سال 16، شماره 64 - ( 8-1396 )                   سال 16 شماره 64 صفحات 115-109 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sarrafi Y, Tavahodi H, Dehghan H. Investigation of Antibacterial Activity of Pimpinella affinis Leaves Against E. coli and S. aureus and Separation of Active Fractions. J. Med. Plants. 2017; 16 (64) :109-115
URL: http://jmp.ir/article-1-1446-fa.html
صرافی یعقوب، توحدی حدیث، دهقان حسین. بررسی اثر ضدباکتری عصاره‌های برگ جعفری کوهی انبوه علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی و تفکیک جزءهای مؤثر. فصلنامه گياهان دارویی. 1396; 16 (64) :115-109

URL: http://jmp.ir/article-1-1446-fa.html


1- گروه شیمی آلی، دانشکده شیمی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران ، ysarrafi@umz.ac.ir
2- گروه شیمی آلی، دانشکده شیمی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
3- مرکز تحقیقات گیاهان دارویی، دانشگاه شاهد، تهران، ایران
چکیده:   (467 مشاهده)
مقدمه: جعفری کوهی انبوه (Pimpinella affinis) از خانواده چتریان و یکی از سبزی‌های مصرفی مناطق شمالی ایران است.  
هدف: پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر ضدباکتری عصاره‌های برگ جعفری کوهی انبوه علیه دو سویه استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیا‌کلی و جداسازی اجزای موثرآن انجام شد.
روش بررسی: حداقل غلظت بازداری (MIC) عصاره‌های هگزانی، اتیل‌استاتی و متانولی به دست آمده از برگ جعفری کوهی انبوه علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی (تهیه شده از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران) به روش براث میکرودایلوشن بررسی شد. با توجه به نتایج حاصل، عصاره اتیل‌استاتی جهت جداسازی اجزای فعال آن انتخاب و سپس با استفاده از روش‌های کروماتوگرافی ستونی و لایه نازک (TLC) به 29 جزء تفکیک شد. اثر ضد باکتریایی اجزای به دست آمده نیز مورد بررسی قرار گرفت.
نتایج: عصاره اتیل‌استاتی (با mg/ml 1/0=MIC علیه استافیلوکوکوس اورئوس و mg/ml 2/0=MIC علیه اشرشیاکلی) نسبت به دو عصاره دیگر نتایج بهتری را نشان داد. از میان 29 جزء به دست آمده از عصاره اتیل‌استاتی، جزءهای ۵F-3F، 8F و 9F علیه استافیلوکوکوس اورئوس (با μg/ml 5/0=MIC و 0/05>P) دارای بالاترین قدرت مهارکنندگی بودند. حداقل غلظت بازداری کلرامفنیکل به عنوان استاندارد علیه استافیلوکوکوس اورئوس برابر با μg/ml 1/0=MIC (0/01>P) می‌باشد. تمامی نتایج گزارش شده دارای p-value کمتر از 0/05 می‌باشند و دارای سطح معنی‌داری مناسبی هستند.
نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که اثر مهارکنندگی هر سه عصاره هگزانی، اتیل‌استاتی و متانولی بر روی باکتری استافیلوکوکوس اورئوس بیشتر از اشرشیا‌کلی است. همچنین جزء‌بندی عصاره اتیل‌استاتی منجر به بدست آوردن جزءهایی (۵F-3F، 8F و 9F) تا 200 برابر فعال‌تر از خود عصاره اتیل‌استاتی شد.
 
متن کامل [PDF 383 kb]   (168 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكوگنوزی و فارماسيوتيكس
دریافت: 1395/6/27 | پذیرش: 1396/2/2 | انتشار: 1396/8/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb