سال 18، شماره 72 و S12 - ( Supplement 12 1398 )                   سال 18 شماره 72 و S12 صفحات 120-110 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezvani Aghdam A, Naghdi Badi H, Abdossi V, Hajiaghaee R, Hosseini S E. Changes in the Essential Oil Content and Composition of Lippia citriodora under Vacuum Oven-drying and Pre-drying Operation. J. Med. Plants 2019; 18 (72) :110-120
URL: http://jmp.ir/article-1-2585-fa.html
رضوانی اقدم علی، نقدی‌بادی حسنعلی، عبدوسی وحید، حاجی‌آقایی رضا، حسینی سید ابراهیم. تغییرات محتوی و ترکیبات اسانس گیاه دارویی به‌لیمو (Lippia citriodora (Palau) Kunth) تحت تأثیر خشک کردن با آون خلاء و عملیات پیش خشک کردن. فصلنامه گياهان دارویی. 1398; 18 (72) :110-120

URL: http://jmp.ir/article-1-2585-fa.html


1- گروه باغبانی، دانشکده کشاورزی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران ، Naghdibadi@yahoo.com
3- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی، کرج، ایران
4- گروه صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
چکیده:   (3108 مشاهده)
مقدمه: عملیات پیش خشک و روش‌های خشک کردن تاثیر قابل توجهی بر میزان و ترکیبات اسانس گیاهان دارویی دارند.
هدف: تأثیر عملیات پیش خشک و خشک کردن با خلاء بر میزان و ترکیبات اسانس گیاه به‌لیمو در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفت.
روش بررسی: این تحقیق به صورت یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار انجام شد. دو فاکتور مورد مطالعه عبارت بودند از (1) عملیات پیش خشک کردن در دو سطح (انجام عملیات پیش خشک و عدم انجام آن) و همچنین (2) روش خشک کردن در 5 سطح شامل شاهد (نمونه خشک نشده)، خشک کردن در سایه و آون خلاء در 3 دمای 35، 45 و 55 درجه سانتی‌گراد با فشار اتمسفری 5/0 بار. در این تحقیق، مقدار رنگیزه‌های گیاهی، میزان اسانس و ترکیبات تشکیل‌دهنده اسانس مورد سنجش قرار گرفتند.
نتایج: نتایج نشان داد که بیشترین مقدار کلروفیل مربوط به تیمار آون خلاء با دمای 55 درجه سانتی‌گراد با عملیات پیش خشک کردن می‌باشد، در حالی که بیشترین مقدار اسانس حاصل خشک کردن در دمای 45 درجه سانتی‌گراد بدون عملیات پیش‌خشک می‌باشد. بیشترین میزان مونوترپن‌های هیدروکربنی و مونوترپن‌های اکسیژن‌دار و ژرانیال در خشک کردن با دمای 55 درجه سانتی‌گراد حاصل شد ولی بیشترین میزان سزکوئی‌ترپن‌های هیدروکربنی و سزکوئی‌ترپن‌های اکسیژن‌دار و نرال در دمای پایین‌تر خشک کردن مشاهده شد.
نتیجه‌گیری: به طور کلی نتایج نشان داد که خشک کردن برگ گیاه به‌لیمو با آون خلاء در دمای 45 درجه سانتی‌گراد بهترین روش خشک کردن برای حصول حداکثر میزان اسانس و ترکبیات مؤثره می‌باشد.
واژه‌های کلیدی: اسانس، به‌لیمو، خشک کردن، ژرانیال، نرال
متن کامل [PDF 475 kb]   (1312 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: كشاورزی و اتنوبوتانی
دریافت: 1398/4/18 | پذیرش: 1398/7/3 | انتشار: 1398/12/17

فهرست منابع
1. Bahramsoltani R, Rostamiasrabadi P, Shahpiri Z, Marques AM, Rahimi R and Farzaei MH. Aloysia citrodora Palau (Lemon verbena): A review of phytochemistry and pharmacology. J. Ethnopharmacol. 2018; 222: 34-51. [DOI:10.1016/j.jep.2018.04.021]
2. Hanson A, Joubert E, De Beer, Dalene M, Witthuhn CJ. and Corli R. Phenylethanoid glycosides as major antioxidants in Lippia multiflora herbal infusion and their stability during steam pasteurisation of plant material. Food Chem. 2011; 127 (2): 581-588. [DOI:10.1016/j.foodchem.2011.01.044]
3. Soodmand-Moghadam S, Sharifi M and Zareiforoush H. Investigationof fuel consumption and essential oil content in drying process of lemon verbena leaves using a continuous flow dryer equipped with a solar pre-heating system. J. Cleaner Prod. 2019; 233: 1133-1145. [DOI:10.1016/j.jclepro.2019.06.083]
4. Dehghani Mashkani MR, Naghdi Badi HA, Larijani K, Mehrafarin A. Changes in the amount and composition of Thymus daenensis Celak. Under the influence of pretreatment and different storage conditions. J. Med. Plants 2018; 64 (4): 49-65.
5. Argyropoulos D and Muller J. Changes of essential oil content and composition during convective drying of lemon balm (Melissa officinalis L.). Ind. Crop. Prod. 2014; 52: 118-124. [DOI:10.1016/j.indcrop.2013.10.020]
6. Scaman CH, Durance TD, Drummond L and Sun D-W. Combined Microwave Vacuum Drying. In: Sun DW, editor. Emerging Technologies for Food Processing. San Diego: Academic Press. 2014, pp: 427-445. [DOI:10.1016/B978-0-12-411479-1.00023-1]
7. Argyropoulos D and Muller J. Effect of convective-, vacuum- and freeze drying on sorption behaviour and bioactive compounds of lemon balm (Melissa officinalis L.). J. Appl. Res. Med. Aromat. Plants. 2014; 1 (2): 59-69. [DOI:10.1016/j.jarmap.2014.06.001]
8. Uribe E, Marín D, Vega-Galvez A, Quispe-Fuentes I and Rodríguez A. Assessment of vacuum-dried peppermint (Mentha piperita L.) as a source of natural antioxidants. Food Chem. 2016; 190: 559-565. [DOI:10.1016/j.foodchem.2015.05.108]
9. Calin-Sanchez A, Figiel A, Lech K, Szumny A, Martinez TJ and Carbonell-Barrachina AA. Dying methods affect the aroma of Origanum majorana L. analyzed by GC-MS and descriptive sensory analysis. Ind. Crop. Prod. 2015; 74: 218-227. [DOI:10.1016/j.indcrop.2015.04.067]
10. Dehghani Mashkani MR, Larijani K, Mehrafarin A and Naghdi Badi H. Changes in the essential oil content and composition of Thymus daenensis Celak. under different drying methods. Ind. Crop. Prod. 2018; 112: 389-395. [DOI:10.1016/j.indcrop.2017.12.012]
11. Samadi L, Larijani K, Naghdi Badi HA and Mehrafarin A. Quality and quantity variation of the essential oils of Deracocephalum kotschyi Boiss, as affected by different drying methods. J. Food Process. Preserv. 2018; 42 (11) : 1-12. [DOI:10.1111/jfpp.13816]
12. Arnon AN. Method of extraction of chlorophyl in the plants. Agronomy J. 1967; 23: 112-121.
13. European Pharmacopeia. Council of Europe, Strasburg. 5th ed, 2005, 2: pp: 2888.
14. Adams RP. Identification of essential oil components by gas chromatography/ mass spectrometry. 2001; Allured Publishing Corporation Carol Stream, IL.
15. McLafferty FW and Stauffer DB. The Wiley/ Nbs registry of mass spectral data. Wiley. New York. 1989.
16. Madhava Naidu M, Vedashree M, Satapathy P, Khanum H, Ramsamy R and Hebbar HU. Effect of drying methods on the quality characteristics of dill (Anethum graveolens) greens. Food Chem. 2016; 192: 849-856. [DOI:10.1016/j.foodchem.2015.07.076]
17. Ghasemi Pirbalouti A, Oraie M, Pouriamehr M and Babadi ES. Effects of drying methods on qualitative and quantitative of the essential oil of Bakhtiari savory (Satureja bachtiarica Bunge.). Ind. Crop. Prod. 2013; 46: 324-327. [DOI:10.1016/j.indcrop.2013.02.014]
18. Ahmed A, Ayoub K, Chaima AJ, Hanaa L and Abdelaziz C. Effect of drying methods on yield, chemical composition and bioactivities of essential oil obtained from Moroccan Mentha pulegium L. Biocatalys. Agricult. Biotech. 2018; 16: 638-643. [DOI:10.1016/j.bcab.2018.10.016]
19. Ghasemi Pirbalouti A, Salehi S and Craker L. Effect of drying methods on qualitative and quantitative properties of essential oil from the aerial parts of coriander. J. Appl. Res. Med. Aromat. Plants. 2017; 4: 35-40. [DOI:10.1016/j.jarmap.2016.07.006]

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb