سال 14، شماره 54 - ( 3-1394 )                   سال 14 شماره 54 صفحات 40-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zaree A, Javadi H, Adelipor M, Hojati Z, Kamali M, Bahadoran H. The Study of Anti Genotoxic Effects of Saffron Aqueous Extract in Cadmium Chloride Exposed Mice Kidney by Comet Assay. J. Med. Plants. 2015; 14 (54) :30-40
URL: http://jmp.ir/article-1-1008-fa.html
زارعی محمودآبادی علی، جوادی حمیدرضا، عادلی‌پور مریم، حجتی زهرا، کمالی مهدی، بهادران حسین. بررسی نقش آنتی‌ژنوتوکسیسیتی عصاره آبی زعفران (Crocus sativus L.) در کلیه موش‌های نر آلوده به کادمیم با استفاده از الکتروفورز تک سلول (Comet assay). فصلنامه گياهان دارویی. 1394; 14 (54) :40-30

URL: http://jmp.ir/article-1-1008-fa.html


1- دانشیارگروه بیوشیمی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج)، تهران، ایران
2- پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، پژوهشگر مرکز تحقیقات نانوبیوتکنولوژی پژوهشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج) و دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات تهران ، Javadihr83@yahoo.com
3- دانشجوی دکتری بیوشیمی بالینی، گروه بیوشیمی بالینی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
4- کارشناسی ارشد فیزیولوژی، دانشکده علوم، دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران
5- استادیار، مرکز نانوبیوتکنولوژی ، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج)، تهران، ایران
6- دانشیار گروه آناتومی و بافت‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله (عج)، تهران، ایران
چکیده:   (6299 مشاهده)
مقدمه: کادمیوم و ترکیبات آن از آلاینده‌های محیطی و شغلی هستند که در کلیه و کبد انسان ذخیره شده و به ‌عنوان عوامل ژنوتوکسیک، کارسینوژنیک، توموروژنیک و مخرب DNA شناخته می‌شوند. مطالعات گذشته اثرات ضد‌التهابی، ضد‌سرطانی و آنتی‌اکسیدانتی زعفران را نشان داده‌اند. هدف: هدف از مطالعه حاضر ارزیابی اثرات آنتی‌ژنوتوکسیستی و ضد‌سمیت عصاره آبی کلاله زعفران روی کلیه موش آزمایشگاهی بود. روش بررسی: برای بررسی اثرات حفاظتی زعفران در برابر تخریب کروموزومی ناشی از کادمیوم کلراید در کلیه موش، حیوانات را به‌ طور تصادفی به 6 گروه نرمال، سالین، زعفران، کادمیوم، زعفران + کادمیوم، کادمیوم + زعفران تقسیم نموده و به ‌روش داخل صفاقی با دوز 30 میکرومول بر کیلوگرم کادمیوم و 100 میلی‌گرم بر کیلوگرم عصاره آبی زعفران به ‌مدت 3 روز تیمار شدند. برای تأیید ایجاد توکسیسیتی توسط کادمیوم، غلظت مالون دی آلدهاید (MDA) و گلوتاتیون (GSH) در هموژن کبد سنجیده شد. نتایج، افزایش معنی‌دار در میزان MDAو کاهش در میزان GSHدر گروه تیمار شده با کادمیم را نشان داد. میزان تخریب DNA در کلیه با روش الکتروفورز تک سلول‌ در سلول‌های کلیه در گروه‌های مختلف بررسی شد. نتایج: نتایج نشان داد که کادمیوم به طور معنی‌داری موجب شکست‌ DNA در کلیه می‌شود. در‌ حالی ‌که تیمار حیوانات با عصاره زعفران به ‌صورت پیشگیری و درمان موجب کاهش معنی‌دار در تخریب DNA شد. زعفران اثر محافظتی قابل قبولی در برابر استرس اکسیداتیو و تخریب ژنوتوکسیسیتی ناشی از کادمیوم دارد. نتیجه‌گیری: بنابراین استفاده از زعفران به عنوان یک مکمل غذایی مناسب برای محافظت کارگران صنعتی در معرض کادمیوم، پیشنهاد می‌شود.
متن کامل [PDF 363 kb]   (2017 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فارماكولوژی و سم شناسی
دریافت: 1393/1/16 | پذیرش: 1393/9/12 | انتشار: 1394/4/13

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه علمی پژوهشی گیاهان دارویی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2022 CC BY-NC 4.0 | Journal of Medicinal Plants

Designed & Developed by : Yektaweb