید آن در درمان بیماری دیابت و همچنین یافتن روش‌های مناسب تهیه مقدار کافی از آن می‌باشد تا انجام مطالعات in vivo امکان‌پذیر شود. هدف: این پژوهش به منظور جداسازی 4 – هیدروکسی ایزولوسین از دانه شنبلیله و مقایسه مقادیر آن در دانه‌هایی که در نقاط مختلف ایران کشت شده بود، انجام شد. به علاوه اثر جوانه‌زدن دانه و یا اضافه کردن ایزولوسین (پیش‌ساز 4 – هیدروکسی ایزولوسین) به دانه در هنگام آبیاری بر مقدار تحصیل 4 – هیدروکسی ایزولوسین نیز از اهداف دیگر این مطالعه بود. روش بررسی: 4 – هیدروکسی ایزولوسین با عبور عصاره آمینواسیدی دانه‌های شنبلیله از ستون‌های تعویض یونی و سلیکا ژل و سپس کریستاله کردن با متانول جداسازی شد. از دستگاهGC برای مقایسه محتوای 4– هیدروکسی ایزولوسین در عصاره دانه‌های گرفته شده از مناطق مختلف، عصاره دانه‌های جوانه زده و دانه‌های آبیاری شده با ایزولوسین استفاده شد. نتایج: دانه‌های مربوط به شمال شرقی ایران دارای مقادیر زیادی از این ماده است، به علاوه جوانه زدن دانه گیاه منجر به افزایش 2 برابری و اضافه کردن ایزولوسین منجر به افزایش 6 برابری در مقدار 4 – هیدروکسی ایزولوسین تولیدی می‌شود. نتیجه‌گیری: یک روش ساده برای افزایش تحصیل 4 – هیدروکسی ایزولوسین تا حدود 6 برابر، استفاده از دانه‌های جوانه زده شنبلیله است که با ایزولوسین تیمار شده‌اند.
واژه‌های کلیدی: 4 – هیدروکسی ایزولوسین، شنبلیله، GC
متن کامل [PDF 206 kb]   (1261 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: بيوشيمي (باليني - انساني)
دریافت: ۱۳۹۳/۷/۲۹ | پذیرش: ۱۳۹۳/۷/۲۹ | انتشار: ۱۳۹۳/۷/۲۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Haeri M, Shams-Ardakani M, Rahbani M, Izaddust M, Khanavi M. Quantification of 4-hydroxyisoleucine content in treated and untreated Fenugreek seeds using GC. JMP. 2010; 2 (34) :90-94
URL: http://jmp.ir/article-1-288-fa.html

حائری محمدرضا، شمس‌اردکانی محمدرضا، رهبانی محمد، ایزددوست محمد، خانوی مهناز. تعیین مقدار 4 – هیدروکسی ایزولوسین در دانه شنبلیله تیمار شده و تیمار نشده با استفاده از GC. فصلنامه گياهان دارويي. 1389; 2 (34) :90-94

URL: http://jmp.ir/article-1-288-fa.html



دوره 2، شماره 34 - ( 3-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی Journal of Medicinal Plants
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3742